• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
petromaniq - специалист
Добре е, че тегленето на филми от торентите е безплатно, иначе трябва да ги хванем със закона за защита на потребителя :lol: - като не ти хареса филма да ти върнат парите, а май "такъв филм" никъде няма......
tarlyo - специалист
С две ръце "ЗА". Иначе ползвам безплатен софт, колкото може. Ама филми и игри - на корем /хард/.

Абе, автора на темата, да не се казваш Цветанов?:lol:
kretio74 - специалист
tarlyo написа:
С две ръце "ЗА". Иначе ползвам безплатен софт, колкото може. Ама филми и игри - на корем /хард/.

Абе, автора на темата, да не се казваш Цветанов?:lol:
:lol: :lol: :-D :-D де да бех Цветанов (левото мъдо на бат Бойко)
Един колега от форума в една друга моя тема се изкара по свят от Свети Петър и ме жегна да проверя в този форум колко са като мен ( ако може да е без пари па даже и да дадат некой лев :-D :-D :-D ....
ArturDent - Почти Безобиден
Нали аз съм черната овца - да напиша пак нещо.
Всички по-горе се хващате за филмите и музиката. Даже пишете че от време на време ходите на кино и концерти. Е тогава плащате.
Не ви ли скъпо - просто прескочете оградата или влезте с взлом.

Много обичам да сравнявам компютрите с автомобилите. Добрият автомобил е скъпо нещо и не ни е по джоба. Защо не грабнете по един пистолет, налучвате в някой автосалон и си вземете по един автомобил.
Разбира се оправданието съществува: "Той е много скъп, доходите не са ми като европейските, затова ще го открадна."

Никой не ми отговори на въпроса: Защо като има безплатни алтернативи искате да откраднете платените (както беше писано по-горе Adobe и Corel)? Защо не гледате алтернативно кино - има свободно в Internet?

kretio74, защо не сложиш в твоята зала безплатни игри - има ги с тонове? Или и те са ти скъпи?

П.П. Имам още какво да напиша ама в следващият пост, че да става дискусия.... ;)
petromaniq - специалист
ArturDent Защото няма достатъчно пропаганда на алтернативните и все още "кранчето не е кръцнало". За кражба не може да се говори и много рядко нелицензиран софт се ползва за комерсиални цели. Като гледам "Microsoft", колко са ощетени и направо ми се къса сърцето :-D
schuldiner - майстор
Артър, при колите годишните разходи са по-големи от стойността на автомобила по баланс. Оттам крадват хората (и с право) - кой без винетка, кой без гражданска, без платен данък, а най-се кефя на безакцизното гориво... У нас всеки лев вкаран в администрацията ражда още по-голяма бюрокрация.
За торентите съм 50/50, щото в белите държави, от които най се краде, авторските пари отиват по предназначение, поне повечето. Не гледам филми и не играя игри, значи не крада. Ползвам софтуер, но некомерсиално.
Специално в областта на защита на авторското право в България не се прави нищо (извън поръчковите кампании на монополистите). Така че хич не съм склонен да давам каквото и да е, когато държавата ме ограбва.
darken_nz - специалист
ArturDent написа:
kretio74, защо не сложиш в твоята зала безплатни игри - има ги с тонове? Или и те са ти скъпи?
дискусия.... ;)
Мои приятели имаха зала, но пробваха този номер и познай какво стана ?
Яка ''турболенция''.
Бяха с доста добра клиентела, въпреки че всеки 2-ри има компютър.
Махнаха игрите, оставиха някакви умрели и настана мъртвило.
Най - накрая заради умния мозък дето не слушаше какво му се говори се стигна до фалит.
Даваш съвет на kretio74 как да си потопи кораба :-D .
А това за черната овца ти си го измисли.
Пак ще повторя, че не обичам алчни хора и ако не им стигат парите да се спасяват както могат или просто да потъват.
Горките ограбени имат доста недвижимо имущество и живеят в лукс, нещо, което доста от нас едвали ще постигнат някога и със доживотен зверски труд.
bai_bradyra - специалист
Както казваше ИнжИнера: секса и софтуера са най-добри безплатни.. :lol:
inspo - майстор
ArturDent написа:
.................

Много обичам да сравнявам компютрите с автомобилите. Добрият автомобил е скъпо нещо и не ни е по джоба. Защо не грабнете по един пистолет, налучвате в някой автосалон и си вземете по един автомобил.
Разбира се оправданието съществува: "Той е много скъп, доходите не са ми като европейските, затова ще го открадна."

Никой не ми отговори на въпроса: Защо като има безплатни алтернативи искате да откраднете платените (както беше писано по-горе Adobe и Corel)? Защо не гледате алтернативно кино - има свободно в Internet?.........................
П.П. Имам още какво да напиша ама в следващият пост, че да става дискусия.... ;)
Да продължим дискусията тогава
Тезата ти с автомобилите и софта издиша от всякъде, просто не е уместно да се прави такова сравнение.
Софтуерните специалисти правят ЕДИН продукт и го продават в милиони копия, като цената за направата на едно копие е нищожно малка, но то се продава на цената на оригинала и така милиони пъти.
При автомобилите направата на всеки следващ струва точно толкова колкото и на първият от серията. Там не можеш да направиш милиони копия на нищожна цена както при софта. :-D

П.П Да където мога ползвам безплатен софт. Вместо Фотошоп примерно - използвам Гимп , за защита ползвам Spybot-SD и т.н.
Но не това е въпроса, ако си прочел и предният ми пост в темата, вероятно е станало ясно какво искам да кажа. :-({|= :-D
tarlyo - специалист
Като сравняваме колите със софтуера, къде има безплатни коли? :?
А използваме пиратски софт, защото няма да ни хванаааааат.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "За или против нелицензирания софтуер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: