• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 24
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Илиян Илиев™ - майстор
И забравих да кажа за безжичната клавиатура и мишка: На експи и на виста изобщо не тръгваше нито с диск, нито без. Тамън мислех да я изхвърлям и си инсталирах 7 и тя взе че тръгна от самосебеси, само дето май не ми функционираха мултимедиините бутони. А на линукса така тръгна, като че си е парче от него.

п.п. Моля за съвети относно проблема с войпа.
Последна промяна от Илиян Илиев™ на вт май 10, 2011 8:17 pm, променено общо 1 път.
nikisv - специалист
ArturDent написа:
montoya написа:
За една блутут мишка четох няколко часа форуми за да стигна до следното...
Основния недостатък на Линукс е че човек и добре да живее рано или късно стига до терминала. Което ни връща поне 25 години назад.

П.П. Добре че само до терминала си я докарал, като я докараш до make, и make configure... става лошо...
А основния плюс на Уиндоуса е че всеки може да си го крадне :-D но ако всички си плащаха за него линукс май щеше да има доста фенове .
Mike - специалист
Илиян Илиев™ написа:
И забравих да кажа за безжичната клавиатура и мишка: На експи и на виста изобщо не тръгваше нито с диск, нито без. Тамън мислех да я изхвърлям и си инсталирах 7 и тя взе че тръгна от самосебеси, само дето май не ми функционираха мултимедиините бутони. А на линукса така тръгна, като че си е парче от него.

п.п. Моля за съвети относно проблема с войпа.
Като начало увери се, че убунтуто ти разпознава драйвера на телефона.
Ако не, инсталираш. :) И тук се налага да се инсталира.
Ако имаш микрофон, започваш конфигурация на воипа.
Успех.
Илиян Илиев™ - майстор
Всъщност стана всичко намирайки в нета значението на думичката ambiguous.

Оказа се че за италиански номера трябва да набирам без кода на Италия, за интернационални обаждания си трябва кода и то с две нули, а не с +.

Това за софттелефон или там как му викат. След като не се справих с X-LITE и никой нищо не подсказа започнах да викам неволята и докато я виках взех, че си инсталирах туинкъл на компа и фринг на нокията.

Оказа се че разговор с домашен в България излиза 4 пъти по-евтин от разговор с мобилен в Италия. Не съм очарован от качеството, но все си ми иде отвътре да напсувам доставчика ми на интернет, а не тези с войпа.

Ако някой спомене софттелефон на български ще съм му благодарен, че на туинкъла язък му за екстрите като не му разбирам английския.
sstefanov - майстор
Продължавам да твърдя, че всяка съвременна дистрибуция на линукс разпознава много повече от масовия хардуер, отколкото Windows, без инсталация на допълнителни драйвери.
Илиян е чудесен пример за това!
А основния плюс на Уиндоуса е че всеки може да си го крадне ...
Линукса даже няма нужда да го крадеш! Изтегляш си го абсолютно законно и си е твой.

Не мисля, че терминала е връщане назад. Все пак от него мога лесно да правя неща, които потребителите на Windows не могат и да си помислят!
ArturDent - Почти Безобиден
sstefanov написа:
Изтегляш си го абсолютно законно и си е твой.
Юридически правилно е: Имаш право да го ползваш безплатно, но не е твой.
Разликата в двете системи е:
Windows направиха добра графична среда и се опитват да я направят отдолу.
Linux направиха добре отдолу и се опитват да направят графична среда.
И двете системи не са постигнали напълно целите си.

Apple пък се опитваха и двете да направят, плюс хардуер - тотален провал, въпреки супер мениджмънта, който имат.
sstefanov - майстор
Точно си е твой!
Можеш да го преправяш, можеш да го продаваш.

Но все пак се отдалечаваме от темата.
Илиян Илиев™ - майстор
С линукса има големи ядове при употреба на разни дивидита с каталози, презентации и подобни. Поне аз ги имам тези проблеми. С филми не съм пробвал.

Знаете случая с диска на мапей. Не е болка за умиране, защото с помощта на Ган разбрах как да намеря из папките това което ми трябва. Нищо, че от мапей не са предвидили съществуването на линукс.

Проблема е с дисковете към учебниците. Всяко едно дете би искало да тръгнат с менютата му и бутоните му там, а не да се рови из папките. И за това и са направени въпросните дискове.

За съжаление италианската просвета не е предвидила съществуването на линукс. Даже на диска по музика и на този по природознание(биология) не се споменава и мак. От малки ги принуждават на уиндоус. И после - що никой не ползва линукс? Ми щото от просветата се цицат добри парички за лицензи. Просто не се дава възможност за избор.

п.п. Като кажа на някой, че съм с линукс веднага ме пита какво е това. После няма как да го убедя, че става за всеки комп. Един вид - щом от завода е така,значи не може да се промени. Даже баджанака е убеден, че щом уиндоуса му е с нортън не може да се сложи аваст и всяка година носи компа в селския сервиз и си плаща като поп. :lol:
montoya - майстор
Илиян Илиев™ написа:
Даже баджанака е убеден, че щом уиндоуса му е с нортън не може да се сложи аваст и всяка година носи компа в селския сервиз и си плаща като поп. :lol:
Така се прави икономика. Оня със селския сервиз и той леП требе да яде.
gandonov - специалист
Илиян Илиев™ написа:
С линукса има големи ядове при употреба на разни дивидита с каталози, презентации и подобни. ....
Проблемът е в умниците, сътворили въпросните презентации.
Вместо да се придържат към стандарти, те предпочетат да се придържат към производители.

Затова презентациите са предимно PowerPoint, текстовите документи - Word, а дискове като твоя - някаква Майкрософска изкривена представа за web-базиран каталог.
... ама и те не са виновни. Нали са се обучавали в същата "матрица". В училище са учили MS DOS и MS Windows, писали са HTML страници на Word и са обработвали снимки с MS Paint.

Кой да ги светне, че светът е голям, а спасение дебне отвсякъде.

Ха, наздраве и със здраве. :)
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 24

Тема "Linux - Има ли почва у нас - въпроси - отговори - помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: