• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Johny - майстор
jameson_2001 написа:
До колкото знам интернета е за конкретно IP, тоест ако включиш друг компютър няма да имаш интернет. Питай доставчика как може да стане.
Той говори за локална мрежа, която може да съществува и без Интернет.
Gladiator_BG - специалист
Rulom пробвах с твоята програма но на мен 192,168,0,2 ми го дава с червен Х
Johny аз също мисля че при правилното попълване на настройките (както и съм го направил) не би трябвало да има проблем ... за това май ще се стига до крайни мерки ... утре мисля да преинсталирам Win-а и каквото сабя покаже ... то и без това има разни проблеми със звуковите драйвери ...
rulom - модератор
Начи има нещо сбъркано някъде :?
И на двата компа ли си администратор ?
Може и някоя от ОС на РС-тата да се е омазала нещо.
Пробвай като изключиш всички защитни стени, даже изключи и антивирусната........не знам, нещо елементарно е :?
При мен стана и оттогава не съм барал нищо.
Успех!
току що го направих ... ефекта е същия
като отворя мозилата примерно ... първите 3 секунди все едно загрява някаква страница и после цък "страницата неможе да бъде намерена"
долу двете "компютърчета" показват че съм свързан (100 Mb ...) но само едното мига ...
почва да ми писва и май още тая вечер ще отнесе преинсталацията ... :evil:
Johny - майстор
В кабела сигурен ли си. Провери и него. Преди време скъсих кабела на нета и той изчезна. Оказа се че не съм кримпнал добре буксата и нямаше контакт с единия проводник. Понеже и двете букси са достъпни, можеш да провериш с мултицет.
Osiris - специалист
Gladiator_BG
според мене ще ти трябва мрежов суич имам една такава мрежова карта която ако я вържа с друго PC не тръгва по никакъв начин а иначе си работи :?
кабела е перфектен ... просвирих го ...
Osiris - специалист
аз съм правил какви ли не кабели и обикновен и кросов няколко вида и все не бачка като забода кабела в мрежов суич или рутер си тръгва нормално :?
drobsa - специалист
И двете мрежови карти ли са ти наред да не и някоя да не работи и там да е проблема
PolariS - специалист
drobsa написа:
И двете мрежови карти ли са ти наред да не и някоя да не работи и там да е проблема
1. Спри антивирусните и на двете машини, може те да ограничават мрежата, срещал съм го това.
2. Преинсталирай мрежовите карти, и това съм го виждал - всичко е нормално, а няма нет, а то мрежовата карта си позатрила драйверите.
3. Измисли друга конфигурация за мрежа, най-вероятно лаптопа има Wi-fi...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Връзка м/у два компютъра (какво ли не пробвах)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: