Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
FM STEREO - специалист
petromaniq написа:
http://f1comp.ru/sovety/chto-takoe-qss- ... lzovatsya/ ако поне малко знаеш руски, защото явно английски-не, показват от коя опция се забранява.
Благодаря, да разбирам руски, при мен тази опция е забранена от настройките на рутера, и по добре,настройката е правена от интернет доставчика ми и вероятно умишлено е изключена.Когато вляза ми излиза съобщение:Изисква се потребителско име или парола.
Последна промяна от FM STEREO на съб фев 28, 2015 12:18 pm, променено общо 1 път.
MamaMy - майстор
A иначе безжичната мрежа се изключва от тук:
FM STEREO - специалист
Как мога да влезна в менюто на рутера без кабел,пробвах като напиша IPадреса в лентата за търсене (ползувам google hrom имам и mozila),но не се получава,мисля че интернет доставчика е сложил някаква парола или е забранил влизането в менюто на рутера,нямам кабел да пробвам с него,но четох някъде,че можело и безжично да се влезе в менюто като се напише IPадреса,но не се получава.Когато взех рутера преди време,един приятел,който разбира от тези неща,каза че можел да го настрой,но интернет доставчика на който съм не разрешавал настройки на рутерите от други лица и трябвало да го занеса там за да го настроят,слагали някаква парола,и само те можели да влизат в настройките му.Паролата admin admin не върши работа!
kalpev - специалист
Може да се настрои без кабел, разбира се, но...Ти какъв IP пишеш в лентата? Може да се разбере какъв е IP-то на рутера като кажеш какъв IP ти е на компютъра в момента. След като достъпиш рутера, за настройката се изисква username и password. По фабрични настройки е admin и admin, но разбира се, че ще са сменени от провайдъра. Нямаш ли ги, нищо не можеш да направиш повече. Всъщност можеш, става като reset-неш рутера и го настроиш изцяло наново. Но като виждам какви въпроси задаваш, категорично те съветвам да не го правиш. А и наистина може да имаш после проблеми от провайдъра. Кажи в крайна сметка, какво точно искаш да настройваш на този рутер, та все го "ръчкаш"?
FM STEREO - специалист
IP адреса на рутера е 192.168.0.1,но паролата е сменена,това с ресетването го знам,но ако го направя ще имам проблем с доставчика,исках просто да сменя канала но който лъчи,ще го занеса на доставчика да го смени. Благодаря за отговорите!
Последна промяна от FM STEREO на съб фев 28, 2015 3:38 pm, променено общо 1 път.
petromaniq - специалист
ЕЕЕЕ ти искаш хептен без проблеми... даже и доставчика да те покани на пиано бар за негова сметка.Като не разбнираш не пипай или чети книги! Иди си при доставчика и му кажи какво искаш - тук само с хвърляне на боб не можем да се разберем.
petromaniq - специалист
kalpev. не се знае как се е повлияло на фърмуера на рутера-доставчика може да си е направил и свои вратички-преди..
FM STEREO - специалист
Как може на този рутер да му се сложи външна антена,тази която е на него не може да се сваля,проблема е,че сигнала не му е много силен,ако се отвори може да се изведе,но не ми се иска да го отварям. Гледам че на други модели,тези дето са с две антенки те се свалят и може да се включи външна с кабелче!
ArturDent - Почти Безобиден
Ами, не може (без да се отваря).
То затова хората произвеждат рутери на които може да им се сменят антените и такива на които не може.
MamaMy - майстор
И като я смениш тази антена ще литне ли? Не очаквай чудеса. Ако искаш нещо повече, Вземи си по-силен рутер и с едно кабелче само го вържи в този. Там ще можеш да ръчкаш колкото искаш и да пробваш и да се учиш на воля.

Тема "Питане за рутер TPLINK" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: