Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
ArturDent - Почти Безобиден
Или от спонсора на играта...
Има игри които се спонсорират от ATI или nVidia, и съответно вървят много по-добре на "спонсорираните" карти.
Gladiator_BG - специалист
в крайна сметка взех картата и рампаметта
несъм я монтирал още ...
имам още един въпрос ... всъщност два ...
преди да сложа 8600 трябва ли да изтрия старите драйвери на атито или направо разглобявам компа ... слагам новата карта и после се занимавам със софтуера ...

и втория въпрос ...
тая рам която взех е

DDR2-800U 1Gb PQI
MEAER 422LA0107-07D6
Warranty Void If Removed

а върху черните квадрачета пише PQI PQS2648S25R0744 DDR2 DBKD

моята рам е 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)

ако бочна и плочката която взехда не ми изпляска дъното ... ???

Прикачен файл

PQI.JPG
ArturDent - Почти Безобиден
Gladiator_BG написа:
ако бочна и плочката която взехда не ми изпляска дъното ... ???
На дъното няма да му стане нищо. Най-много компютъра да не тръгне после.
Има вероятност да си караш с 1 GB, или само старата или само новата плочка.
petromaniq - специалист
Ще "бочнеш" DDR2 ,ако изобщо влезе в слота :lol:. А защо не си взе PC3200 - защото тези са по-евтини ли?
Johny - майстор
Щом ти е мъка да си даваш парите. За да работят правилно, паметите трябва да са еднакви, дори от една серия. Ако не бъркам - твоята памет е със 184 пина, а новата е с 240, което значи, че хептем няма да стане.
Слагаш на Трабант лети джанти..... :?
Ако сложиш бърза и бавна памет и двете ще работят на бавната "скорост".
взех я заедно с видеокартата за 20лв ... ако не на моя ... то на майка ми на компа ще стане ... ако не там има още на един където мога да я поставя .. все някаде ще пасне ... в крайна сметка и подарък може да стане ...
а и 20лв са 4 кутии цигари (аз не пуша) така че колкото и да съм се набутал не съжалявам ... въонще несъм гледал PC3200 ли е или квото е там ...

ще опитам да я поставя и ако не тръгне при мене заминава някаде другаде ...

сега в крайна сметка коя рам е по добра ... моята или тази която взех вчера ... да знам коя да слагам ...
petromaniq - специалист
Май 100 човека трябва да ти кажат, че тази дето си я взел не става на твойто дъно. Отдели парички поне за картон цигари - така и така не пушиш.
petromaniq написа:
Май 100 човека трябва да ти кажат, че тази дето си я взел не става на твойто дъно. Отдели парички поне за картон цигари - така и така не пушиш.
колега на теб май също ти трябва картон цигари за дасе успокоиш ... дишай дълбоко и я карай по полека ... а и от 100 човека само един ми каза че няма да стане ... кой ли е той ?!?!?
сега ще отварям компа и ще видим кое ще пасне и кое заминава някаде другаде ...
РЕЗУЛТАТ - ни едното ни другото ми станаха на дъното ...

имам и нова възможност ... ходих до един познат в сервизче и там ми предлагат бартер ... да оставя моето дъно заедно с двете плочки рам (2х512) и процесора и да взема друго дъно (някакво значително по новичко) с новите слотове там и останали джунджурии заедно с процесор някакъв селерон 3000Гх + oще 20лв от моя страна ...
дефакто оставям дъно процор и две плочки рам
а взимам дъно и процесор но по нови и ги дават за значително по добри ...

несъм манияк на тема PC за това не се блазня от оферти от сорта на "за 20лв повече визмаш много по добро"
този бартер дали е изгоден ...
пичагата ми каза че старите РАМ памети като мойта били двапъти по скъпи от тази която намерих защото били стари :|

Тема "Мога ли да заменя видеокартата ?!?!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: