Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
kuger - майстор
jordanvass написа:
Като така и така един ден ще преинстралираш на чисто кракнатата, какво ти пречи дотогава да ползваш безплатната? Най-лошото, което може да стане, ако щракне някой капан, е да се наложи да преинсталираш наново. Какво толкова?
А това, което ще загубя като данни?
Ползвам "прозорец", който се инсталира в сервиз за асемблиране и продажба на компютри. Четири пъти ми се е налагало преинсталация заради разрешен ъпдейт,със съответна загуба на програми и данни. Сега е забранен ъп-а, и нямам проблеми. Приятел ми прати едно файлче, не съм го пробвал още, лъжело Майкро... , че Вин-а ми е лицензен.
sstefanov - майстор
M$ виждат, че губят играта и започнаха да си предлагат безплатно новите лайна. :-D
Скоро ще трябва да започнат да ви плащат, за да ги ползвате.
KingLin - майстор
jordanvass написа:
Като така и така един ден ще преинстралираш на чисто кракнатата, какво ти пречи дотогава да ползваш безплатната? Най-лошото, което може да стане, ако щракне някой капан, е да се наложи да преинсталираш наново. Какво толкова?
Аз съм малко "така" на тема конспирации. Зад всеки ъгъл виждам някой да ме дебне :lol: Знам ли ги какво могат да измислят хилядите по-умни от моята глави дето работят там. Да би мирно седяло не би чудо видяло са казали старите хора. Напълно са ми задоволени нуждите с бейсик версията на седмицата засега. Новите им версии се ориентират все повече към тъч скрийн технологиите а аз си седя на класическа мишка с клавиатура. Да се главоболя само за да съм модерен защо?
toolegittoquit - майстор
Нямам пуснати автоматични обновявания и въобще игнорирам подобни съобщения. Нещо като работи - не се пипа.
ig_ivanov - специалист
kuger написа:
Ползвам "прозорец", който се инсталира в сервиз за асемблиране и продажба на компютри. Четири пъти ми се е налагало преинсталация заради разрешен ъпдейт,със съответна загуба на програми и данни..
Не е по темата, ама те ползват като златна кокошка. Всеки един ъпдейт може да се деинсталира- знаят се номерата на "проблемните". Отделно от това, че може да се преинсталира компютър без загуба на данни. Явно на "сервиза" са научили само "формат на диска и инстал на линдолса"- друго не могат да правят.
kuger - майстор
ig_ivanov написа:
kuger написа:
Ползвам "прозорец", който се инсталира в сервиз за асемблиране и продажба на компютри. Четири пъти ми се е налагало преинсталация заради разрешен ъпдейт,със съответна загуба на програми и данни..
Не е по темата, ама те ползват като златна кокошка. Всеки един ъпдейт може да се деинсталира- знаят се номерата на "проблемните". Отделно от това, че може да се преинсталира компютър без загуба на данни. Явно на "сервиза" са научили само "формат на диска и инстал на линдолса"- друго не могат да правят.
Вярно, може, а загубените програми? А загубеното време? В сервиз не съм ходил, слава Богу, оправям се сам, за сега. И си карам със стария XP, SP3.
montoya - майстор
Някой пуснал нещо, един го превел сигурно с гугъл транслейт и пуснал статия с която излъгал нещо щото не е превел като хората.
Та това което тия дни прочетох /щото и аз не говоря езика на кралицата/ е че тоя ъпдейт ти предлага резервация за преминаване и автоматично инсталиране на уиндоус 10 като се появи на пазара което се очаква да стане на 29 юли. Ако имаш лицензирана версия 7 или 8, 8.1 инсталира ти се 10 и лиценза за предишната версия го губиш, нямаш възможност за даунгрейд към старата система, т.е може да форматираш и да си инсталираш пак седмицата, обаче няма да ти важи закупения лиценз. Пиратските версии на уиндоус намя как да станат легални и няма да бъдат обновявани, освен това още не се знае как са или как ще решат въпросите с OEM и Retail версиите, ааа и последно това не важи за уиндоус 7 стартер.
Като цяло сериозна редмъндска каша която не виждам кога ще се пооправи, поради която причина преди 3-4 месеца се заиграх с линукс и сега нямам инсталиран уиндоус на компютъра. Нещата са напреднали до толкова, че за обикновен юзър като мен разликата е в наименованията на програмите, като графика и интерфейс се докарват доста добре като уиндоус
jordanvass - майстор
montoya написа:
Пиратските версии на уиндоус намя как да станат легални и няма да бъдат обновявани...
Това къде го прочете? Щом предлагат И на пиратските да си резервират официално Win 10, не виждам разлика с лицензираните.
Мен по-скоро ме вълнува въпросът ще мога ли да си направя инсталационен диск, защото преинсталиране често се налага. Ако нямам диск, няма как да си направя легална преинсталация и ще си загубя лиценза на безплатния Win 10.
maroka - специалист
Мен по-скоро ме вълнува въпросът ще мога ли да си направя инсталационен диск, защото преинсталиране често се налага. Ако нямам диск, няма как да си направя легална преинсталация и ще си загубя лиценза на безплатния Win 10.
Ами правиш си един backup файл след update-a с някоя от всичките програми и си готов :)
Преинсталираш за 12-15 минути с всичко накичено ;)
kalpev - специалист
Няма начин да няма начин, да не намерят цаката и на WINDOWS 10 с "активирането", както стана с WINDOWS 7 и 8.x
На един рядко ползван компютър със 7-ца, му направих имидж, след което натиснах бутона "Резервиране...". Не се случи нищо повече от това, че бутона изчезна след миг. Сега ще чакам прословутата 10-ка, хехе :shock: Ако в бъдеще се случи да е прекалено хубаво, за да е истина, ще си възстановя от имидж-а и ще карам по старо му :)

Тема "Windows 10" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: