• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
шоп - майстор
Приятели, и аз изгорях с криптовирус!

Това според моят малък опит е най-жестоката кибер атака. Криптира всички файлове в компа. Искат плащане в биткойни, като няма гаранция, че след плащане ще получите декодиращ ключ. От 2-3 дни търся изход от проблема и се ужасих колко хора са изгорели многократно.

Ако някой накога пробие кода на файлове с разширение file2@openmailbox.org нека пише. Аз пари на измамници не давам. Вадя харда с криптираната информация за да чака по-добри дни.

Пазете се, важни файлове и инфо качвайте редовно на външна хард памет.
nikolovvd - майстор
шоп написа:
Днес го направих! :)
Но вече започна да теснее, въпреки че е 750 GB. :roll:
Май ще си направя един "спящ" сървер - компютър с 2 по 1 ТВ огледални диска, който да се включва всяка вечер след 23 часа, да направи пълен архив и да се изключи. :?
lecki - специалист
Веднъж един такъв (или подобен) вирус започна да ми заключва "флашките"
и се оправяше с формат само.
Намерих начин чрез една програма "Глари утилитис" като пусна
"диск анализ" през неговия прозорец да копирам фаиловете на друго място
и после спокойно форматирам.
Може това и на някой друг да помогне. :idea:
Анонимен1
Заключването на листинга на файлове и директории не е страшно. Данните са там и не са поразени. Когато се криптира един файл и да го копираш, той пак си остава криптиран освен ако нямаш ключа за декриптиране или 20 хиляди години за декриптирането им.

Най-сигурния начин, редовен бекъп на външен носител. Така дори да те порази, форматираш и губиш само половин/един ден за преинсталация.
montoya - майстор
шоп написа:

Това според моят малък опит е най-жестоката кибер атака. Криптира всички файлове в компа. Искат плащане в биткойни, като няма гаранция, че след плащане ще получите декодиращ ключ. От 2-3 дни търся изход от проблема и се ужасих колко хора са изгорели многократно.

Ако някой накога пробие кода на файлове с разширение file2@openmailbox.org нека пише. Аз пари на измамници не давам. Вадя харда с криптираната информация за да чака по-добри дни.

Ние минахме по цялата процедура.
В subject трябва да се пише ID-то а в тялото на съобщението - нищо.
Върнаха от Латвиски email след по малко от денонощие:
Hello

If you wish to get all your files back, you need to pay 3 BTC.

How to get bitcoins?

1. Bitcoin ATMs www.coinatmradar.com

2. www.localbitcoins.com

3. google: buy bitcoins

This is the only way to get your files back.

There's no way to decrypt them without the original key.

The price is non-negotiable.

After paying 3 BTC and emailing the confirmation of payment you will be provided
with a decoder.

If you don't trust me, you can email one of your files, I will decode it and send it back to you.
However, if the file you're requesting to decode is valuable, I will send you either a quote from it or a screenshot.

I apologise for any inconvenience caused.

Let me know if you want to proceed.

Thank you for cooperation.

------------------------------------------------------------- -
NB! Alternative emails: help@openmailbox.org
------------------------------------------------------------- -

След което изпратихме тестов zip който разкодираха и ни изпратиха от него само 1 малко неизползваемо файлче.
Последва нов email от нас в който казаха биткоин портфейл за 3-те Биткоина които искат.
След плащане от наша страна и изпращане на потвърдената транзакция ни върнаха декриптор с 2 ключа.
Дължината на ключа беше 32 символа - та веднага мога да ви кажа брутфорс е безсмислен при такъв ключ.
miroki - майстор
шоп написа:

По-добре на dvd, него не може да криптира. Но външните да.
fox_vt - майстор
Щом прониква през мейл то ще отваряме писмата през телефона :-D Там какво е положението ще криптира ли или ще хване дедовия :lol:
Gnus - специалист
Това е върхът на наглостта:
However, if the file you're requesting to decode is valuable, I will send you either a quote from it or a screenshot.
ky-kyy - майстор
шоп написа:

Пробвай това - https://www.kaldata.com/forums/topic/24 ... %B7%D0%B8/ Има отзиви, че са успели да декриптират, има и че не са.....Имай предвид, че става бавно, може да отнеме и 2 дена. Успех :)
шоп - майстор
Благодаря!!!
Всеки ден по 5-6 пъти отварям kaldata.forums с надеждата, че ще има решение на проблема ми. Знам, че има хакери, занм , че има и свестни хора с познания, които ще помогнат. От над 1 ден се сканира всичко и надявам се да има успех. Имам стотици снимки, които ще са полезни за много хора от форума направи си сам и съм се заредил с търпение да се декриптират.
Още веднъж благодаря!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Опасен вирус" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: