• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
kretio74 - специалист
Fender_str написа:
Преди време от един интернет доставчик ми смениха една лан карта за изгоряла, след време пуснах интернет през модем и лан кабела ми вече не беше 15-20 метра от покрвива е метър от модема до компютъра и лан картата се оказа работеща. Ако имаш възможност пробвай да смениш мрежовата си карта или да набиеш ръчно настройките. Възможно е да не успява да си вземе настройки автоматично. Какъв е рутера?
Ако и така не стане (да му въведеш ръчно настройките), пробвай да изтеглиш драйвери за 8139. ХР то има но е възможно да са се сгъбосали.Интересен проблем.
:?
valentino76bs - майстор
Fender_str написа:
Преди време от един интернет доставчик ми смениха една лан карта за изгоряла, след време пуснах интернет през модем и лан кабела ми вече не беше 15-20 метра от покрвива е метър от модема до компютъра и лан картата се оказа работеща. Ако имаш възможност пробвай да смениш мрежовата си карта или да набиеш ръчно настройките. Възможно е да не успява да си вземе настройки автоматично. Какъв е рутера?
Рутера е в комшията не го знам какъв е :-D ,като вкарам други настройки ръчни/копирам ги от вътрешната/ изписва свързана обаче не ще да отваря страниците.
valentino76bs - майстор
Сега изваждам външната карта и вътрешната взе ,че тръгна. :shock:
kretio74 - специалист
Според мен е 100% издумкала лан карта. А за това ,че вградената не тръгва без външната незнам ма няма никаква логика. Аз на твое място бих си ъпдейтвал ХР то. Що си не вземеш Wifi?.за около 15-20 лв си решаваш проблема. Аз съм си направил вкъщи мрежа с 2 компа, един плейстейшън, давам и на комшията и всичко това е на Wifi, като съм много доволен. Ако ти е по слаб сигнала пиши на лс да те светна за антена. Откажи се от тия кабели.
Fender_str - специалист
Добре де и какъв е проблема като на едната ти лан карта работи. Щом с едната работи а с другата не значи причината е в другата лан карта. Карай си на вътрешната, аз също карам с вътрешна ;)
valentino76bs - майстор
Fender_str написа:
Добре де и какъв е проблема като на едната ти лан карта работи. Щом с едната работи а с другата не значи причината е в другата лан карта. Карай си на вътрешната, аз също карам с вътрешна ;)
Aми така остава само с вътрешната,бях сложил външна защото ми казаха ,че така е по добре ако има някакъв проблем да изпатка външната.А между другото нали извадих картата за да я пробвам на друг комп....РАБОТИ И НЯМА ПРОБЛЕМ...
valentino76bs - майстор
kretio74 написа:
Според мен е 100% издумкала лан карта. А за това ,че вградената не тръгва без външната незнам ма няма никаква логика. Аз на твое място бих си ъпдейтвал ХР то. Що си не вземеш Wifi?.за около 15-20 лв си решаваш проблема. Аз съм си направил вкъщи мрежа с 2 компа, един плейстейшън, давам и на комшията и всичко това е на Wifi, като съм много доволен. Ако ти е по слаб сигнала пиши на лс да те светна за антена. Откажи се от тия кабели.
Външната работи пробвах е на друг комп.Вътрешната тръгна и без външната аз писах по нагоре.ами аз с тез кабели тъй си го наврях ама да слушам комшията че иначе сигнала бил слаб/рутера обикновен бил/ с кабел по добре и като не разбирам слушам..:)
Johny - майстор
Нищо лошо няма и с кабел да е. А ако има нещо да става, първо рутера ще замине.
Никаква логика няма да не работи външната карта и на твоят компютър. Явно нещо се е "сбъгявило" и просто е съвпаднало по време с ваште експерименти /така се раждат суеверията :-D /.
Успех!
Fender_str - специалист
Добре си направил, че си послушал съседа си!!!
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с лан карта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: