• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
mitcd - специалист
ArturDent написа:
mitcd написа:
Ако продължава да грее- виж с колко се натоварва процесора(има една притурка за натоварването на процесора и паметта в Win7).
Трябва да си го запиша това...
Аз пък имам друга още от NT/95 - скоро ще станат 20 години...
Нещо усещам сарказъм :evil:
Това за -"Task Manager" всеки го знае.
Най вероятно когато съм цъкал DOS на компютър си ходил прав под масата.
Точно за притурка говоря (можеш да си го запишеш)щото е много по удобна и не ти заема място на декстопа и работи постоянно.

MamaMy точно притурката е в Win7(индикатор на процесора) не е "част от ядрото".Разбира се че взема информация от системата която следи процесора.
А за "духането" да там му е майката :-D
Между другото как махаш наслагванията по ламелите на радиатора. Щото ако всеки път развиваш болтовете на лаптопа , накрая сам ще се разпадне.
Да не говорим че на някой модели вентилатора с радиатора е под дънната платка.

Исках просто да споделя най лесния начин за прочистване на въздухопотока, който е най честия проблем при лаптопите и от там да прегрее я процесор я чипсет(повярвай виждал съм не един)

Така наречената профилактика в сервизите.
Последна промяна от mitcd на чет яну 17, 2013 11:15 pm, променено общо 1 път.
Gadnyara - специалист
При силна струя топъл въздух от решетката (като духалка, по описанието), охлаждането е наред и вади навън топлината. Търсим причините в процесите.

Силна струя, но студен/хладен въздух, в същото време горещ корпус на компютъра - недобро топлопредаване от чиповете (вкл. процесора) към радиатора. Паста, недобро закрепване, изтекла фреонова тръбичка...

Силен шум от вентилатора, слаба струя навън. Говори за натрупано количество "кече" в/у радиатора, пречи на циркулацията. Решава се с отваряне и почистване. При слабо замърсяване помага флакон сгъстен въздух. Духане с уста - само за професионалисти.
mitcd - специалист
Има логика !
В тръбичката няма фреон -това да не ти е хладилник .
И след два месеца като се натрупа пак боклук между вентилатора и радиатора пак ли ще го разглабяме???
С някой модели става лесно, но има други които трябва да се разхвърля целия
Идеята е да не тича някой лайк(като питащия - дано не се обиди) постоянно до сервиз с разни изгъзици- "флакон сгъстен въздух" и като кажат "ПРОФЕСИОНАЛНО ПОЧИСТВАНЕ"
ЕЕЕ айде бе !?
Само накрая -Професионалист ли си ? :)
ArturDent - Почти Безобиден
mitcd написа:
Нещо усещам сарказъм :evil:
Това за -"Task Manager" всеки го знае.
Най вероятно когато съм цъкал DOS на компютър си ходил прав под масата.
Точно за притурка говоря (можеш да си го запишеш)щото е много по удобна и не ти заема място на декстопа и работи постоянно.
Разликата между мене и тебе е че, когато ти си "цъкал DOS" аз съм писал ... и не само за него(я). И притурката мога да я напиша за ден.
П.П. Нищо не пречи на Task Manager да работи постоянно в трея...
Johny - майстор
Да ползвам и аз темата - как да чистя вентилатора без разглобяване и до колко е ефективно това? Два пъти го разглобявам, но взе да ми писва. Машината е НР DV7 и всичко е под дънната платка. Гледам на комшията един Gateway oт Xaмерика :wink: . Сложили му отдолу едно капаче с винтче и ако искаш, чисти го всеки ден. Та мене ме стяга шапката да взема и аз да побългаря моя по този начин.
Някой да е правил такава рационализация.......?
SUZUKI - напреднал
Имаме два такива лартопа, но само единия грее.Ще го дам в сервиза, защото е в гаранция.
Бих го разглобил и сам за почистване, но на този модел трябва да извадиш всичко от клавиатурата
надоло,а само от клипчето е лесно разглобяване, но на чужд лаптоп.А иначе всеки е лаик в някаква
област/то не е срамно/.
mitcd - специалист
ArturDent - цъкал не значи геймър аз също мога да пиша, нищо лично просто така го възприех
Johny – HP са много мръсни. Не знам дали си забелязал но някой модели дърпат въздух през клавиатурата, а там какво ли не пада.
Един колега правеше дупки точно под вентилатора на долния капак, за да циркулира от там. Но не съм сигурен колко е ефикасно.
Няма да се повтарям, че хептен ще ме вземат за базик.
MamaMy - майстор
Много компютърджии пишат в темата. Ние бостанджиите нем'ойм се вреди. Ма де сме виждали нии компутер. То у стадото нема такъв коч.
Относно информацията за температурата на коча, има много модели с информация за температура на компонентите още в биоса. Айде замислете се отде иде и к'ви семки чопли като още не зна'й джам ли шъ има или пингвин примерно.
Относно фреона в тръбичките мисля, че поне производителя го беше писал тъй. Значи требе да му имаме вяра. Ако пък е излъгъл долно и е сложил ракия, сърдете му се на него. И в крайна сметка чистене без разглабяне е като ебане без събличане. Може ид а стане ама... трябва да е доооста дълго многоточието :-D
И това с лесното, евтиното и хубавото в лаптопите, да зна'йте, че тези са на различни стилажи в магазина. Да не ги объркате кат си купувате :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Лаптоп Deel Inspiron N5110 15,6" грее ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: