• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 24
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Илиян Илиев™ - майстор
Всъщност сега свалям УСУ за проба. Четох доста противоречиви мнения за него, но реших да опитам все пак.
kirofabv - специалист
Хм, аз нямам много опит с линукс, но за да е активно това ми се струва, че или дисплея е 9:16 и няма как да пуснеш 1024*768... има, но ще изглежда кофти.
Или другия вариант е да има пробелм с драйверите, но по-скоро не вярвам.

За дат - енкодинга трябва да ти е Cyrillic(Windows-1251) би трябвало да тръгне.
Илиян Илиев™ - майстор
Не става и по този начин. Най-малкото, документа е на латиница. Опитах всички видове. Почти всички, не съм опитвал с разни, китайски, японски, турски и тем подобни.
kirofabv - специалист
Жалко, не ми идва друго на ум :igitt:
ArturDent - Почти Безобиден
Илиян Илиев™ написа:
Как да направя резолюцията на 1024х768? За ачера имам предвид.
Илиане, ами то дисплея го дават 1024х600, хардуерно - т.е. това ти е максимума. Ще трябва да се примириш.
Илиян Илиев™ - майстор
Ми ще се примирявам и те така. :sad:
Илиян Илиев™ - майстор
Не знам защо, но имам чувството, че усу е по-доброто решение за първи опит с линукса. За това и реших да инсталирам него на новия нетбук.

Хубаво, но при два опита все се срива инсталатора и подканва да кача някакъв файл някъде, а аз не знам изобщо как става.

Проверих диска за грешки и всичко си е наред.

Жалко. Някак си ме грабна още първата минута това усу.

Някакви идеи, как да се справя с инсталацията? Всъщност сега го свалям отново и ще пробвам пак. Дано стане и ако са ми правилни предчувствията ще има преинстал и на другите компове.
montoya - майстор
Не беше лошо УСУ-то когато го слагах преди време да пробвам. Първоначално имах проблем със сдвояването на блутут мишката с лаптопа, но писах във форума и ми намериха хората решение на проблема, но примерно забелязах, че и с последвалата версия на същото УСУ която инсталирах втория път и с убунту някаккво, как да се изразя - драйверите за безжичната карта са по-слаби. В смисъл, на едно място ползвам интернет от мрежа на която съм в самия край на покритие, на около 40 метра от рутера през няколко стени минава сигнала. Та на същото място скоростта и държанието на интернета с линуксите и уин 7 е съвсем различно, като със седмицата има чувствително по добро покритие като цяло.
kirofabv - специалист
А аз така и не мога да си подкарам вградения блуутут на лаптопа на убунту.
Работи си, намират го устройствата, то също намира. Чекнато е да е приема файлове и т.н. и не иска и не иска да приеме една тъпа снимка.
Илиян Илиев™ - майстор
На детето с нетбука няма никакви проблеми. На моя комп слагам блутут от тези като флашка и всичко е на ред. На ачера няма блутут и не знам.

А и да ти кажа аз изобщо не съм доволен от скоростта на блутута. Ръгам кабела и всичко става за секунди, направо мигновено.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 24

Тема "Linux - Има ли почва у нас - въпроси - отговори - помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: