• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
sstefanov - майстор
Опитвам се да ти помогна, а ти се правиш на отворко! Да не би да не крадеш?
Ако си купил софтуера би трябвало въпросите да ги задаваш към съответния съпорт на фирмата, а не тук.
Прочети още веднъж какво съм ти писал и ако имаш достатъчно акъл, би трябвало да ми се извиниш.
joroR73 - специалист
тука не става дума за извинение или еди какво си - да, мога да си открадна операционна система всякаква.
на торентите е пълно.
какво ми помогна не разбрах? казвам ти че програмите не вървят на 64 битова система, даже и да сложа 32 битов уиндос няма да види я драйвери, я емулатор. кое да си открадна та да стане? кажи откъде да открадна нов лаптоп, дето ще си го платя, ама да е 32 битов.
и въобще нямам никакво намерение да се заяждам с никой, търся помощ просто.
sstefanov - майстор
И кое по-точно не ти работи с 32 битовия Windows?
darken_nz - специалист
Съвета на Стефчо (ако мога да те наричам така :) ) е малко грубичък, но е така.
Аз имам 2 купени и какво. На новите машини вече няма подръжка на XP, дори на Виста - само дето я купих и тая Виста, но грешката си повече няма да я повторя.
Майкрософт няма да се гъбаркат с хората!
Така, сега по темата.
Да има вероятност нещо да се обърка, но на 32 битова Windows въртелите ти ще са много по-малко. Огледай моделите лаптопи, харесай си един, виж какви драйвери има и се спри на най-изгодния за теб вариант, който поддържа 32 бита. На повечето програми потърси нови версии, или алтернативи (за всеки случай) и не говоря за програмата, която използваш за специални цели, а за останалите - плеъри, браузъри, архиватори и т.н.
И не на последно място - с нерви. Това не само за новата ОС, но и при всяка преинсталация може да излезе някоя тъпотия :wink: .
Има един сайт специално на тема Windows 7. Гледал съм го и съм с добри впечатления.
Ако искаш драсни едно лично да ти пратя линка, защото тук има вероятност да нарушим някоя точка от правилата.
Успех! И няма смисъл от караници. :supz:
MamaMy - майстор
Абе пичове, ясно ми е, че не ви се дават пари. Но когато нещо не го можете или не го разбирате, почина направи си сам остава на заден план. Ако всички са като вас, какво ще ядат колегите в компютърните сервизи? Те нали нищо не разбират, едни тъпи драйвери не могат да намерят :-D . Вашата работа излезе като оня с пушката за розови слонове дето не ставала за сини :razz: . Или за полицая с тетрадки за 4б клас :? . Я посетете един сервиз да ви инсталират срещу 20 лв Уйндос по желание с всички драйвери и програми дето ви трябват! То това няма да ви попречи да ръсите акъл по форумите :lol:
darken_nz - специалист
И всеки път на сервиз ли ?
Да си зависим постоянно от хората при всеки един проблем ? :-D
Ако в другите сервизи правят магии незнам, в тези, които ходя аз също не правят чудеса.
Преди да дадат лаптоп на един човек гледаха в сайта на производителя какви драйвери има (човека също искаше 32 бита) :-D . Иначе ако тръгнем да търсим и чаркалаците по производител може и да излезе нещо, ама..... :-D
Другият вариант е да дебнат по тракерите :-D
Мислите, че не го правят ли ?
Даже им фащам релийзите :-D
Факт е, че тези системи ги изкараха от подръжка.
След някоя годинка ''госпожичките'' от Майкрософт ще решат, че и тая ще си замине и да не ви дава Бог да сменяте хардуер.
Ако не искате да броите минимум 200 лв начините са 2 - на сервиза 20 лв, или помощ..... от тракера :-D
Иначе за моженето много неща могат,ако те хванат карастанчовите,ама ........
Съжалявам, ако някой се чувства, че му взимат хляба. :weedman:
joroR73 - специалист
32 битов уиндос ме съветвате да сложа на лаптопа с 64 бита? това ще го направя, не е там проблема. проблема е програмите ми няма да работят. и това го казвам защото съм чел въпросите на други хора, свързани точно с тия програми - не са могли да ги пуснат - или драйверите не стават, а оттам и емулатора, или самия емулатор не се разпознава....да не говорим че повечето работят на хр, а въобще за 7 и 32 битова трудно. версиите са стари и нови няма как да излязат.......
знам че няма вече с драйвери за хр, въпроса е само да е 32 бита. или казвате така: няма значение системата, слагаш й 32 битов уиндос и не би трябвало да имаш проблеми с програмите.Така ли? мерси за отговорите, значи остава да си говоря в сервиз или магазин пък да видим дали ще стане...
montoya - майстор
Какво означава 32 и 64 битов лаптоп!?
Не съм много на ти с хардуера, но съм почти 100% сигурен, че процесори само с 32 битови инструкции отдавна не се произвежда, а си имат 32 и 64 битови такива, което означава че не е проблем да инсталираш х86 или х64 битова операционна система!
Избора на каква ОС да се спреш зависи от разпознаването на инсталираната РАМ памет - х86 битова ОС разпознава 3,25-3,50ГБ при инсталирани 4ГБ, х64 битовата отчита колкото има инсталирана.
И тук идва следващия въпрос, тези програми за които става въпрос в темата с какви системни изисквания са!?
Чисто гадаене от моя страна е, обаче щом са работили до сега на ХР, предполагам не им е трябвало кой-знае колко мощен хардуер за да се справят. Ако гадаенето ми е правилно, взимаш един лаптоп с 3-4ГБ РАМ памет, процесорче i3 или i5 или АМД еквивалент техен, видеокарта ако може да е отделна, не вградена, инсталира се Уиндоус 7 х86 и се почва с мъката която биха създали програмите създадени за ХР при инсталирането им в уиндоус 7. Ако не могат да се инсталират в режим на съвместимост, такава машина каквато упоменах без проблем и се заделя едно парче 20ГБ диск и се инсталира ХР като втора ОС само заради въпросните програми.
darken_nz - специалист
Така си е. Аз си мисля, че за случая просто няма нужда от 64 бита. То това за втората ОС и аз го мислех, но какво ще стане, ако не се разпознаят доста от устройствата заради драйвери ?
Ако стане добре (да успее да намери драйвери за нужните устройства на програмата и да си върши работата), но ако няма, или не работи коректно ? Никой няма да си направи труда да напише.Добре, няма ли програми, които вършат същата работа (тоест алтернатива) ?
Между другото сигурен ли си, че приятелите ти не реват от 64 битовата, защото поне при моите приятели и познати всички ревове са от там :-D .
Не казвам, че няма да има абсолютно никакви засечки - все пак това е нова ОС и доста по-различна вече ( за разлика от Виста). Поне при мен почти не е имало програма, която да не тръгне на Вистата - все едно си имах XP) Дали е имало едно приложенийце, което да ме ядоса.
И то не е кой знае каква - Home Premium. Докато на 7-цата имаше повече ядове, но 32 си е 32 - доста неща тръгнаха. Пак някой може да каже, че съм тъп и да мълча, но за мен е така - Вистата е по-близо със XP.
Иначе външния вид (интерфейса) ми харесва единствено на XP, в нета гледам има някои пачове и трикове, но са само частично, а и не съм от хората, които ще тръгнат да слагат софтуер на ляво и на дясно - накарам ли си нещата, или поне повечето неща да работят друго не ме ''интерва''. И пак желая успех! :supz:
Последна промяна от darken_nz на вт юли 03, 2012 4:30 pm, променено общо 1 път.
joroR73 - специалист
ами алтернатива има, ама като си свикнал с тази си програма? едната е Базис 7 и е руска, работи с емулатор и той е само за 32 битни системи. базиса си работи и на 64,но без ключ-емулатор не тръгва....оптимика съм чел че дава проблеми също, KD и въобще много от програмите.....
от pcstore Предлагат лаптопи и може да ги върнеш до седмица, така че накрая така ще го направя. сега търся познати с уиндос7 64 бита да си поиграя при тях да сложим един уиндос 32 и да пробваме....ще трябва да се пробва, иначе няма да стане май...а и аз си искам моите си програми, с които съм си свикнал...
БЛАГОДАРЯ на всички за мненията.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Пускане на 32 битови приложения на 64 битова система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: