Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
inspo - майстор
ivanovbg написа:
Качихи това за изчистване на кеша, но освен известно забавяне при отваряне на страниците не виждам полза. пак си е толкова заетата рам. Махам го.

:partyman:
Рам и кеш са различни неща. Ако искаш прочети и ще ти стане ясно.
тук
и тук
ivanovbg - майстор
Ясно ми е, но ти го беше дал като опция за забързване, а то май ... Може би и защото кеша съм го свил на 50мб :? Нета ми е бърз в София и не ми трябва кеш.
inspo - майстор
montoya написа:
.... инсталирай си palemoon подопечен е на хубавата стара лисица и работи и с нейните адони....
:thumbs: благодаря , много лек и бърз и ползва смешно малко рам.
Само тубата не го харесва, че бил стар, ама да го дух...
montoya - майстор
Не, само първия път се появява това съобщение, рефрешваш страницата и повече няма проблем, отваря си се екстра
ivanovbg написа:
Реших да го пробвам този palemoon. Разпозна ми ХП х86 инсталира се , но като опитам да го пусна казва - унсупоред систем. И експертна инсталация пак същото. Някакви идеи защо така. :? При инсталацията не се сърди за нищо.
За ХР уиндоус и то само ако си интелски процесор слагаш специално разработената атом версия https://www.palemoon.org/palemoon-atom.shtml
На ХР с АМД процесор обаче не става просто
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Тези 50 сесии нямат работа в браузъра ти. Пък и няма как да помниш какво има отворено в повече от 15-тина таба.
Как ли пък не. С до 60 таба съм нямал проблеми. И си ги пускам, защото си отмятам нещо да чета и не обичам да рефрешвам или променям страницата в даден таб. С десен бутон на линка и си го правя на нов таб.
montoya - майстор
Няма причина да не става атом версията, дай някакви подробности какво се случва, съобщение което излиза или нещо друго
ivanovbg - майстор
Стана. Бях дал някои забрани и май заради това не тръгваше. Но не е много по малко заетата рам от лисицата. Даже мисля е едно и също щот не съм му инсталирал адблок.

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (51.31 KиБ) Видяна 1480 пъти
toolegittoquit - майстор
ivanovbg написа:
Стана. Бях дал някои забрани и май заради това не тръгваше. Но не е много по малко заетата рам от лисицата. Даже мисля е едно и също щот не съм му инсталирал адблок.
Adblock имаш ли бе, на мама инжинеру? :-D Ако имаш, махни го и сложи uAdblock Origin - хаби пъти по-малко ресурси.
ivanovbg - майстор
Аз ресурси си имам. Глей филма с гомплеъра колко ми дърпа.

Тема "как да "подсиля" лисицата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: