montoya написа:Прав си, ще обясня.
Значи за настолен компютър най - лесния вариант е с натискане на бутона Print Scm SysRq, като се натисне бутона не става нищо, но екрана вече е сниман. След което се отваря paint /има го на всеки компютър/ и зависи от версията се пейства снимката. Ако не ме лъже паметта при ХР версията на пейнт поставянето ставаше от менюто Редактиране. Като се появи така снимания екран, от менюто файл се записва картината някъде на компютъра.
Тук само да спомена като особеност при лаптопите, че бутона Print Scm SysRq може да е от функционалните бутони и за да работи или трябва да се натисне веднъж Fn бутона или да се задържи!
Друг вариант е с помощта на външна програма. Аз ползвам FastStone Capture която има доста възможности, като снимане на цял екран, само на активен прозорец, снимане на определен регион от екрана, а и правене на видеоклип на действията по екрана, като следи движенията на мишката и ги отбелязва във видеото.
Ако имате инсталирана програмата бутона Print Scm SysRq също си работи, като снимката излиза веднага с дата и час и не се налага да отваряде редактор като пейнт за да поставяте снимката в него.
Ще пусна и малко видео за да се види за какво става дума.
Надявам се това ми мнение да бъде полезно за някой
П.С Ето го и видеото http://www.youtube.com/watch?v=LVL5AcrROOY но при качването в ютуб качеството е станало трагедия иначе видеозаписът е 1:1 с декстопа ви.