• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Johny - майстор
Явно си наясно с теорията, но всичко се прави за пари. Бях с 2, сега съм с 4. Когато направих последния ъпгрейт преди 6-7 години, бях в челните редици с 2Гига RAM, 2,4 интеловски процесор и мощна видеокарта, обаче сега всичко издиша.
Онзи ден конвертирах един филм - ами при мене става за 2 часа и косур, а на новата машина на синковеца само за 10-15 минути. :? Обаче процесора е i7 и 16 Гига RAM.....
hidrazin - майстор
Е че страниците станаха по-тежки - да. Ама чак пък толкоз? Той човека пише че чак мишката му "залепва" на джама. Пък и е 1,5G памет.
Само под секрет - два от комповете ми покрай мен за разпарчалосани за дреболии. Пуснах първия работещ дето ми попадна и сега пиша от него - Р4 на 1,7 GHz, памет 512, някакво асуско видео A9250/T/128M :shock:
Нямам проблеми с отваряне на сайтове, мишки и гледане на филми. Няма начин да е от конфигурацията.
:partyman:
Johny - майстор
Има и вариант някакъв процес/програма/ да товари процесора, но смятам че това е проверил. Всъщност това е много основателна причина. Пич. погледни си Task Manager-а.
montoya - майстор
Мдам, за процес с името minerd.exe много актуален напоследък проблем който товари процесора с 3 процеса по 33%
К А Я - специалист
Не. Нямам такъв пуснат процес.
Бях проверявал натоварването, но без да пускам каквато и да е било програма, освен тези процеси които си се стартират с пускането не компютъра. Натоварване 2 до 15-20 %
Сега реших да видя какво става с пускането на браузъра.
И при двата процесора се натоварва до 100% после пада до към 5-20 % . Същото става докато се опитва да търси и зареди страница.. След като я зареди активността отново пада. Като я превъртам се качва и при спиране на превъртането отново пада. При хрома при отворена страница без да правя нищо активността на процесора си е ниска, докато при лисцата от време на време се покачва до 50 , 80-100 % и после пак стига ниски нива.
kalpev - специалист
Изключи рутера да си почине 10 минути и пак опитай.
Колко памет има видеокартата?
К А Я - специалист
Пробвал съм и това. И директно съм връзвал без рутер. Не знам. Мисля 125
Johny - майстор
Значи се връщаме на варианта ъпгрейт. Ако не мислиш за нова машина, добави си малко памет, макар че старите памети ги продават по-скъпо.
К А Я - специалист
Явно, ще е един от двата варианта. Нищо чудно ъпгрейта /хард, памет, видеокарта/ да е колкото по-добра машина на старо. Ще преценявам. Благодаря за отделеното време и съвети.
sstefanov - майстор
Друг вариант - Debian Linux с LXDE среда. Ще лети!
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с отварянията на сайтове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: