Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
dyaneff - майстор
Щом е само за игри(които тръгнат) и интернет, процесора е добър. Вмести в бюджета и една външна карта и си готов.
USP - напреднал
dyaneff написа:
Щом е само за игри(които тръгнат) и интернет, процесора е добър. Вмести в бюджета и една външна карта и си готов.
Благодаря ти за отговорите. Другия вариант който си мислех е да взема процесор без вградена карта а отделно. Може би ще ми излезе малко по скъпо ама май ще е по добре. Ама как да му се не види човек дето хал хабер си няма от кампютури да избира. :?
velsi - Почетен майстор
Май не си съвсем наясно. Видеокартата е вградена в дъното, а не в процесора.
galin56 - специалист
Във случая картата наистина е вградена в дъното и ако вземеш това дъно, ако ме питаш мен по-добре не бързай да си взимаш допълнителна видео карта. Така като ти чета коментарите не си някой запален геймър и тая вградената ще ти върши прекрасна работа. А след време ако искаш винаги можеш да си добавиш и външна видео карта. Все пак ако не са ти излишни 150-200лв. не бързай с нея. Само да вметна, че някой външни видео карти искат и бая мощно захранване, но ти едва ли ще си купиш такава, защото струва колкото цялата ти конфигурация, така че не го мисли много а си карай с вградената.
USP - напреднал
:? Добре де що тогава пича дето ми пхрави офертата изрично ми подчерта че картата е в процесора/то по скоро май е някакъв чип не е точно видеокарта/. Абе целта е за тези пари да взема възможно най добрата комбинация с възможност за последващ ъпргейд/ама кви думички знам/ когато се наложи. Ама как да стане.
USP - напреднал
Ами по какво се разбира дали дъното/процесора е с вградена карта че да се ориентирам някак. Май ще избирам процесор и външна карта.
USP - напреднал
velsi написа:
Май не си съвсем наясно. Видеокартата е вградена в дъното, а не в процесора.
И аз така знаех ама в магазина като каза момчето че тази е в процесора си помислих че съм много назад с матриала и не се интересувах повече че да не се излагам много. :lol:
galin56 - специалист
http://nikem-bg.net/computer-components ... HZ-FM2-BOX
http://bgmall.bg/index.php?route=produc ... irect_link
Ами май не те е излъгал. Сега се порових пак на ново и видях тези модели.
Отгоре е процесора, отдолу дъното. Познава се че видеото е в процесора по следната част от описанията
процесор:• Integrated videocard Radeon™ HD 7560D
дъно:Onboard GraphicsAPU: * To use the onboard graphics ports, you must install an AMD APU with integrated graphics.

Предния път само погледнах че на дъното има портове за монитор и карах по инерция че е вградена в дъното(както предполагам и другите от форума са направили).

Пак ти повтарям, ако решиш да си купиш тези дъно и процесор не си купувай и видео карта допълнително. Карай си първоначално с тази. Предостатъчна е за повечето игри и филми. А и ти явно не си запален геймър. После винаги можеш да добавиш по-скъпа ако решиш. Ако си решиш с други части добре. Ако мислиш че някой ще ти каже идеалната конфигурация за 600лв. се лъжеш. Могат да се направят стотици комбинации за тая цена и за да се каже коя е най-добра трябват доста тестове. Но общо взето за тия пари нивото на всички ще е горе долу едно и също така че не мисли че ще направиш някаква огромна грешка или ще уцелиш шестица от тотото. По-скоро помисли Интел или АМД. Интел като цяло са по-добри, но когато не жалиш парите. Когато бюджета е ограничен и то 600лв.(което не е много за конфигурация) АМД също са добър вариант - мое мнение.
Chefo77 - майстор
Конфигурацията е добра за цената си. Няма никакъв смисъл от супермощна видеокарта на слабо дъно (за нея) и със слабо захранване (както вече ти казаха). Освен това винаги съществува вариантът ако си вземеш външна и стане проблем с нея, да се върнеш към вградената.
Моят съвет, доколкото мога да си позволя да те съветвам, е да я вземаш машинката. И наистина, ако можеш да направиш врътката с РАМ-та, която Галин те е посъветвал. Повече РАМ никога не е излишна, особено нужна е когато отвориш много приложения наведнъж.
Иначе по въпроса Интел или АМД според мен за тези пари АМД-то е по-добър вариант. Интел имат смазващо предимство с i3/5/7, но в този ценови клас не са по-добри, че да ги предпочетеш категорично. Има и друго - игрите по принцип са територия на АМД. По принцип :)
Последна промяна от Chefo77 на ср яну 02, 2013 11:07 pm, променено общо 1 път.
dyaneff - майстор
Затова попитах за какво ще се използва. Ако няма да се играят тежки игри и няма да има сериозни КАД приложения, дори и един лаптоп за тези пари върши работа.

Тема "Добра ли е тази конфигурация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: