Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
genko7 - напреднал
отзад под захранването има вентилатор голям духащ на вънка от кутията а на страничния капак има решетка тръба която стига до вентилатора на процесора.http://pcmania.bg/Arctic-Cooling-Freeze ... cleId=2670 а като се поразрових за този процесор дават това охлаждане и в крайна сметка май ще трябва да се смени охлаждането,но ако взема това охлаждане а то е със страничен вентилатор ще трябва ли да се запушва дупката на страничния капак.
Subsa - специалист
1. преинсталирай драйверите за дъното,
2. ъпгрейдни биоса, процесора е по-нов
maroka - специалист
Taзи странична тръба, стигаща до процесора е бошлав работа.
Можеш спокойно да я махнеш и да смениш охлаждането, явно си грее повечко новият процесор.

Задължително си сложи и кулер в предната част на кутията, съвсем друга става ситуацията с него.

Пробваш как се държи, пускаш си няколко CPU теста и виждаш резултата :)

PS. Написаното от Колегите за update на BIOS-а също можеш да направиш.
genko7 - напреднал
това с биоса никога не съм го правил и не знам как става и от къде да изтегля по нова версия а драйверите са тези от операционната система защото нямам диск с драйвери
maroka - специалист
Kaто чета този ти отговор, то едва ли ще можеш да си update-неш BIOS- а сам :?

Знаеш си компонентите и можеш да си дръпнеш драйвери от Нет-а, най-малкото ти е необходим за видео картата.
Този от ОС определено за нея не става.
Johny - майстор
Oт тук можеш да изтеглиш БИОС-а, но последната версия е от 2008г....
Ето с тази програма /CPU-Z/ http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.62-setup-en.exe можеш да видиш и коя версия е твоят БИОС - бутона Mainboard.
Kолеги, разни вентилатори, кулери :wink: , и т.н. - това е друга песен. Човека питаше как да управлява вентилатора на процесора, а това става от БИОС-а /или с допълнителна програма/. Не съм сигурен, че такъв стар БИОС ще му реши проблема.
maroka - специалист
Kолеги, разни вентилатори, кулери , и т.н. - това е друга песен.
Разбира се :)

Съмнявам, че ще възразиш тази песен да бъде изпята преди ъпдейт на БИОС.
И мислиш ли, че Колегата ще се справи с този ъпдейт ?:)
Johny - майстор
Направи си труда да прочетеш първият му пост. А там той пита дали е нормално........и т.н.
Да, нормално е. Ако не му пречи шума, няма нужда от разни гимнастики.
Колкото до флашването на БИОС-а, не му го препоръчвам, особено ако чипа не е на цокъл. Да не говорим, че както казах, е от 2008г.... и надали ще има полза.
Дори и аз, дето навремето го флашвах през интернет, преди 2-3 месеца, се улях с един БИОС. Добре че беше на цокъл, иначе поне 100 лв. не ми мърдаха....
Subsa - специалист
Johny написа:
, преди 2-3 месеца, се улях с един БИОС.
Какво направи точно?
Johny - майстор
Koмпютъра е бил поразен от светкавица. Беше изгоряла мрежовата карта. Периодично увисваше. Преинсталирах с 300 зора, но не помогна. Имаше раздути кондензатори по дъното, смених ги, но пак същото. Тогава реших да сменя БИОС-а и някъде по средата на процеса, компютъра увисна за пореден път и .... останах без БИОС. Извадих чипа и заедно с новия БИОС на флашка ги занесох в един сервиз. Момчето флашна чипа, даже пари не ми взе. Сега компютъра пее...

Тема "смяна на процесор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: