Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
montoya - майстор
crez написа:
Ако кабела свързващ двата рутера е 50м. има ли загуби и какви са?
От 80 м нагоре мисля че почват по сериозните загуби по ftp кабел, ако е повече метража се слага суич със захранване и се продължава
enviro - специалист
Целта ми е да не слагам кабели тъй като си играх преди ремонта да влагам вс кабели в стените за да нямам стърчащи такива, затова исках да ги свържа безжично иначе гледам има някакви антени големи в ибей в краен случай ще взема една такава да видя и с нея дали ще се получи нещо
Johny - майстор
ArturDent написа:
crez, в твоя случай ти препоръчвам нещо такова.
http://www.emag.bg/komplekt-adapteri-po ... E89VNBBBM/
Съизмеримо е с цената на кабела. А цената на труда е нула.
Аз така процедирах към барбекюто.
Пък и хич не исках да опъвам въздушни кабелаци, особено след като ме прасна мълния...
A комшиите ако имат това устройство могат ли да се ползват от услугата? Не че им го предлагам. :-D
ArturDent - Почти Безобиден
Теоретично могат, но много зависи от разстоянието.
По документи дават 300м ама не вярвам. Освен това разните там разклонителни кутии, бушони и т.н. влияят на затихването.
Както ти писах на лични, не трябва да имаш разклонители с филтри между устройствата.
Освен това в документацията пише да няма електромери по пътя, макар че не виждам пречка. Не съм пробвал. Осен ако в електромера има някакви филтри...

Освен това за да ползват, трябва и те да имат подобно устройство (трето) и да се премине през "Pair" процедурата с твоите джажди. Демек третото устройство се включи в "добрите".
Ето как се прави: http://www.tp-link.com/sa/article/?faqid=319

Демек, без твоето съдействие - не могат. Със съдействие...не е сигурно.
thinkpad - майстор
Johny написа:
A комшиите ако имат това устройство могат ли да се ползват от услугата? Не че им го предлагам.
Не могат да ползват без твое съдействие и с доста условности. Т.е, ако ни питаш - "могат ли да ми крадат от интернета" Има специални настройки.Също така тези Powerline адаптери не вдигат 500Mbps, а доста по-малко и зависят от качеството на мрежата. По тестове, трябва да се радваш ако можеш да докараш 30Mbps по българските инсталации, отгоре на всичко няма как и смущения по мрежата да не влияят негативно на качеството. Powerline са си модеми по токовият кабел.
Най-добрият начин за разширяване на обхвата е втори рутер като безжичен повторител или отделен Access Point. Решенията, които се използват понякога е външно около сградата да се инсталират AP-та и да се облъчва цялостно.
При безжичен повторител скоростта пада на половина. Не стига, че при 54Mbps рутер още от първият може да се използва само половината от капацитета поради технологични особености(за теглене), ами че вторият повторител ще има 1/4 капацитета(за теглене). Рутерът ще трябва да слуша и да препраща, както и да получава и разпраща пакети към всеки клиент, който е дал заявка. Скоростта пада от забавянията, както и от това, че рутерът не може да ти обръща внимание постоянно. При MIMO устройствата част от тези проблеми са доста смекчени.
montoya написа:
crez написа:
Ако кабела свързващ двата рутера е 50м. има ли загуби и какви са?
От 80 м нагоре мисля че почват по сериозните загуби по ftp кабел, ако е повече метража се слага суич със захранване и се продължава
С FTP кабел няма проблеми връзка до 100метра без никакви видими загуби на пакети и скорост. А с хубав FTP кабел няма проблеми дори и до 120метра, но е доста субективно. Винаги може да се инжектира захранване на свободните жила на FTP-то, ако е 100Mbps мрежата(POE) и да се захрани и активно устройство по пътя. И с гигабитова мрежа става, но е по-сложно.
Между двата рутера до 100метра кабел не би трябвало да повлияе никак на връзката, макар някои рутери да са малко по-капризни, основно боклучавите ДЛинк-ове и Тенди, дето вторите особено при всяко мигане на тока им се ресетват настройките. Такъв боклук - рядко срещан. :drinkers:
ArturDent - Почти Безобиден
thinkpad написа:
Също така тези Powerline адаптери не вдигат 500Mbps, а доста по-малко и зависят от качеството на мрежата. По тестове, трябва да се радваш ако можеш да докараш 30Mbps по българските инсталации, отгоре на всичко няма как и ...
При мен на около 40+м жица си върви с 450+ Mbps.
Иначе го пренасям на 20м. Тая скорост с никоя АР няма да я постигна ...
thinkpad - майстор
ArturDent написа:
Иначе го пренасям на 20м. Тая скорост с никоя АР няма да я постигна ...
И как по-точно тества, че минават 450Mbps? Пускал ли си някой нагревателен уред по линията? Старите 200Mbps TPLink-ови Powerline адаптери имаха доста сериозни проблеми и между 2 близки помещения в действителност трудно правиш 30Mbps. Бяхме го тествали с познати от една фирма подобно решение и се получиха незадоволителни резултати.
Да не говорим, че 450Mbps point to point, не означава интернет с такава скорост и останалата част от мрежовата инфраструктура ограничава скоростта. А и ако го ползваш безжично, няма да ти се получи с 450-те, по-високи от AP-то. Общо взето за Powerline адаптерите има и доста негативни отзиви и не само от мен.
enviro - специалист
peterstamov написа:
Изображение

Изображение

http://superuser.com/questions/301656/h ... n-wds-mode

Снимките са ориентировъчни, но по менютата на TP-Link - овете си има настройка да търси мрежи и да се свързва. Wireless > Enable WDS > Search > Connect

Друг е въпроса, че по кабел ще имаш по-добри скорости!
Колега на кой рутер се вкарват тея настройки? На този който е вкл нета ли защото преди малко опитвах да го направя но уви не се получава както е на картинката изкл ми се нета и като я махна тази отметка от бридж и тръгва :D
peterstamov - специалист
Основния рутер, който е захранен с нет, не се пипа!

Тема "Свързване на два рутера безжично?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: