Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
naB4o - специалист
Точно последния отговор е правилен, понеже 1 вид, програмата засича че имаш разговор с 2рия човек и продължава разговора от там от където няма на текущия компютър
petromaniq - специалист
Сървърите на Skaype не помнят хронологията. Не е задължително компа "изпращач" да е включен - естествено за да има изпращане е необходимо ответника да е на линия в момента на изпращането. Чисто и просто инфото се бави тук там по сървърите докато си "намери мястото".
ArturDent - Почти Безобиден
ivanovrg написа:
скайп нямат сървари
По-голяма простотия не бях чувал.
ivanovrg - специалист
не е простотия
skype е P2P програма
ако си пишете от 2 съседни стаи съобщението преминава по най прекия път
директно от единия до другия комп
колкото повече навързани компютри има към скайп,толкова по лесно се намира прекия път
има сървари но през тях не минават разговорите а само ориентират клиентите за другите(къде се намират с какво ИП и т.н.)
същото е както при торентите
там на сървърите няма информация
тя се намира на компютрите на клиентите
ArturDent - Почти Безобиден
ivanovrg написа:
скайп нямат сървари
ivanovrg написа:
има сървари но през тях не минават разговорите а само ориентират клиентите за другите
Е сега кое от двете е вярно?
За твоя информация:
Имат сървъри, които се използват освен за това, за което казваш ти и за други случаи.
По принцип всяка Skype програма се използва и за клиент и за сървър. Може да бъде използвана като сървър от трето лице - т.е. твоя скайп си стои като сървър, а други две лица си разговарят през него. Това става, когато "другите" са със частни IP, зад рутер/firewall, а ти не си. Когато и това не може да се постигне се използват сървърите на скайп.
В реална ситуация изключително малка част от разговорите на Skype минава директно през техните сървъри.

Просто не може да се осъществи връзка на два компютъра с частни IP адреси, без те да се свържат първо през трети компютър с публичен IP. Ето тук е мястото на сървъра.

А че има сървъри е ясно, от последния проблем на Skype. Ето част от обяснението:
Skype написа:
Проблемът бе, че услугата зависи от милиони индивидуални връзки, особено с важни компютри, известни като супервъзли. При нормални обстоятелства са налице огромен брой такива свързвания. По странно стечение на обстоятелствата, много от тях обаче вчера са били изведени от режим на работа заради проблем, причинен от новата версия на Skype.
От компанията работиха по пускането на „мегасупервъзли“, чрез които нормалната работа на базовите функции (чат и пренос на глас) беше възстановена . Някои от останалите услуги, изискващи по-големи ресурси (като новата функция за групов видеочат) ще се завърнат чак след няколко дни.
ozimen - специалист
Обърках се много.Интерисува ме история на влизания,а не на това какво и с кого съм си писал.
ivanovrg - специалист
на копютара който е влизано се записват разговорите,ако някой не го изключи
история на влизанията няма,ако някой само е влизал да чете
ozimen - специалист
Повдигам темата с друг въпрос.Като поискам да добавя нови абонати ми излиза това на снимката и до там.
Също и не мога да подкарам микрофона за разговори.Смених три различни,правя настройките на скайпа,но не го открива.Предполагам че компота се ебава ,че е за смяна вече ама няма мъни.С компютрите съм на ВИЕ така че говорете като на ученик. :)

Прикачен файл

5 (Medium).JPG
5 (Medium).JPG (42.45 KиБ) Видяна 4178 пъти
horgasz - специалист
А микрофона ти работи ли, извън скайпа? Провеи в Start->Programs-> Accessories->Entertainment->Sound Recorder да запишеш звук. Ако не става - виж дали не ти е "заглушен" (чавка на mute) микрофона.

Тема "Въпрос за скайп" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: