Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
wire - напреднал
Ще вземам машината за домашни цели. Мерака на жената ще е само в началото :lol: ще стане всяко чудо за 3 дни, но нали си я обичам, нямам как :-D . Ако зависеше от мен и имах нужните финанси все пак бих си взел всичко отделно - лазерен цветен и скенер или един бизнес инкджет най-малко за А3 хартия и с патрони и към тях да сложа 4 шишета по 1л с мастило и така 10г :supz: Така е направен на работа цветния, а лазерния ни е черно бял и по 20хил копия на месец не му мърдат, но е още жив =D> яко копеле се оказа :lцl:
galin.com - специалист
wire написа:
Като изключим, че С5280 е с 2 глави - черна и трицветна, а аз искам да има поне 4 отделни...все пак сравнението на С4480 и МР540 не е толкова безсмислено :lol:
Само дето има и варианти XL черна и цветна и по паспортни данни икономията е до 37%. Черна XL е за около 1000 (хиляда) страници печат при 5 % запълненост. Друга екстра - мастилата на HP от серията VIVERA са на пигментна основа - не на водна.
Не казвам че Canon ще печата по-лошо (поне не видимо), но факт е че една запушена мастилница води до нова каретка с дюзи. :?
А при технологият глави с дюзи (има я и при двете марки) - нови глави = нов принтер (от гледна точка на качеството).
Още един плюс при технологията глава с дюзи - пълнене. Всички производители се презапасяват в качеството на дюзите. При добро пазене и правилно позване/пълнене черна мастилница издържа до 4 пълнения преди да забележиш разлика в качеството. А мой приятел който ползва Lexmark със същата технология ме запозна наживо с глава пълнена над 15 пъти, но попогрешка я беше напълнил за последно със Cyan (синьото) мастило.
В крайна сметка каквото си избереш - това ще ползваш. Важното е да си доволен.

Тема "Canon Pixma MP540?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: