Артуре мога ли да ползвам темата и твоите познания.Аз пък търся някаква записвачка реагираща също на движение. Само че ползвам уеб камера. Само не ме питай как успях да я закача на 25 м. кабел. Но стана и съм я монтирал на площадката пред входа. Ползвам я някой като звъни да видя кой е но не е лошо когато ме няма да записвам.
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
lov
- майстор
23 мнения в "Online запис от IP камера - как?"
bulhomes2
- майстор
Че и двете програми, които посочих по-горе работят с директно закачени web камери. Даже е по-лесно и няма нужда да тормозиш Artur. Първата е платена. Имала 14 дневен пробен период, но е 70$, а някъде я срещах по 35$. Не е кой знае какво на фона на цените на охранителните системи и СОТ-ове. Ако няма да качваш на FTP и втората ще ти свърши работа, а и е безплатна. FTP-то ти трябва, ако мислиш, че вандалите от които се вардиш могат да отнесат и компютъра. Програмата на horgasz нещо не ми се получи. Теглих към 300МВ и накрая каза, че не ще и толкоз.
lov
- майстор
Май че ще я подкарам. Само дето се лъже като гаснат лампите. Но не е болка за умиране ако трябва ще им бодна една IR подсветка и ще си има статиката от къде да сравнява.
А иначе колко много интересни неща могат да се видят на камерите не е истина.
Лисиците отдавна изместиха гюмаджийските котки в градовете.И аз съм ловец но не бих се занимавал нея. Реално те са чистачите в природата и с нищо не са по различни от скитащите и безстопанствени котки. А ако ги сравняваш със скитащите кучета те ми изглеждат като нещо много по малко зло. Поне са безшумни като се разгонят. Щото котките като почнат и няма мира от тях а и няма опастност да те нападнат за разлика от песовете. Виждал съм лисица на пъпа на Лондон да се разхожда. Така че нищо ново под слънцето
А иначе колко много интересни неща могат да се видят на камерите не е истина.
Лисиците отдавна изместиха гюмаджийските котки в градовете.И аз съм ловец но не бих се занимавал нея. Реално те са чистачите в природата и с нищо не са по различни от скитащите и безстопанствени котки. А ако ги сравняваш със скитащите кучета те ми изглеждат като нещо много по малко зло. Поне са безшумни като се разгонят. Щото котките като почнат и няма мира от тях а и няма опастност да те нападнат за разлика от песовете. Виждал съм лисица на пъпа на Лондон да се разхожда. Така че нищо ново под слънцето
bulhomes2
- майстор
При мен втората програма реагира и при минаване на облак. Може и да е от камерата, защо тя автоматично си променя блендата според светлината, но предпочитам нея. Прави всичко в един файл и минава на по-висока скорот. На платената всяко движение е в отделен файл. Снима в релално време (не ускорено) и като прибавиш зададените секунди преди и след записа и ... ще иде сума и време да прегледам всички записи. Много по-подробни са на първата и плюс им е FTP-то, но лично за мен май ще ползвам втората.
ПП. Инфрачервена водоусточива камера е май под 50 лв в ибей. Къде се занимаваш с дълги USB кабели, доплълнителни IR подсветки и пр. Верно китайска и със странни цветовена изображението, но..
ПП. Инфрачервена водоусточива камера е май под 50 лв в ибей. Къде се занимаваш с дълги USB кабели, доплълнителни IR подсветки и пр. Верно китайска и със странни цветовена изображението, но..
lov
- майстор
А относно цветовете спестват си разни филтърчета защото и на мен не ми е ясно защо и как но някои матрици са чуствителни на 850nm а други на 940nm IR. разбрах го случайно след като се наложи да свалям един обектив и видях че филтърчето /пластината/ е била лепната с някакво лепило за самия обектив. А на другата от същия модел няма такова нещо и като пробвах посдсветка в различните диапазони се оказа че имат разлика. А и без това филтърче при дневна светлина дава едни измислени цветове.
Можех и снимка да ти направя щото ми е под ръка да видиш какъв измислен монтаж са му направили.Едно оставяне на слънцето и пада. Ами днеска съм карък че си спрасках дисплея на фотокамерата и до сега вися да си диря нов из нета.
Можех и снимка да ти направя щото ми е под ръка да видиш какъв измислен монтаж са му направили.Едно оставяне на слънцето и пада. Ами днеска съм карък че си спрасках дисплея на фотокамерата и до сега вися да си диря нов из нета.
ZMeyGorianin
- майстор
Колеги следя темата с интерес, но като аматьор в тази материя имам малко въпроси!
В една селска къща съм монтирал СОТ, който за сега няма връзка с централата, тъй като не работи с единствения мобилен GSM оператор за района, а станцията им няма /на СОТ-а/ покритие там за момента. Т.е. системата работи само като "звукова сигнализация".
Когато я монтираха техника каза, че може да се поставят и камери, които да предават образ до централата, но само след като оправят покритието /някъде средата на идващото лято, но не е сигурно/. Цялата система обаче излиза доста скъпо и той ме посъветва да си купя камерите сам.
От друга страна в момента можело да ги включа през мобилния оператор към който имам свързан домашен интернет.
Въпросът ми е мога ли при тези условия да инсталирам видеонаблюдение, което да записва събитията и да мога да гледам на "живо" през интернет какво се случва? Какво оборудване ще ми е необходимо?
В една селска къща съм монтирал СОТ, който за сега няма връзка с централата, тъй като не работи с единствения мобилен GSM оператор за района, а станцията им няма /на СОТ-а/ покритие там за момента. Т.е. системата работи само като "звукова сигнализация".
Когато я монтираха техника каза, че може да се поставят и камери, които да предават образ до централата, но само след като оправят покритието /някъде средата на идващото лято, но не е сигурно/. Цялата система обаче излиза доста скъпо и той ме посъветва да си купя камерите сам.
От друга страна в момента можело да ги включа през мобилния оператор към който имам свързан домашен интернет.
Въпросът ми е мога ли при тези условия да инсталирам видеонаблюдение, което да записва събитията и да мога да гледам на "живо" през интернет какво се случва? Какво оборудване ще ми е необходимо?
Тема "Online запис от IP камера - как?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература