• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
jordanvass - майстор
nikolovvd написа:
Наскоро сина ми демонстрира как се зарежда Windows 8.1 при HDD и SSD. Разликата е колосална! От 1-2 минути до 5-6 секунди и при това на лаптоп ІІ-ра ръка с C2D процесор на 2.33GHz и 4GB RAM.
Трудно ще зареди за 5-6 секунди. Сигурно е бил в режим Заспиване втория път. Чак 20 пъти не са по-бързи SSD дисковете, а и скоростта не зависи само от бързината на диска.
galin56 - специалист
inspo написа:
ESPACE написа:
Предложението на galin56 може би е най доброто.
Като идея да. Като фирми -има и други които не са за изпускане . Примерно :arrow: http://www.constant.bg/?page=products/profile&id=3726
и още подобни ..
Има доста, само човек да му се търси и да разбира де. Защото като кажа на човек - "по-добре си купи за тия пари втора ръка", и той почва: да, бе , новото си е ново, ще давам пари за нещо употребявано, като за толкова пари има компютри нови. Иди му обяснявай, че тоя е много по-добър от сглобения за 500 лв в техномаркета с най-евтините нови компоненти на пазара, които не могат и на малкия пръст да стъпят на този примерноhttp://www.constant.bg/?page=products/profile&id=3710, който преди 2-3 години е купен нов за около 1500-2000 долара.
onkelabg - специалист
Сега се престраших да отворя компа-да погледна захранването му- а то е /APX-400W/ какво ще рече добро ли е,средна мощност според мен.

Изображение
Изображение

В началото на темата бях забравил да спомена за покупката/500лв/ за Лизинг ставаше на вьпрос.Сега да попитам...
1-Как да разбера новия процесор,какво захранване му трябва и моето/400вата/ достаточно ли е/за 4 ядрения примерно/
2-Охлаждането ми/перката над процесора :? /това ли е,имам и на самото захранване перка-Та него трябва ли да сменя за новия процесор.
3-Ram ми е 1гб-ако закупя една плочка от 2гб-добре ли е-общо 3гб
4-За нова видео карта ще мисля според мнението ви за захранването-дали да бьде с пасивно или с перка...
И най-важното, компонентите ще се взимат един по-един зависи от парите как ще разполагам в момента.
Как да сьм сигорен в дадена част закупена втора рька/процесора/ че е добьр-чета в нета за някакво/дьлбаене,клокване/ какво ли е това.
Извинете ме с тьпите вьпроси но.....сьм назад с термините в IT :?:
DundyTheCroc - майстор
ATX 400 вата предполагам, не си му снимал етикета, но така като гледам ще е куча марка :)
Смятах нов комп и в 500 лева нямам как да се сместиш ако се купува нов твърд диск, а така като гледам и стабилно захранване ще трябва.
p.s. С 350 ватов Fortron храня 6 ядрен процесор, видеокарта 100 вата, твърд диск, SSD диск и 4 модула по 2 гиги рам. Захранването обаче е с две линии за 12 волта с обща мощност до 300 вата, снимай етикета на твоето.
Паметта в повечето случаи бачка в двуканален режим, така че е добре да са два еднакви модула.
Видеокартата ако няма да се ползва за игри може да минеш и с вградена в дъното.
p.p.s. Най-евтин вариант е да се смени процесора с по-висок клас Core2Duo, да се сложи 2х2GB памет и да се вземе по-голям диск или SSD.
onkelabg - специалист
ето това ,което можах да снимам
ИзображениеИзображение

Това е табличката за моето дьно-ако може някой да ми обясни графите какво значат, номерирал сьм ги /1-10/ за по-лесно. И сьщите параметри ли трябва да спазвам за др-процесор.В колонка /6/ едните са 45nm- а други 65 :?: има ли значение.
Изображение
DundyTheCroc - майстор
Захранването ще храни сегашната система с друг процесор и повече памет, но за нова система не бих заложил на него
Табличката ти е списъка от поддържани процесори, 45 и 65 е колко nm технологичен процес е използван, не те интересува пряко, но тези на 45 nm принципно са по-икономични. Последно за ъпгрейд ли говорим или за нещо ново (втора употреба) в рамките на 500 лева?
onkelabg - специалист
Бях се навил за нов на лизинг...но колегите тук ме светнаха,че може и моя с по-малко средства да го подсиля за целите си/ нет,филми, програми/.
И се спирам да си закупя по-отделно някоя част днес...утре друга и с времето да го посиля.
Знам ли ..удачно ли е така закупя. #-o
Последна промяна от onkelabg на пон ное 03, 2014 7:18 pm, променено общо 1 път.
DundyTheCroc - майстор
Давам ти пример за процесора
http://olx.bg/intel-core-duo-e8400-3-00 ... -i61682000
Този от линка му дават резултат от тестовете 2169 точки, твоя е с 822 точки, т.е. ще имаш прираст с 2.5 пъти
Ако сложиш две еднакви платки памет тя ще тръгне в двуканален резим, т.е. чувствително по-бързо.
Ако сложиш и един SSD за операционната, а оставиш стария само за медия разликата ще е повече от чувствителна като цяло.
DDR2 можеш да намериш на старо за примерно 60 лева за 2х2GB
onkelabg - специалист
Значи за тоя и др процесори-мога ди си ползвам Моя винтелатор..така ли
И за Рам требва да е DDR 2/800 :? / или др
DundyTheCroc - майстор
Можеш да ползваш охлаждането, и двата процесора разсейват 65 вата.
Паметта е задължително DDR2 за това дъно, едва ли ще намериш на повече от 800MHz, а и дъното поддържа повече само при клокване, поне така пише на сайта на производителя.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Избор на ПС" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: