Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Илиян Илиев™ - майстор
Като смених интернет доставчика дойде един пич и забоде една антена на терасата и я върза към някаква кутийка. После опъна кабела и преди компа го бодна в друга кутийка, която се включва в контакта и в същото време излиза пак кабел и директно го набоде в компа. О чудо, имах нет без модеми и разни подобни.

После ми се прииска да свържа на детето компа с wi-fi, но абонамента беше по-скъп. Срещнах случайно пича и той ме посъветва да си купя рутер от 25 евро, ако няма по-ефтин и кабела до компа да го бодна през него и те така.

Направих както ми каза той и като го сложих забравих къде е, въпреки, че е до мен.

Та ако и ти като мен имаш антена на терасата и кабел до компа, това е решението. Моя има изходи за 4 компа, а за безжично не знам дали има ограничение.

п.п. По време на инсталацията или настройката или не знам какво, трябваше да избирам защитена или не защитена мрежа, но ме домързя и избрах не защитена. На скоро излових един комшия, че ми ползва нета и свалям антената на рутера, че и без това съм на ДО 2МБ и като се закачиме тримата ме хващат нервите.

п.п.п. Преди да инсталирам линукса като окончателна ОС ще се поинтересувам за защита, че с тези европейски скорости е трудно споделянето на нета.
quietmadness - специалист
kretio74 написа:
Мерси колега справих се с Едимакса върши чудесна работа :partyman: едно големо виртуално от мен.
:prost: :partyman:
vk - специалист
Илиян Илиев™ написа:
..........., че с тези европейски скорости е трудно споделянето на нета.
Колега Илиев, какво имаш предвид с горните думи- ниски ли са скоростите в Европа ? (което ме учудва, ако е така)
Lazy_666 - специалист
За Европа не зная, ама колегите англичани са жива мъка. Луди пари за скорости които ако се предлагат тук, провайдърите ще измрат от глад.
Илиян Илиев™ - майстор
vk написа:
Илиян Илиев™ написа:
..........., че с тези европейски скорости е трудно споделянето на нета.
Колега Илиев, какво имаш предвид с горните думи- ниски ли са скоростите в Европа ? (което ме учудва, ако е така)
Ми плащам 16 евро на месец за ДО 2М, на скоро го вдигнаха на не знам колко и сега имам към 2,5М. За ъплоуд малко над 300К. Няма по-ниска цена в Италия. И това е пълна смърт. Като падне малко ъплоуда и няма говорене по скайп. Чуват ме накъсано. Отделен въпрос, че това ДО не означава винаги тази скорост, а максимума. Има и сходни цени на разни подобни фирмички с полумобилен интернет. Казвам полумобилен, защото не идва по жица, а си се хваща с някаква антена, но не можеш да го ползваш на друго място, защото няма как да си носиш антената.

Цената на телекома(тоя уж държавния, демек монополиста) са около 25-30 евро на месц за ДО 7М. За ъплоуд не съм сигурен. Бил съм и при тях. Абсолютно никакви ядове с връзката, освен при прекъснат кабел от свлачище преди няколко години. Абе всичко на 6, като изключим допълненията.

Демек за да ти вкарат интернет те задължават да си вкараш и домашен телефон. На цена над 100 евро, забравил съм точно колко. На този телефон си има месечна такса над 15 евро. Като ти е под носа все ще врътнеш няколко разговора, когато ти свърши ваучера на мобилния и те мързи да го заредиш веднага. И под 50 евро сметка за интернет и телефон на месец няма как да паднеш.

Останалите компании предлагат нет с лъжата, че не се плаща такса за телефон на телекома, но все пак трябва да го имаш. Удържат си таксата по други начини и точки и си я превеждат на телекома, защото ползват неговата мрежа. И пак под 50 евро на месец няма как да паднеш.

Тук няма кабелна телевизия. Никой не окабелява градовете и селата. Единствената алтернатива на кръвопиеца телеком е интернета, който имам сега, но с далеч по-слаба и проблемна връзка.

Най-новия вариант е мобилния нет. Нямам наблюдения. Викат че са доволни хората. Ако те интересува ще прехвърля страниците на операторите и ще прегледам офертите за да ти кажа цени и скорости.

А иначе най-високата предлагана скорост май е ДО 20М, но само по центъра на големите градове. Цената и тя е дебела, но мога да проверя ако те интересува.
Lazy_666 - специалист
Илияне... предполагам ползваш ADSL2+
Следващия път като се обаждаш на доставчика си, попитай какво трябва да направиш за да ти пуснат Annex M :)
Явно и в Испания е същата мъка.
Илиян Илиев™ - майстор
Не съм много запознат с тези термини. На скоро ми смениха антената и ги попитах дали има начин за по-висока скорост. Казаха ми абсолютно НЕ. Това бил максимума, новото е че връзката щяла да е стабилна.

Толкова стабилна се оказа, че от сутринта чак сега дойде нета. За съжаление няма кой да препсувам по телефона в неделя. :x
Илиян Илиев™ - майстор
Ето това сложиха вместо старата антена.

http://www.ubnt.com/nanostation
Lazy_666 - специалист
Ууу ти не си на адсл... тук май си говорим за друга технология ама като гледам не е особено читава. За съжаление не мога да помогна с това. :(
Може би си иска насочване, или някакво концентриране...
Може да пробваш да се логнеш в устройството и да видиш малко повече какво има вътре като интерфейс, може да докопаш интересни опции... :D
Илиян Илиев™ - майстор
Не знам как да се логна.

Иначе техниците я въртяха и казаха, че това е максимума.

А доколко е читаво не мога да кажа. Нещо ме кара да вярвам, че си е доста читаво, но хората са си мърлячи и не ги боли дядовия. Един вид - за толко пари такава услуга. Може и да греша.

Тема "РУТЕР като клиент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: