• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
kobutan - специалист
проблема е че записва стар тип дискове - imation, принко и други такива стари боклуци, а нови като скорост на 16 дето са не иска.
нито има ъпдейт на драйверите в сайта на асус, нито на matshita- панасоник намерих нещо.това не разбирам - със старите няма проблем, защо новите не иска? фърмуер ли? къде да го търся?
проблема е и че събрах вече 2 шпиндела по 25 диска,от които останаха 44 и които не мога да ползвам. неискам да ходя да купя пак некви дискове, с които пак ще ми дава грешка.
а и софт друг не искам - имам вече неро, ashampoo free, cdburnerxp - при всички тях ми дава проблем, не е от софта значи....
Последна промяна от kobutan на вт ное 09, 2010 11:47 pm, променено общо 1 път.
Johny - майстор
Аз бих се замислил за смяна на фърмуера.
Не може така без нищо до вчера да записва а днес-не. Или е дефектирало у-вото или новите дискове вече не му подхождат.
PS След като прочетох горното смятам определено, че е фърмуер.
Виж модела на записвачката и търси при производителя. Ако не знаеш модела питай Everest.
Oт друга страна един хард на 500Гб е коло 80лв, а ново DVD почти толкова. Можеш да си купиш външен хард и да ти остана и стария.
ArturDent - Почти Безобиден
Пробвай да си купиш DVD-R дискове, ако тези са ти DVD+R. Разликата е малка но може да ти помогне.
Също така пробвай да запишеш Verbatim-а на ниска скорост. Започваш от 2х и увеличаваш докато успява да запише нормално.

Успеха зависи и от натовареността на компютъра, най-вече на твърдия диск. Просто е възможно програмата за записване може да не успява да чете толкова бързо от твърдия диск, колкото трябва за записване.
Повечето програми имат буфер в паметта, който се грижи винаги да има достатъчно данни за записване, но той не винаги помага, например при бавен диск (като на лаптоп) и недостатъчно свободна памет.
BAlexandrov - специалист
Ей ти цял стар лаптоп, а има кандидат и за процесора
http://forum.setcombg.com/index.php/topic,47416.0
Johny - майстор
Toлкова стара техника и като подарък не бих взел. То ДВД-то не пише на бързите дискове, а ти го пращаш още по-назад.
Електроника и жена, ако сменяш трябва винаги да е в по-висик клас /по-нова от наличнота/. :-D
kobutan - специалист
не разбрах за стария лаптоп само каква работа ми върши.
а за фърмуера търся, но не намирам. записвачката е
matshita dvd-ram uj-860s и няма нищо нито на асус на сайта, нито мога да намеря нещо на matshita - панасоник....
диск imation пак на скорост 16х си го записва като пич, а вербатим за принтиране на обложки и LG не иска...обикновени вербатим DVD+R 16x също ги пише без проблем...
нищо, ще си пазя празните дискове за следващия компютър след година-две като го купувам, а ще си търся дискове imation и това ще е...
благодаря на всички, ще пробвам и да записвам на по ниска скорост..
  • 1
  • 2

Тема "Проблем със записа на дискове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: