• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Osiris - специалист
Интересно какъв елемент следи тока на пакета като се знае че един елемент може да даде огромен ток :?
от друга страна производителя на батерията без реален тест не може да ти определи циклите на заряд - разряд за всеки елемент са нещо индивидуално (казвал съм и пак повтарям пиша бавно за тези които четат трудно) елементите се следят по напрежение и евентуално има елемент който следи пакета да не прегрее това което на снимката е контролер най вероятно си е зарядката която не е в лаптопа а в батерията понеже при неизправен пакет може да прегрее и да повреди устройството
от друга страна да допуснем че колегата Kasper е прав че производителя ти налага определени цикли заряд-разряд и контролера изключи и не допуска зареждане а независима лаборатория докаже че пакета е здрав представете си само какъв скандал ще настане :lol: :lol:

Прикачен файл

batte.jpg
batte.jpg (43.91 KиБ) Видяна 9326 пъти
Kasper - специалист
Не само че няма да стане скандал. Нали не си мислиш че контролера е толкова "прост", че да изключи изправна батерия.
Давм ти само малко материал за размисъл ти си правиш изводи:

ЗАЩО ГАРАНЦИЯТА НА БАТЕРИЯТА Е ДВА ПЪТИ ПО-МАЛКА ОТ ТАЗИ НА ЛАПТОПА и НИКОГА ПО-ГОЛЯМА ОТ ГОДИНА??????

т.е. купуваш лаптоп с 1 година гаранция има 6 м. гаранция на батерията

лаптоп с 2 години гаранция 1 г. на батерията ...

полезно за образоването ти ще е да отидеш до два три магазина за лаптопи Втора употреба и да огледаш лаптопите в ценови клас 500-700 лв. - попитай зашо батериите им са 10-25 мин. ... питал съм и отговора е това което съм споделил. отварям съм батерии това което следи температурата на пакета не е платката, а малък елемент сложен между елементите и дори няма връзка с платката.
Kasper - специалист
Голямо благодаря на Бай Член за подсказката ще си поиграя! :)
Osiris - специалист
Kasper написа:
ЗАЩО ГАРАНЦИЯТА НА БАТЕРИЯТА Е ДВА ПЪТИ ПО-МАЛКА ОТ ТАЗИ НА ЛАПТОПА и НИКОГА ПО-ГОЛЯМА ОТ ГОДИНА??????

т.е. купуваш лаптоп с 1 година гаранция има 6 м. гаранция на батерията

лаптоп с 2 години гаранция 1 г. на батерията ...
Защото драги ми батериите са престояли доволно на склад преди да станат на пакети и още толкова преди да стигнат до лаптопа и още докато някой вземе та го купи
не надценявай възможностите на електрониката
а и читава зарядка с процесор за коя ми говориш струва 250 долара минимално мислиш ли че ще я вложат в батерия за 100 лева
stefan_gb - специалист
Да окзаза че има програми за целта , тук са писали доста за батериите:
http://www.google.bg/url?sa=t&source=we ... 8ZOpcIxiaw

И наи вероятно се подхожда по различен начин към различните марки батерии.Но аз лично несмятам че се броят циклите заряд разряд на елементите защото в това няма никаква логика.
По скоро се мери зарядния ток и капацитета на батерията във всеки един момент а те са си взаимно свързани. Наи важното е да се следи да не се презаредят елементите.
В саита на HP също има информация за защитите на батериите.
Интересно е при мен че батерията маи е на 4 години а Евереста ми казва че е шест :?

Прикачен файл

batery1.jpg
batery1.jpg (95.46 KиБ) Видяна 9251 пъти
Brave - специалист
Стефан_гб, няма никаква техническа логика, но маркетинга не спи - а той иска продажби. Не знам, дали си се сблъсквал със съвременни принтери, но след като дълги години те мереха колко тонер е останал, сега вече мерят и броя страници. В това има малко смисъл от техническа гледна точка, но това въобще не вълнува производителя, защото той държи да продава консумативи, а не сульо и пульо да пълнят касетите и да изкарват по 3-4 зареждания с един барабан. Така че, напълно е възможно да се заложи контролер, броящ броя заряди, а не следящ реалното състояние.

Озирис, това, че за теб дадено зарядно с контролер струва някаква сума, не значи, че производителя, не може да я направи за жълти стотинки. Нали се сещаш колко сложна е една дънна платка за PC - е има такива, които нови, в наш магазин са под $50. В далечния изток сигурно не струват повече от $10. А себестойността не искам и да я мисля.
Osiris - специалист
не е точно така скъпите зареждащи устройсва са си на практика малки компютри имат си памет чипсет и процесор
могат автоматично да тестват батерията и да определат зарядния ток така че да изкара най дълго време
разпознават различните видове елементи и мерят ток на късо
имам една такава много е глезена но е безумно скъпа
чак такава електроника няма в батериите виж за е-проми или по съвремените PIC-процесори съм по съгласен но и в двата вида се изпълнява някъкъв команден ред който лесно може да се манипулира :wink:
Kasper - специалист
Това ми попадна преди малко от един рекламен банер

http://www.smartbattery.eu/index.php?id ... Dy5fDo6A==
  • 1
  • 2

Тема "Батерии за лаптоп" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: