Ако Program files ти е най-голямата папка прегледай всички папки вътре за размера и така ще се ориентираш. Аз имам един куп програми и за чертане и за обработка на изображения и видео, офис пакет... и Program files ми е около 1.3Gb, a Windows малко повече от 1
bullet написа:Благодаря за съветите/разбира се без подмятанията на градския, които ще отмина с мълчание/. Ще се възползвам от тях.В Програм файлс можеш да триеш почти всичко с изключение на драйверите за видеото и звука, които си правят папки там. Само че правилното е да деинсталираш съответната програма и ако остане някоя папка или фаил, тях може вече да изтриеш.
Малко да допълня информацията:
С-то ми е 10гБ, D-то - 30, а F-а - 40. Трия временните файлове редовно, Десктопа ми е разчистен, обаче въпреки това в Програм файлс има неща които не ги зная какво представляват и не знам да ги трия ли или не. Това което можеше да се изтрие с Add/Remove също съм разчистил. Никой в семейството не ползва торент и в С-то на практика няма големи файлове филми, музика или игри, въпреки това обаче
Десет Гб за С при днешните програми е недостатъчно, но има изход: когато инсталираш по-голяма програма, просто я инсталирай на друг дял. От това нищо няма да пострада. Ако имаш инсталирана голяма програма, деинсталирай я и отново я инстлирай, но на друг дял.
Освен това от Folder Options, разреши да се виждат скритите файлове и прегледай папката Documents and Settings. Там в паките Local Settings често програмите записват временни файлове и копия на инсталацията, който вече са ненужни и само заемат мясо.
С една програмка като например - Size Viewer, можеш да разбереш кои папки ти заемат много място и да прецениш какво да махнеш.
Успех!