• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 24
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
ilian ivanov - специалист
Linux написа:
Какв е модела на Принтера. Дай малко повечко подробности.
Принтера е Citizen 180D.Тръгна с драйвер за Епсон L1000 мисля че беше.Не съм в момента там за да видя.И си тръгна.Беше на висока резолюция , свалих му я, позабърза се малко, но пак работи бавно защото е в графичен режим.С бозата е бърз и пише в двете посоки но с Линукса в едната и ги чертае графично.
montoya - майстор
Абе хора, проблем е ако изчезне иконата на ИЕ, щото аз си ползвам Опера, вие говорите за цяла ОС. Някой хора трудно свикват с новите неща
Linux - помощник
Ако използваш опера или firefox :) защо ти е икона на IE :) тя се прави лесно като shrtcut от старт меню-то
Linux - помощник
ilian ivanov написа:
Linux написа:
Какв е модела на Принтера. Дай малко повечко подробности.
Принтера е Citizen 180D.Тръгна с драйвер за Епсон L1000 мисля че беше.Не съм в момента там за да видя.И си тръгна.Беше на висока резолюция , свалих му я, позабърза се малко, но пак работи бавно защото е в графичен режим.С бозата е бърз и пише в двете посоки но с Линукса в едната и ги чертае графично.
Следващият въпрос е какав софтуер използваш най много за печатане. Принципно има 2 начина да се пусне принтера с lpd което е старият метод или openprinting ако използваш убунту там лесно се подбират дрйаверите и в 90 % има допълнителни настройки.
В по старите принтери например имаше методи за кирилзация които вече съм забравил защото това е работа преди 15-20 години. когато имаше само матрични принтери :) от типа Epson LC15 i LC 50 :) ако някой си ги спомня но бяха желязни машинки. И печатаха страхотно пищови за класните по Литература и т.н :)
montoya написа:
Абе хора, проблем е ако изчезне иконата на ИЕ, щото аз си ползвам Опера, вие говорите за цяла ОС. Някой хора трудно свикват с новите неща
Не е толкова страшно :) Онзи ден инсталирах един Уин7 на една позната.Инсталацията добре-20 минути ама после се почва еднааа.Каква антивирусна, какъв плеар,каква текстообработваща и т.н. още 2 часа.А Убунтуто - мушкаш диска и след 30 минути всичко си има.Само допълнително слагам Скайп и Хром браузер.Това е.Е има си и някои особенности но се свиква.Пресен пример с Форума :-D
Linux - помощник
ilian ivanov написа:
montoya написа:
Не е толкова страшно :) Онзи ден инсталирах един Уин7 на една позната.Инсталацията добре-20 минути ама после се почва еднааа.Каква антивирусна, какъв плеар,каква текстообработваща и т.н. още 2 часа.А Убунтуто - мушкаш диска и след 30 минути всичко си има.Само допълнително слагам Скайп и Хром браузер.Това е.Е има си и някои особенности но се свиква.Пресен пример с Форума :-D

Моля моля ;) играх си 2 дни да зачистя базата на форума от разни бози които са се сабрали от 2005 година насам. :) Предполагам че Боби ще го промени след до 1-2 дни така че всичко да си е намясто. Важна е функционоста бъзината и да забива базата :) за сега по това което наблюдавам днес
се дъжи от далеч по добре както е било до сега
Предпомагам че е опенпринтинг програмата.Ако тя е по подразбиране на Убунтуто. Настройките са следните-добавям принтер; пита ме каква марка и модел.Понеже моя го нямаше, прочетох в нета че тръгва с този драйвер на Епсона и му го дадох него и стана.Но единственните настройки които мога после да направя това е смяна на резолюцията.
Linux - помощник
ilian ivanov написа:
Предпомагам че е опенпринтинг програмата.Ако тя е по подразбиране на Убунтуто. Настройките са следните-добавям принтер; пита ме каква марка и модел.Понеже моя го нямаше, прочетох в нета че тръгва с този драйвер на Епсона и му го дадох него и стана.Но единственните настройки които мога после да направя това е смяна на резолюцията.
ще видя дали мога да намеря нещо и ще ти пиша близките дни
Илиян Илиев™ - майстор
При положение, че имам уиндоус 7 може ли да инсталирам линукс без да се маха уиндоуса? Ако да, как става и какъв линукс ще ми препоръчате?

п.п. Може ли да стане номера без да ползвам исо диск?
montoya - майстор
http://learnfree.eu
може да инсталираш директно на уиндоуския дял, но аз имах проблем при такава инсталация на убунту, не ми разпознаваше останалите файлове. Тогава ставаше въпрос за някакво убунту 10 версия теглено от замунда. С тая версия УСУ инсталирах на предварително заделено за нея парче от 15ГБ на харда. Вижда си всички файлове и единственото което трябваше да и добавям е блутут мишката, но зададох въпрос във форума и на същия ден ми отговориха хората там
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 24

Тема "Linux - Има ли почва у нас - въпроси - отговори - помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: