Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
velsi - Почетен майстор
Не съм убеден. Моя win съм го активирал (не регистрирал). На три съвсем различни компютъра без никакви грижи. Пробвал съм и по пиратския начин на легален win. Става си и нищо лошо не се случва, но занимавката е по-голяма.
petromaniq - специалист
velsi , WGA e малка програма интегрирана в Windows, която спира проверките за ъпдейт. Кракът просто я елиминира и оставаш без грижи - не че някой от сайта на майкрософт го е грижа ъпдейтван ли си, активиран ли или лицензиран. Така че... не виждам нищо страшно да се кракне даже и "Оригинален" Вин, тъй - като той досега действа като пиратски.
sasooooooooo - "специалист"
След премахването на програмката, ъпдейтите ми си вървят спокойно. Уйндоуса ми е нередовен.
ArturDent - Почти Безобиден
petromaniq написа:
Регистрацията може само от 1 единствен комп, защото на майкрософт им се праща пълна "снимка" на конфигурацията, след което регистрация от друг комп е невъзможна ( примерно да смениш процесор на машината си и край - това вече не е същият комп ) .
:shock: :shock: :shock:
Тъй ли било? Ццццц... Аз пък се чудя как в последните години инсталирам един и същи легален Windows на много компютри. Че и се активира после.

Редактирам, за petromaniq:
Има лицензи, които позволяват инсталации на повече от един компютър. Ако някой не му е ясно - на ЛС.
Последна промяна от ArturDent на пон ное 23, 2009 11:17 am, променено общо 2 пъти.
petromaniq - специалист
ArturDent !!! Бъркаш активация с регистрация. Както писах няколко пъти, а и темата е как да се регистрира легален Windows. Според теб (а и мен) всички копия са " Вярно с оригинала ". Ако е така, можеш да изкараш някой лев за нанесени евентуални щети, като осъдиш Майкрософт по N+1 пъти - на колкото компа си инсталирал копието. Аз работя със самоделки на XP - ъпдейтват се без проблем - имам и " оригинални " рилиизи. Само крака ще свърши работа, без излишна аеробика.
Johny - майстор
Защо не опиташ следното /съвсем легално е/: върху иконата My Computer десен бутон-> Properties. В отворения прозорец бутон Automatic Updates - там включваш радиобутона - Turn OFF Automaic Updates.
Следващия бутон -> Advanced - долу в дясно -> Error Reporting и там пак радиобутон -> Disable error reporting и отметка в квадратчето - But notify me wehen critical errors occur.
Първото забранява автоматичния ъпдейт, а второто забранява изпращането на съобщенията за грешки до чичо Били, като съобщава само за критическите такива.
Аз имам легален Уиндоус и съм интегрирал в него SP3. При десетки инсталации и не ми е правил подобен проблем. Може би в самото начало сякаш имаше нещо такова, но след последните "сървис паци"/SP/, не се е обаждал дори и без активация. Слагал съм го и на други машини. Все си мисля, че нещо е объркано при инсталацията. После виждах някъде в нета да се разхожда Уиндоус със същия код.
Успех!
Милен - майстор
При положение че Уиндоса е купен легално, защо не се обадиш на местния представител или фирмата от която е купен да ти обяснят как да го активираш/валидираш или както си наричат там процедурите.

Тръгнеш ли да му слагаш разни програмки и кракове, защо изобщо е купуван тогава - обработен по такъв начин може да ти го сметнат за нелегален, ако това е някакъв проблем.
8180 - майстор
До къде стигнах:
Препоръките на Johny (благодаря му за "елементарното" обяснение) ми се сториха най-безрискови и най-важното изцяло разбирах какво ще правя и как да се върна при нужда.

Изпълних ги (съществуващото положение навсякъде беше обратното).
След Рестарт - проклетия прозорец си БЕШЕ ПАК ТАМ!
Допълнителна екстра - червена иконка до часовника с подкана да включа пак Ъпдейта за мое добро. :sad:

Последвах процедурата оттам - Ръчен ъпдейт. След разни проверки на текущото състояние на Вина ми предложи SP3, както и дълъг списък в Custom Update. Общо взето каквото и да опитвах, си ме приемаше дружелюбно.

Озадачава ме, не били било логично в тази процедура да ми съобщи пак за проблеми с Вина, ако има такива?

Вероятно вече става досадна темата (за разбиращите).
Сори. Ще викам в подходящ момент специалист.
Johny - майстор
Съжалявам, но нещо не е така, както трябва. Картинката в началото само ти съобщава, че лиценза на продукта е за краен потребител - нали така? Само по себе си това не е съобщение за грешка /макар, че няма нужда да ти го казва всеки път/. Какво друго ти казва, което аз съм пропуснал?
Бих ти предложил и друго : посети виртуално тези господа - http://support.microsoft.com/ph/1173/bg. Там има имейл и телефон. Все пак отговори ми моля те на предния въпрос, защото ситуацията ме заинтригува. Обичам предизвикателствата.
Теди - специалист
На тези господа и аз съм им писал, но отговор така и не получих, а съм ги спонсорирал с хиляди левове :censored:

Тема "Windows Genuine Advantage Notifications" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: