Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
kiss9402 - специалист
А ако главата е с чип ко праим :?
Mc Queen - специалист
За главата не знам.

Ама ако имаш в предвид мастилница.
На някои модели чипа се сменя със стар оригинален.
http://www.google.bg/search?client=oper ... el=suggest
Първото или второто предложение.

А на други модели се Reset-ва с една машинка.

http://www.youtube.com/watch?v=nLfDEz52BDc

А, па най-добре е да си караш с оригинални.
Иначе трябва много да прочетеш, специално за твоя модел, че не се знае какви мастила ще си купиш.
Разичните фирми използват мастила на различна основа. Да не запечеш дюзите :lol: :lol: :lol:

И после :wallbash: :wallbash: :wallbash: принтера в коша.
nеwage - специалист
kiss9402 написа:
А ако главата е с чип ко праим :?
На НР принтерите като свърши мастилото има възможност да продължиш да печаташ, така че чипа не те бърка.
kiss9402 - специалист
Имах един CANON PIXMA MP210 (все още го имам ама незнам къде е ? :-D ) та какво ли не опитвах, глави сменях, по офиси разнасях и все нови купувах. Накрая след като се наложи да смен 6-7 по ред и трябваше да дам 45лв. с най-голямо удоволствие отидох и си взех едно лазарно 3в1 с голяма касета. Четри пъти вече я оълня за по 35лв. Мисля че това е най-изгодният варян, ако матило-стуйният принтер е с чип.

Поздрави :)
nеwage - специалист
kiss9402 написа:
Имах един CANON PIXMA MP210 (все още го имам ама незнам къде е ? :-D ) та какво ли не опитвах, глави сменях, по офиси разнасях и все нови купувах. Накрая след като се наложи да смен 6-7 по ред и трябваше да дам 45лв. с най-голямо удоволствие отидох и си взех едно лазарно 3в1 с голяма касета. Четри пъти вече я оълня за по 35лв. Мисля че това е най-изгодният варян, ако матило-стуйният принтер е с чип.

Така де, ама цената на цветен лазерен принтер 3 в 1 е четирицифрена. Кога ще се изплати това нещо?
Тук говорим, че с принтер от 65 лв. като моя DeskJet 1000, без чип, с който можеш да печаташ цветно до забрава.
А този Canon Pixma си има трик: http://resetcanon.com/reset-canon-mp250 ... e-printer/
kiss9402 - специалист
nеwage написа:
kiss9402 написа:

Така де, ама цената на цветен лазерен принтер 3 в 1 е четирицифрена. Кога ще се изплати това нещо?
Тук говорим, че с принтер от 65 лв. като моя DeskJet 1000, без чип, с който можеш да печаташ цветно до забрава.
А този Canon Pixma си има трик: http://resetcanon.com/reset-canon-mp250 ... e-printer/
Мислиш ли че не съм опитвал :? НИЩО НЕ СЕ ПОЛУЧаВА :axe: варянта е да се чипоса или по-точно разчипоса принтера.

Поздрави и мерси че си направил труда да провериш :tonqe:
nеwage - специалист
kiss9402 написа:
nеwage написа:
kiss9402 написа:

Мислиш ли че не съм опитвал :? НИЩО НЕ СЕ ПОЛУЧаВА :axe: варянта е да се чипоса или по-точно разчипоса принтера.

Поздрави и мерси че си направил труда да провериш :tonqe:
Ами не знам, така пишеше. Аз досега съм поставил рекорд с Еpson 777 - ползвах го 10 години с една и съща касета, има си софтуер за ресетване на чипа.

Мисле, че варианта HP DeskJet 1000 (нов за 65 лв. в Техномаркет) преработен за работа с мастило е идеален. Той идва с истинска, а не демо касета, както са Lexmark принтерите и няма чип. На този принтер колко книги съм разпечатал - печата по-бързо от лазерния ми принтер, а черното мастило е безкрайно по-евтино от тонера. Да не говорим, че една касета за лазерен принтер след 4-5 зареждания вече е свършила.

Има само един проблем при мстилените принтери с една касета - понякога мастилото в касетата прелива от едното отделение в другото. Това се оправя когато се вдигне леко принтера, за да се изравни налягането със съдовете с мастило. Затова с отделни касети за всеки цвят е по-добро решение, но там, както знаем, има чипове. На Ebay се продават такива касети с авто-резет чипове.
nikivd - специалист
Принтера ми е HP2050. На всички ХП-та главите може да се зареждат многократно, без да дава никакви грешки. За това ако купуване мастиленоструен принтер, нека да е ХП. "Маркуча" е от рибарски магазин :) . Всъщност аз вече махнах системата. Отворих главата, премахнах преградите и така увеличих обема и 5 пъти. Изрязах един голям тампон от дунапрен и го напъхах вътре. Залепих наново капака на главата. След това я напълних с мастило. Сега касетата събира многократно повече мастило, поне за 1000 копия. Дано не четат търговците на консумативи. Иначе мултифункционалното устройство се държи много добре, като се има в предвид многократното му натоварване над нормалното. Все пак го използвам в офис :-D
Скоро трябва да отворя касетата на един приятел, и ще направя снимки.
angel_ov - специалист
А спекли глави на ХП как да отпуша?
nеwage - специалист
angel_ov написа:
А спекли глави на ХП как да отпуша?
потопи я в чист спирт и опитай да смучеш със спринцовка през дупките за пълнене отгоре, като запушиш останалите.

Тема "Направи сам cистема за непрекъснато подаване на мастило" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: