Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
petrov_belota - специалист
За да не пускам и аз нова тема:
Един приятел го вълнува колко г/д ще му бавят рс-то 2 усб камери , които записват през целия ден
Компа му е 1.6 гхз процесор/512 рам .. видеото беше някво ужулено, но мисля, че е 128
Иии за ден г/д колко място от харда заминава за записване ?
Според мен ще иска ии някакъв софтуер, който да записва иии това да става дори и когато е на компютъра (понеже най-често гледа филми) ии не обръща внимание.

Дължината на усб кабелите трябва да е около 6 метра, май трябва да вземе такиваа усб кабели, които имат усилватели на сигнала към тях, нали ?
Аа ииии да - на XP е :)
Мерси предварително :)))
Основната идея е да се вижда на около 10 метра г/д телосложението на човек + цветове на тениски иии да се разпознават основни черти, не знам до колко са възможностите, ноо мисля, че даже иии лицата ще се заснемат (вие споделете личния си опит :) )
ArturDent - Почти Безобиден
Г/Д нищо не може да се каже.
Няма необходимите начални условия.
- с каква разделителна способност ще се записва например 320х240 или 640х480 или повече... дотук 4 пъти разлика.
- колко кадъра в секунда - 25 (като филм) или 1 кадър ... още 25 пъти разлика
Ако приемем, че качеството на картинката ще е едно и също дотук получаваме разлика 100 пъти, т.е. може да е 10 MB, може да е и 1000 MB...

По принцип на всеки кодек може да се настройва битрейта (в kbps) - количеството информация за една секунда. Има връзка и с качеството на запис.

Например - при 512 kbps (тъпимо качество) се получава.
(((512/8) * 60 секунди * 60 минути * 24 часа) / (1024 за MB)) / (1024 за GB) = 5.27 GB.

Тази сметка става съвсем различна, ако качеството е като на клипче от телефон. Поне 10 пъти по-малко място ще се заеме....
petrov_belota - специалист
Ами явно тези работи ще се решат в последствие т.е след като се инсталират камерите ии софтуера за записване към тях.
ИИии вече ще вземем да експериментираме Smile Иначе предложи няква програмка ако можеш ?
Иии за кабела с усилвателя има ли няква логика да се ползва такъв ?

Тема "Могат ли да се свържат 5 уеб камерки към един компютър?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: