Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Georgi_G - специалист
Аз веднага бих грабнал Dell-а.
Освен, че е Делл, със сравнително добри параметри за целите на използване, не е за подценяване и гаранцията.
"48 месеца международна гаранция Dell Next Business Day"!
Вижда ми се малко длъжка спрямо техните стандатни такива, но при тези условия това означава, че до 24часа идват на посочено от теб място и го ремонтират.
Последна промяна от Georgi_G на чет яну 20, 2011 10:54 am, променено общо 1 път.
peter_m - специалист
Още един съвет: Като се спреш на определен модел прочети отзивите за него в интернет (не ревюта, а отзиви от хора, които са си го купили). Някои модели имат да го наречем фабрични недостатъци и проблеми (склонност да им се развали нещо поради недомисляне от страна на производителя)
И както казах по-рано : задължително поне 3 години гаранция.
За някои модели може да си доплатиш за по-дълга гаранция и обслужване "на следващия ден"
Като споменаха дел (най-големия производител на компютри) - последните 1-2 години направиха голям сервиз в София с наличности на резервни части за всички модели. ...
stiv1961 - майстор
Снощи на синът му се скапа нещо компа-качи се на колата,хайде в ,,Технополис"и си купи,,Dell INSPIRON M5030".Не знам как е,но за тези пари характеристиките като че ли са му добри.RAM 4 GB,HDD 640 GB и т.н.Дават като подарък рутер.
iva6ki - специалист
http://www.pcstore.bg/
Това е фирмата дерзай.
За нискобюджетно решение Acer е най удачен
ако уцелиш хората на мен ми дадоха 3год гар.
Ако копуваш от другаде гаранцията не по малко от 2год.
че всякакъв ремонт е цифра
Успех
me_against - специалист
Бягай от Acer, Levono i HP(които го развалиха напоследък. Попадна ми преди време Dell Inspiron 5010,които за много добър за тези пари и като екстри( on/off за бутон wireless-a, quick Dual View бутон и тн.) Под 7 се държи страхотно. Минус е по-слабия процесор, но можеш да си вземеш с друг, пак от серията 50ХХ. Като по-ниско бюджетна марка мога да ти препоръчам MSI.
jdraganchev - специалист
Аз съм леко пристрастен, защото до скоро работиш в представителството на една от марките, но:

1. Както казаха колегите, кажи за какво ще го ползваш.
За мен процесора е интел.
За нормална работа, офис, интернет филми..... имай предвид, че всички интел процесори ще ти вършат работа!
Рам 4 GB, твърд диск по избор.
За мен е важно батерията да държи повече, затова за служебен избрах 13" с реален живот на батерията ~ 4 часа (не гледай брошурите, или като четеш извади една трета за да знаеш реално колко ще е, тестовете се правят по-начин който дава добри резултати, но реалността е по-различна). Вкъщи гледах да е голям екрана..... и си взех Apple Macbook Pro :-) но там нещата са по-различни
2. Ако искаш лаптоп с истинска гаранция, избери НР, Тошиба, Acer или Леново. Dell е добра марка, но сервиза им е въпрос на късмет в България!
3. Независимо от марката, виж гаранционната карта към кой сервиз те праща, и дали същия е измежду официалните на производителя (масово се внасяха американски модели на "добри" цени, а гаранцията е към фирми, които винаги ти казват "ти си виновен, падал е, поливан е.......)
4. Повече от 3 години гаранция реално може би е +, но не е от решаващо значение, аз лично на 3 год. ги сменям
jdraganchev - специалист
me_against написа:
Бягай от Acer, Levono i HP(които го развалиха напоследък. Попадна ми преди време Dell Inspiron 5010,които за много добър за тези пари и като екстри( on/off за бутон wireless-a, quick Dual View бутон и тн.) Под 7 се държи страхотно. Минус е по-слабия процесор, но можеш да си вземеш с друг, пак от серията 50ХХ. Като по-ниско бюджетна марка мога да ти препоръчам MSI.
Не е сериозно да задраскаш тези марки, НР продава най-много лаптопи, Acer, Lenovo, Toshiba и Dell както в България, така и в света са на челните позиции.

И пак ще кажа НЕ СЕ БЛАЗНЕТЕ ОТ ЦИФРИТЕ НА ПАРАМЕТРИ, решете реално за какво ще го ползвате, колко ще го носите, батерията колко да държи, екрана колко да е голям (обикновенно става по-тежък, и намалява живота на батерията). От изхвърляне няма смисъл, няма да е в полза.
iva6ki - специалист
me_against написа:
Колега аз предложих фирмата а за acer аз ползвам година и половина и нямам никакви оплаквания
като изключим факта че пластмасите са някак по меки,а за сервиза от познат който го е ползвал
няма оплаквания, но така и не се изясни за какво точно ще се ползва машината за да насочим човека.
me_against - специалист
@jdraganchev- явно говориш като търговец. Какавито и продажби да има HP, лаптопите и принтерите им са пълни болкуци. На работа имаме 8 служебни лаптора и 3 принтера - само проблеми с тях. Явно хората разчитат на "стара слава" и разчитат на марката, която напоследък я развалиха.
За Acer=Levono - имам двама приятели, които по "мъдър съвет" на продавач-консултанти от големи търговски вериги, си купиха Acer и се почна ходенета по мъките - windows, зарядни, видео карти. Достатъчно е само да видиш зглобката и пластмасата на корпуса, за да ти стане ясно.
:-D
jdraganchev - специалист
me_against написа:
@jdraganchev- явно говориш като търговец. Какавито и продажби да има HP, лаптопите и принтерите им са пълни болкуци. На работа имаме 8 служебни лаптора и 3 принтера - само проблеми с тях. Явно хората разчитат на "стара слава" и разчитат на марката, която напоследък я развалиха.
За Acer=Levono - имам двама приятели, които по "мъдър съвет" на продавач-консултанти от големи търговски вериги, си купиха Acer и се почна ходенета по мъките - windows, зарядни, видео карти. Достатъчно е само да видиш зглобката и пластмасата на корпуса, за да ти стане ясно.
:-D
За това аз вкъщи си купих Apple :supz:
Имай предвид, че не малка част от всички известни ги правят на 3-4 места далече на изток.
Не искам да споря, факт е че качеството днес е далеч от това, което беше преди, но и цените са далеч на долу.
Пак казвам, гледайте сервиза. Не е приятно нещо да се счупи но техника е случва се. Въпроса е какво се случва след това!

Тема "Избор на лаптоп" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: