Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
thinkpad - майстор
ribnikolaevi написа:
Мерси!
Не бързай да викаш "мерси" и не казвай "хоп" преди да скочиш, ами потърси по-добре из по-големите магазини за електроника и електронни/компютърни компоненти около вас, защото може да съм те подвел. Не мога да знам какъв точно кабел е ползван, ако знаех можех нещо по-точно да ти дам.
mitko414 - специалист
ribnikolaevi написа:
Благодаря на отзовалите се на питането ми.
Малко уточнение. Изградил съм си мрежа в къщи с кабел S-FTP. Мисля че се казва тип звезда. от една точка, къдета е рутера до всички стаи. В стаите края на всеки кабел е розетка, това е ясно. Но за връзване към рутера ми трябва RJ45. Или това, което предлага колегата thinkpad. Моля за разяснение как се нарича това нещо и някаква насока къде евентуално може да се намери.
Самоцитирам се, ама видя ли какъв пачкорд ти предложих?
mitko414 написа:
След розетката ползвай такъв пач корд, ако държиш на екранировката, ако не -- ползвай обикновен.
ribnikolaevi - майстор
Видях, благодаря ти. Екранирането го реших тъй като слаботоковата инсталация минава успоредно със 220 V. Казаха ми, че може да има смущения и затова ...
thinkpad - майстор
mitko414 написа:
Самоцитирам се, ама видя ли какъв пачкорд ти предложих?
Ти знаеш ли в розетките какви загуби има понякога? А и човека иска да свърже SFTP-то директно.
ribnikolaevi написа:
Видях, благодаря ти. Екранирането го реших тъй като слаботоковата инсталация минава успоредно със 220 V. Казаха ми, че може да има смущения и затова ...
Ами да беше сложил FTP. SFTP кабел просто е overkill. То TP стои за Twisted Pair именно като техника за заглушаване на смущенията. Аз дори доставчици на открито рядко съм виждал да слагат SFTP, а аз ползвам UTP кабели и нямам ядове, а единият ми е успоредно на кабел с мрежово напрежение.
ribnikolaevi - майстор
Ами така или иначе е свършено вече. Тогава бързах, шото един картонджия се вихреше и нямах много време да мисля.
Благодаря за насоката с фирмата.
ribnikolaevi - майстор
Конекторите са купени, остава кримването ...
thinkpad - майстор
ribnikolaevi написа:
Конекторите са купени
А пасват ли? :)
ribnikolaevi - майстор
Като на свинче звънче =D>
Апропо, би ли казал какъв е реда на подреждане на отделните проводници в клемата? Двойките са бял-оранжев, бял-син, бял-зелен, бял-кафяв.
thinkpad - майстор
ribnikolaevi написа:
Апропо, би ли казал какъв е реда на подреждане на отделните проводници в клемата? Двойките са бял-оранжев, бял-син, бял-зелен, бял-кафяв.
Пиши в интернет T568a T568b и ще ти излязат колкото искаш диаграми. Има два утвърдени стандарта - A и B. Лично аз ползвам T568B, но съм ползвал много пъти и A.
Разлика кой от двата ще ползваш няма.
ribnikolaevi - майстор
=D> Мерси. Сега проверих цената на розетките и ми настръхна косата. Вързал съм се със шнайредските алегро, модула е 20 лв.
стотачка замина ... :shocked:

Тема "Свързване на S-FTP към RJ45" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: