Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
nikolovvd - майстор
torbalan написа:
Лично аз също съм претенциозен към дисплейте, но не понасям лъскави.
Особено, ако е с тъчскрийн става ужасно като се размаже мазнотията от ръцете по екрана.
Лаптопа ми е с такъв дисплей и преди да го пусна го бърша поне 5 минути, след като дъщеря ми е играла на него.
Иначе добре изглежда, ако е чист.
Ако ще се играят игри, най-добре е нещо такова
http://www.sagernotebook.com/Gaming-Not ... 758-S.html
Последна промяна от nikolovvd на чет юни 30, 2016 2:20 pm, променено общо 2 пъти.
toolegittoquit - майстор
torbalan написа:
Производителността на съвремените лаптопи е сравнима с тази на настолните машини
Глупости.
Chefo77 - майстор
torbalan написа:
А цена само в САЩ изкача:

https://www.amazon.com/Dell-Inspiron-i5 ... B019TTJ66Q
Отново някой си пише по памет ... Видял буква и 4 числа и нищо друго няма значение.
Направи ли ти някакво впечатление, че този от линка ти е с i3 процесор, пък посоченият от Velsi е с i7? А ако този в линка го цъкнеш да е с i7, машината става съвсем различна?
Кога "навремето" си имал лаптоп "с подобна карта", като тая карта е от една година на пазара? Имал си някакъв Radeon ли? Или си имал R5?
Или няма значение, постове да се трупат, тоалетна хартия да употребяваме ...
И, съвсем между другото, на жената лаптопа с i5-ицата на теория е почти 2 пъти по-бърз от настолния ми. Ела да видиш обаче на практика ...

+ за добавяне на SSD
+ за да си остави DVD-то.
+ за операционната система.
Ако няма Win, какво ще ползва? DOS ли? Linux ли? Ако вдява на Linux, няма да пита за конфигурацията.
torbalan - Дървен философ
Ама не можеш да пропуснеш да се заядеш...

Подобна имам предвид по-мощна от стандартните "вградени", а не че е била същата...

По номера на лаптопа от линка по-горе ми излизаха само американски сайтове. Кое те учудва. Същия лаптоп може да се продава и тук, но не е означен по същия начин...

А за производителността колкото и да се пънете - сега разликата е далеч по-малка, отколкото преди 15 години. А аз първият ми лаптоп наследих (бившата ми шефка като си купи нов ми подари старият си) таман преди 14 - 15 години някъде... От тогава настоллна машина ползвам само на работа...

По онез години на никой дори не му минваше през ум да сравнява лаптоп с настолна машина...
Chefo77 - майстор
Последно - аналогична на тази в темата, подобна (по-мощна от вградената), или ... ? И аз навремето таковах една руса, ама не твърдя, че съм перкал русата Златка :wink:
Торбалане, не си длъжен да се изказваш некомпетентно във всяка техническа тема. Ако ще се изказваш, уточнявай какво имаш предвид, защото едно да говориш, а друго да си искал да кажеш е приоритет на жените. Убеден съм, че не си женско.
Учудва ме това, че не гледаш какво съдържа линка ти, а просто го пускаш защото моделът е същия (i5559). Другите цифри и букви за теб нямат никакво значение явно. Голф 1 и Голф 7 едно и също ли е, нали е все Голф? На жената лаптопа е Lenovo G570. Имаш ли идея колко различни модели се крият зад това означение?
И едно е разликата да е по-малка отпреди 15 години, съвсем друго е да Е СРАВНИМА. Не, не е сравнима производителността на лаптоп и настолна машина. Той и единият ми телефон е с по-добри параметри от на жената лаптопа, ама мислиш ли че имат нещо общо :lol:
А личното ми мнение е, че лаптопа никога не може да замени комфорта на стационарната. Ще маам като луд по пада, ще цъкам по гадната клавиатура, ще се взирам в 15 инчовия екран ... Да, не мога да ида в тоалетната с настолния (но там решавам судоку), не мога да го замъкна в службата, и ако спре тока всичко умира. На когото каквото му трябва и му харесва!
Последна промяна от Chefo77 на чет юни 30, 2016 3:43 pm, променено общо 1 път.
sstefanov - майстор
Имах Dell Inspiron 1710 с гланцов дисплей, 1440Х900 или нещо подобно.
Смених го най-вече заради дисплея, отвратителен беше и ме боляха очите от него!
Иначе са здрави лаптопи.
Последна промяна от sstefanov на чет юни 30, 2016 3:42 pm, променено общо 1 път.
torbalan - Дървен философ
За сметка на това ти пък се заяждаш изключително компетентно...

Нали ти казах - имал съм лаптоп с подобна карта - по-мощна, консумираща повече ток и съответно повече грее...

От тук нататък - фантазирай на воля :)
Chefo77 - майстор
Да бе - да се чудиш на всички идиоти, които произвеждат и вграждат по-мощни видеокарти в лаптопи. Не вземат да ти звъннат да питат има ли нужда и смисъл от тях ... :lol:
Ами има си охлаждащи подложки за по-греещи машини бре.
DundyTheCroc - майстор
Торбалане, обясниха ти го вече, дискретната видеокарта е само бонус, ще харчи ток ако се използва, ако не си седи и ни пие, ни яде. Основно се ползва вградената в процесора, която е достатъчна за интернет, филми, музика и пасианси. На служебния дискретното видео го ползвам само да компресирам видео, понеже е двойно по-бързо отколкото само на процесор.
Стефанов, основна причина за болката в очите е ниската честота на ШИМ, мисля сме го обсъждали вече. Бях взел чисто нов Ейсър на жената и го върнах точно заради това, след 10 минути почва да те натоварва. Сега с Тошибата се роди, ама тя няма грам трептене на подсветката.

Тема "Мнение за лаптоп" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: