Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
fox_vt - майстор
sstefanov написа:
fox_vt написа:
..Фатката е заради това че като е направена за 1,5 волтови и я караш със 1,2 волтови минимума и под който спира да бачка е 1,1волт точно в силата на презареждаемите и ако не ползваш зарядно със разряд-заряд и казваш чао на батериите.
Затова има NiZn батерии, които са 1.6V.
И с какво ще ги зареждам тия батерии? Имам универсално зарядно което зарежда всичко включително и Li-Fe елементи които са сравнително нови но тези цинковите няма да ги разпознае.Да не говорим че надали има във бг.

Johny за какво я ползваш тая мишка и по колко часа на ден?
sstefanov - майстор
В ebay има всичко. Цените са много добри.
Аз използвам такива батерии за фотоапарата и издържат 3 пъти повече от NiMH.
fox_vt - майстор
sstefanov само ми пусна мухата разгледах в ибей и по форумите но явно ще трябва и зарядно за тях за съжаление.Можеш ли да ми кажеш какво е ефективното им напрежение под товар и колко е то при напълно заредена ненатоварена батерия?Чух че са с високо вътрешно съпротивление което е идеално за такива мишоци.Проблема е че ако си купя две бройки минимум а поне 4 за да се оправдае доставката + зарядно ще прескоча цената на мишока най малко два пъти и май ще е по добре да си купя мишка предназначена за работа със метал хидридни.Сори че се намесвам в темата но пък това пак е свързано горе долу със мишките :wink:
root666 - специалист
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=3821#ov

42 лева от Вали, батериите карат една година, лазерна безжична
Johny - майстор
fox_vt написа:
Johny за какво я ползваш тая мишка и по колко часа на ден?
По моя преценка 4-5 часа на денонощие за какво ли не, а от игри само табла.
По-меродавно е другото сравнение: преди имах G10-660L и зареждах батерията на 3-4 седмици, а сега с тази както казах карам година и половина.....
fox_vt - майстор
Хмм интересно почти се покрива с моето ползване-аз я ползвам половин час на обяд и от 18 часа до към 22-23-00 както дойде.Какви батерии ползва?
petkov_75 - специалист
petkov_75 написа:
И за двете използвам акумулаторни батерии и ги сменям на две три седмици!
Айде да уточня, че да не стават недоразумения!Батериите са на поне 8 години, като поне 3 от тях са използвани за фотоапарат,после и за някои детски играчки, и едва от година ги използвам за мишката !Малко като реклама дойде, но това е истината!За разреждането използвам фенерче! :-D
Прикачен файл:
Изображение031.jpg
Прикачен файл:
Изображение001.jpg
sstefanov - майстор
Напрежението на NiZn батерии е около 1.6V под товар, а напълно заредени са около 1.9V.
Има смисъл от такива батерии и зарядно когато ги използваш и за други устройства - фотоапарати, играчки, плеъри и т.н.
Johny - майстор
fox_vt написа:
Хмм интересно почти се покрива с моето ползване-аз я ползвам половин час на обяд и от 18 часа до към 22-23-00 както дойде.Какви батерии ползва?
В комплекта има 2 батерии DURACELL АА на 1.5V и са със срок на годност до 2017г. Летящият скрол не е с бутон, а просто се освобождава колелцето и можеш да го засилиш.
ArturDent - Почти Безобиден
А за какво ги ползвате тия безжични мишки?
Имал съм няколко и на мен проблема ми е че безжичните са по-неудобни. Малко са по-големи (по-гърбави).
Вече се отказах от тях.
Според мен на едно подредено бюро, няма проблем с кабелчето.

Когато пък трябва да гледам филм си използвам дистанционно. Има си функции на мишка (това в средата) и някои функции на клавиатура - цифрите, нагоре, надолу, enter, escape, ....

Изображение

Тема "Съвет за безжична мишка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: