• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Lazy_666 - специалист
Добрееее....
Ха сега да прочетем какво пише човека.

Къде го засилихте да вгражда субтитри? Къде го засилихте да пише DVD-та? Той си пише на флашка и си го гледа от плеъра. Това че е написал DVD не трябва да ви кара да мислите, че има предвид носителя.

А сега по същество.
Като пуснеш филма, имаш ли опция да сменяш езика на субтитрите? На бащата DVD-то си чете чудесно субтитри ако му укажа CP1252 (1251)

Енкодинга да променяш под уиндоус не е най-мъдрото нещо, освен ако нямаш малко по-читав редактор. Много по-удачно е да кажеш на плеъра как да интерпретира файловете. Не съм запознат с менютата, но почти съм сигурен, че можеш да сменяш езика на субтитрите. Пробвай да ги избичиш на руски, все пак една азбука ползваме.

Не зная защо ти реже текста, но защо не прегледаш в менюто на плеъра дали има настройки за субтитрите? Ако можеш да вдигнеш малко нагоре, всичко би трябвало да заспи.
darken_nz - специалист
Всичко е индивидуално и това, че при теб работят добре субтитрите не значи непремнно, че и всички други плеъри ще са така.
Вграждането е най-ефикасния начин да ги чете като хората.
Аз съм сменял езици (освен това и размера на шрифта друго няма като настройка)
Дава ги ситни, не вървят като хората какъвто и формат да сложа.
И какво да оставя един нищожен плеър да ми се наложи ли ?
Никога!
Иначе не е лошо да се пробват настройките.
Между другото кой ти каза, че не може да сложиш файл с вградени субтитри на флашка ?
Само, че може да се изненадаш от разликата между четенето на диска и флашката.
Всеки сам си избира как да процедира.
Lazy_666 - специалист
Мчи къ... всичко наистина е индивидуално, аз затова давам насоки.
Може да ми е остаряло инфото, а може и компа, но преди време когато се опитвах да вграждам, ми отнемаше около 2 часа на 45 минутен филм, което определено не ме кефеше.
Но всеки си знае за себе си. :rock:
darken_nz - специалист
Това е според машината.
Е аз не вграждам субтитри всеки ден. :-D
Някой път, когато се събираме с приятели - само тогава и то ако въпросните филми ги няма на DVD.
Докато стане време за сбирката аз съм готов с файловете.
Иначе гледам всичко на компа, включително и ТВ.
Но това не значи, че не познавам dvd-то като петте си пръста (просто го използвам рядко).
Разликата между DVD и РС е като разликата между трабант и BMW. :supz:
ArturDent - Почти Безобиден
Бях писал да се запишат субтитрите като UTF-8, ама кой да пробва...
Както и да е прекодирайте, вграждайте и т.н.
darken_nz - специалист
Ами щом питат хората сигурно има проблем.
И аз пробвах какво ли не, но пак не съм доволен от резултата (подобряват се с някои настройки, но пак не са на 6)
Иначе съм виждал плеъри на приятели дето четат като пушки и то без особени настройки, сканират по-бързо диска и т.н.
Явно е от софта.
Както и да - за мен не е болка за умиране.
  • 1
  • 2

Тема "въпрос за субтитри" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: