Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
montoya - майстор
Може и да е трик, но все пак е хубаво да си направиш бекъп на важните неща!
ArturDent - Почти Безобиден
Johny написа:
Другият хард казаха, че не се нуждае от смяна - само 35 бад сектора - казваше една програма.
Само!?
Johny - майстор
Ами това са ~ 18 килобайта. На фона на 25 мегабайта на другия хард са малко. Нямам представа дали е много или малко. Може би HDD Regenerator ги е възстановил?! Дано до април 2011 ако има нещо, си покаже рогата. Ценните неща ще пиша на новия хард, а на старият ще остане ОС и маловажна информация.
Не ми каза как да тълкувам 29% здраве за настолния компютър? Може ли да им се вярва?
imalijivotvkosmosa1 - помощник
най-добре директно нов хард диск. В момента доларът е нисък и един 500гб върви около 90лв. Налагало се е в работата да даваме пари за възстановяване на информация....не си заслужава експеримента. Успех
Ники274 - специалист
imalijivotvkosmosa1 написа:
най-добре директно нов хард диск. В момента доларът е нисък и един 500гб върви около 90лв. Налагало се е в работата да даваме пари за възстановяване на информация....не си заслужава експеримента. Успех
Сложи още 20 лв и може си вземеш 1тб.Поне мойто хитачи толкова го взех преди два месеца :)
Johny, още не съм видял софтуер да оправи хардуерен проблем. Мисля че е невъзможно!
Може да го прикрие временно, но пак ще се появи.
Аз ти казах вече - при мен появи ли се дори и един лош сектор - значи диска е за боклука, толкова.
Johny - майстор
Ники274 написа:
Сложи още 20 лв и може си вземеш 1тб.Поне мойто хитачи толкова го взех преди два месеца :)
На лаптопа хардовете са Хитачи и не бих се свързвал повече с тази марка.
Хитачи, митачи - всичко се прави в Китай.
В. Петров - специалист
ArturDent написа:
Може да го прикрие временно, но пак ще се появи.
Аз ти казах вече - при мен появи ли се дори и един лош сектор - значи диска е за боклука, толкова.
Интересно ми е как установяваш дали имаш лош сектор. На мен няколко пъти ми се е случвало да получа "лоши" сектори на диска вследствие проблеми със захранването, но след форматиране (не реалокиране) на въпросните сектори дисковете са работили без проблеми още дълги години.
Johny - майстор
Вече казах, че проблема се появи на лаптоп и търсеики решение, сканирах и големият компютър. Ето какво ми каза Hard Disk Sentinel:
Друга програма,която ползвах е HDD Regenerator.
Мждувременно си купих ето това: http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=855 , а на лаптопа гаранционно смениха харда, както вече писах.
Не зная колко е вярно това, което казват програмите, но послушах колегите и сега имам 1Tb дисково пространство. :supz:

Прикачен файл

HD Sentinel.jpg
HD Sentinel.jpg (87.92 KиБ) Видяна 3762 пъти

Тема "Лоши сектори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: