Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
sstefanov - майстор
Придържай се към темата и не се занимавай с неща, които не са ти работа.
Поздрави.
naB4o - специалист
Моя външен хард принципно е за USB 2.0, но към кабела има 2 входа за USB. Т.е. ако компа ти е с USB 1.0 трябва да включиш и 2те.

http://www.toshibadirect.com/images/ui3 ... 10-300.gif

Нещо такова ми е кабела.
naB4o - специалист
Ами на старата кошница в нас беше USB 1.0 и там харда ми тръгна след като ръгнах 2те жакчета. 1то е основно, по което се подава информацията. 2рия беше помощен, и май взимаше допълнително напрежение, ще излъжа :-D
egx - специалист
можеш да си вземеш външен хард, който да свържеш с IDE кабел, тоест като обикновен хард, поне за преноса на данните.Това usb 1 е доста зле за мен поне.Иначе надявам се знаеш, че един терабайт е към осемстотин и нещо mb.
ArturDent - Почти Безобиден
Колеги, моля престанете с глупостите:
egx написа:
можеш да си вземеш външен хард, който да свържеш с IDE кабел, тоест като обикновен хард, поне за преноса на данните.
Каква е тогава разликата между външен и вътрешен?!?
mirk - майстор
ArturDent написа:
*** с обем 1 TB(1000 MB) и повече***.
egx написа:
*** че един терабайт е към осемстотин и нещо mb.
Що така тенденционно неглижирате все още актуалната представка "Гига" :)

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0% ... 0%BA%D0%B8
ArturDent - Почти Безобиден
Добре де, добре де направил съм техническиа грешка 1 TB = 1024 GB (в нормалиния случай).и 1 TB = 1000 GB (в случая на производителите на дискове)

Последното не е майтап - производителите на твърди дикове делят на 1000, вместо на 1024. Това се прави с търговска цел, за да изглеждат дисковете по-големи, отколкото всъшност са.

Малко сметки
Вземаме един диск 100 GB, от математическите значения на Гига, Мега, Кило...той има 100 000 000 000 байта, и ви го продават като 100 GB.
Обаче като го форматираш и го видиш на компютъра - няка си се оказва че той е 100 000 000 000/1024/1024/1024 = 93.13 GB.
Това е търговски трик.
Както едно DVD e 4.7 GB - ама не, на него можеш да запишеш 4.377 GB, защото там пак смятат 1 GB = 10^9 байта. Използват да умножават/делят на 1000, а не 1024.
Милен - майстор
Майтап щеше да е ако смятаха и закръгляха на горе :) а те гадовете закръглят на долу капацитета щот така им отърва :-D Купуваш нещо а получаваш с 7% по-малко :-D

Тема "Въпрос за външен хард диск" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: