• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 29
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
torbalan - Дървен философ
cvettomirr написа:
Linux vs Windows - кое е по-доброто. Нормално е и едното и другото да имат + и -. Програми като Photoshop, Corel, Mach 3, ArtCam вървят ли на Linux. Също работещите на Linux да споделят, лесен ли е за работа, как е в интернет и прочие.
sstefanov интересно ми е каква е връзката между твоя въпрос за отдалечено стартиране на приложения и въпроса поставен в началото на темата...

и искам да ти направя една забележка...

ssh какъвто_искаш_user@photo-cult.com -Y -f program

и когато успееш да изпълниш приложение - ще разбереш каква е ползата от домейните...
sstefanov - майстор
Сетих се, понеже някой каза, че каквото може да се направи с едната ОС, може и с другата.
Да, ама не!
(домейните са удобство от една страна, но ограничение от друга. Това, че photo-cult.com не е настроен по този начин нищо не доказва. Apache поддържа виртуални хостове, които нямат засега нищо общо с темата)
(има и много други неща, които Windows потребителите просто не могат да си ги представят. Въпросите и забележките ви го доказват)
(темата не е за настройка на картите на Ubuntu)
(повече няма да пиша по темата, защото не виждам смисъл. Сега отговорих на конкретен въпрос)
Аз не разбрах какво точно уиндоуса не може...

Това за което попита, се оказа че може да се направи по няколко начина...

Според теб - с линукса било по-лесно, според мен е обратното, защото аз ежедневно го правя това под уиндоус :) а безумните текстови файлове, с които се конфигурира всяка дреболия под линукс са ми тера инкогнита :)
danaildr - специалист
Което пак опира до личния интерес и навика. Ти си свикнал да правиш всичко с мишката и предпочиташ да извършиш 20 действия с нея, пред написването на 3 реда в даден текстов файл.
Втпро: това с текстовите файлове е в дълбокото минало на линукс дистрибуциите, което показва, че последните години ползваш линукс само колкото да си покажеш, че още е труден и не става за нищо.
Последните 5 години можеш да си конфигурираш ВСИЧКО без да пипаш конфигурационните файлове.
После това което според теб "прави същото като при линукс" реално не прави същото и не е достъпно за всички версии на уондоус. Харчи се много ресурс за това, без то да е нужно.
Следващото което трябва да се отбележи е, че единственото за което линукс не става е това за което производителите на софтуер умишлено са му попречили да става. Ако от Адобе и Корел имат желанието да пуснат продуктите си за линукс, няма да има никакъв проблем това да заработи.
Ето например вземи проекта самба. Обществена тайна е, че линукс самба сървърите са по-производителни от вуиндоус сървър споделил папка (за незапознатите самба е сървър/клиент за линукс който позволява да споделя/разглежда файлове в уиндоус мрежа ). Т.е. при даване на достатъчно подробна документация от страна на майкрософт, "безработните хакерета" спретнаха проект който бие по производителност оригинала.
Като край на поста ... Закоравелите уиндоус потребители, разочаровали се от опитите си с линукс през деветдесетте, никога няма да кажат че линукс е по-добър дори в една област. От другата страна са линукс потребителите, които се опитват всячески да обясняват в кои области Линукс е по-добър ... обаче борбата е жестока, отпорът е лют.
bigshop - специалист
torbalan написа:
Аз не разбрах какво точно уиндоуса не може...
По-долу картинките говорят сами. За сведение linux-а е 64 битов и се намира надалеч.

На кое точно му викат "съвместимост"?
torbalan написа:
а безумните текстови файлове, с които се конфигурира всяка дреболия под линукс са ми тера инкогнита :)
Може би познаваш регистрите на Windows-а и можеш да настроиш нещо от там?

Ако ги познаваш, кажи защо има тази "опция"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\TimeZoneInformation]
"RealTimeIsUniversal"=dword:00000001

и защо не върши работа?

Прикачен файл

win0.png
Това не може Windows-а.
win0.png (37.35 KиБ) Видяна 2214 пъти

Прикачен файл

lin1.png
Това може linux-а.
lin1.png (51.44 KиБ) Видяна 2214 пъти

Прикачен файл

lin2.png
... и това ...
lin2.png (10.38 KиБ) Видяна 2214 пъти

Прикачен файл

lin3.png
... и това.
lin3.png (39.75 KиБ) Видяна 2214 пъти
ArturDent - Почти Безобиден
danaildr написа:
Втпро: това с текстовите файлове е в дълбокото минало на линукс дистрибуциите, което показва, че последните години ползваш линукс само колкото да си покажеш, че още е труден и не става за нищо.
Абе махни му на един Линукс-потребител терминала и му гледай сеира.
danaildr написа:
Което пак опира до личния интерес и навика. Ти си свикнал да правиш всичко с мишката и предпочиташ да извършиш 20 действия с нея, пред написването на 3 реда в даден текстов файл...
Сайта от подписа ми, сигурно само с мишка съм го правил...

Артъре, ти това с arj-то разбра ли го?
SHADOWAWS - специалист
ArturDent написа:
danaildr написа:
Абе махни му на един Линукс-потребител терминала и му гледай сеира.
Аз съм линукс потребител, не ползвам терминала!
Ае таковай се у косматия гръб! ( :butthead: ) :finga:

Абе тия дето 10 години са на пиратски софт кво ми се правят на много запознати?!? Звучите като ония девственици дето се женят за първата дето си е разтворила краката за тях и са повервали "обичам те мило"!
Боза ХР само за игри.......Линукс за всекдневен кеф - това е! :supz:
Има ли смисъл да се опитваш да доказваш на човек с грешно мислене, че има грешно мислене?
sstefanov - майстор
Аз все още не получих отговор на въпроса си, между другото.
Това, което предложихте не е това, което трябва. Обясних вече защо.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 29

Тема "Linux vs Windows" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: