hidrazin написа:Че кой говори конкретно за теб?Аз само дадох пример със себе си

hidrazin написа:Че кой говори конкретно за теб?Аз само дадох пример със себе си
todortv написа:Освен пиковете които спомена хидрата и които могат да повредят доста неща,при спиране на тока харда може да пострада доста.Като спре тока няма кой да върне главата и тя се приземява върху диска и шанса да го надере е голям.Отделно от това може да се омаже ОС разни проблеми с мрежовите карти и други такива дребни проблеми.fox_vt написа:..,Искрено се надявам да не възнамеряваш да ползваш лаптопа само на зарядно без батерия защото последствията ще са далеч по скъпи от едната батерия.Освен неудобството, че си ограничен от дължината на кабела и ако "мигне" тока изгасва, за какви
поражения става въпрос?
fox_vt написа:...Като спре тока няма кой да върне главата и тя се приземява върху диска и шанса да го надере е голям.Отделно от това може да се омаже ОС разни проблеми с мрежовите карти и други такива дребни проблеми.Дисковете отдавна ги правят по такъв начин, че дори и захранването да спре, главата успява да се прибере.
thinkpad написа:Дисковете отдавна ги правят по такъв начин, че дори и захранването да спре, главата успява да се прибере.Много отдавна. Откак не правят акутаторите със стъпкови двигатели а с линейни. Ето съвсем в края на клипа може да се види колко бързо се прибират.
fox_vt написа:Точно така но заредени ако не се лъжа на 2/3 от капацитета си но може и да греша и в хладилника но не и във фризера,температурата минимум няколко градуса.И да попитам тая батерия я съхраняваш защото няма да използваш лаптопа ли ?Искрено се надявам да не възнамеряваш да ползваш лаптопа само на зарядно без батерия защото последствията ще са далеч по скъпи от едната батерия.Не,но 60% от времето минава на зарядно.
miroton написа:И на мен така ми казаха от "Техномаркета",човекът който ми пакетира лаптопа.Трябвало първия път да я чакам до 70% ,после до 30% и след това да я зареждам/изтощавам до край.Затова и питам ,че е още нова,а това според мен не е правилният начинlecki написа:Аз всеки месец изключвам захранването и оставям лаптопа да работи (пускам плеера)А коиса тия Някои?
докато се изключи.
Някои препоръчват за по добро разреждане на батерията да се влезе в "BIOS" и пак докато се изключи.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: