Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
krasiorocknroll - специалист
Искам да Ви помоля да не се заяждате с тях!
http://www.ivaylovgrad.info/smf/index.php
velsi - Почетен майстор
Да не се заяждаме ли?! Че те тези са направо за централната емисия Новини бе!

Прикачен файл

Clipboard03.jpg
Clipboard03.jpg (73.92 KиБ) Видяна 3874 пъти
mamkata - специалист
Мда - явно са резнати мрежите на БТК, защото аз влизам без проблеми.
Велси, не си прав - собственика на форума си избира на кой да дава достъп и на кой да не дава достъп.
krasiorocknroll, значи номера с проксито ще стане - виж тук http://www.freeproxy.ru/en/free_proxy/cgi-proxy.htm
Последна промяна от mamkata на вт яну 29, 2008 6:49 pm, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
Лошата новина е, че достъпът е забранен не само за БТК. Възможно е да е разрешен само за потребители на определена мрежа (на въпросния доставчик).

По интересното е, че е недопустимо това да се прави от сайт, с претенции за официален сайт на града.

Прикачен файл

Clipboard05.jpg
Clipboard05.jpg (98.04 KиБ) Видяна 3863 пъти
velsi - Почетен майстор
Да, ако аз си кача личен сайт си решавам кого да пусна на него и кого не. Когато обаче на тоя сайт пише, че е официален сайт на един град се предполага, че целта е да се популяризира този град, да се привлече максимално широка аудитория, която да се запознае със забележителностите, проблемите и т.н. на този град. Предполагам подобни неща се дискутират и във въпросния форум. Ако целта е да си пишат помежду си определен тесен кръг от хора, да, но май идеята не е такава.

В момента съм с друго IP, което определено не е на БТК, но достъп до форума пак нямам.

Прикачен файл

Clipboard06.jpg
Clipboard06.jpg (61.66 KиБ) Видяна 3857 пъти
velsi - Почетен майстор
Дали пък да не вземем да пишем на господин Никола Шишманов и да го попитаме?! :?

Прикачен файл

Clipboard07.jpg
Clipboard07.jpg (60.17 KиБ) Видяна 5259 пъти
hygro - майстор
Домейнът е частен, собственост на Никола Шишманов, тел. 0897871950. Явно има право да си конфигурира хостинга по свое усмотрение, включително и за вътрешна употреба. Защо не го попитате?

Добавено:
:lol: velsi, да не си ми задничал зад рамото? :lol:
velsi - Почетен майстор
:lol:
Не съм заничал, но взех проблема присърце, макар че не ме касае лично. Преди години имаше подобен проблем с БТК и Дата.бг. Бяха се скарали жестоко и на абонатите на БТК беше забранен достъпа. Доста време ми се налагаше да ползвам проксита за да влизам в един от гейм сървърите им.

Ако въпросния сайт съдържаше информация за самия господин или за неговия бизнес, да, но вече обясних по-горе, че според мене в този случай не е правилно.
mamkata - специалист
Всеки собственик на някаква информация може да определя достъпността и. Друг е въпроса мненията във форума чия собственост са.
Хигро, в общия случай името на домейн от 2 ниво се наема за определен период време, като наемателя сам определя управлението за периода на наемане /към кое ИП ще сочи, поддомейни от 3 ниво и т.н./Та мисълта ми беше, че всички домейни са частни
Palawnik - специалист
Велси още един интересен въпрос към г-на. Защо официална организация ползва домейн на физическо лице? Това дарение ли е към общината и оформено ли е по надлежния ред? Ако не е защо на физическо лице е разрешено да притежава официалния сайт на общината? Кой носи отговорността за информацията на сайта общината или физическото лице?
Мисля си че тези въпроси са доста сериозни.

Тема "Въпрос за бан" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: