Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
peter_m - специалист
me_against написа:
За Acer=Levono

Леново е IBM , а това би трябвало да говори много (но май откакто ги прекръстиха ги развалиха)
За HP съм чувал приказка че са компютри за подарък, май не са много читави.

Аз лично съм пристрастен към Dell (най-голям производител на компютри и със много сериозен сервиз) и Тошиба (едни от първите, които правят лаптопи (т.е. са напред с материала).

Иначе лапропите се делят на основно два класа - масови (по-евтините) и да ги наречем работни (бизнес), но те са по-скъпи, не попадат в цената 1000 лв. Разликата е основно в това (освен компонентите), че за вторите е отделено повече време за разработка, проведени са повече тестове, което ги прави по-стабилни машини и по-неподатливи на разваляне.

А като казах разваляне до голяма степен то е въпрос на късмет. Така че да потретя - взимай този с най-дълга гаранция :)
ArturDent - Почти Безобиден
peter_m написа:
Аз лично съм пристрастен към Dell (най-голям производител на компютри и със много сериозен сервиз)
Произведен в ... Китай - Наскоро купихме два 4 и 8 ядрен.
Държат добре нищо че са китайски.
peter_m - специалист
ArturDent написа:
peter_m написа:
Аз лично съм пристрастен към Dell (най-голям производител на компютри и със много сериозен сервиз)
Произведен в ... Китай - Наскоро купихме два 4 и 8 ядрен.
Държат добре нищо че са китайски.
Господ направил първия човек, всичко друго е произведено в Китай ... особено всевъзможна електроника.
Бих се учудиил, ако някой се учуди че някой компютър е произведен в Китай.
me_against - специалист
За Acer=Levono - имах впредвид като качество. :) .
@jdraganchev - поздравления за "ябълката".
Лошо няма, че ги правят китайците, стига да поддържат качеството. Интерсно е,че компонентите всички са едни и същи производители (дъно,процесор,хард), но тако готов продукт(лаптоп) има съществени разлики. Явно нещо куца при асемблирането.
Към автора на темата - Asus са много добри,каквото и да си вземеш с тази марка няма да се разочароваш, но лаптопите има са по-малко разпространени в тук.
Заебете ябълката, вече е доста червива.
Вече е просто един компютър с Интел процесор, карта nVidia и Linux. Другото е мениджмънт, но най-добрия.
За същите пари можеш да вземеш най-доброто от Dell, HP...
Bobby - специалист
Аз съм за DELL с поне 3 години гаранция, вече в LAPTOP.BG имат и с 4години, моя ще стане на 3 години през май ,обаче не е мръднал за това време. Преди имах HP - изгоря му HDD 1 седмица след като му изтече 1год гаранцията, брат ми имаше също HP - почти се разпадна.....сега и двамата сме с DELL-ове....
unicata - специалист
Аз пък имам ASRock, на една година с процесор Intel T1400 с фабрична честота на 1,7, но е клокнат фабрично и работи на 2,1, това което съм чел е че е по-производителен от пълноправни двуядрени процесори на 1,7 с 1мб кеш а моя е 512к кеш.
Видеото не е кой знае какво но има хардуерно ускорение на HD и спокойно гледам всякакви HD филми в това число и .mkv.
Батерията засега държи 3-3,5 часа.
Acer-а също не ело, всъщност от евтините е най-доброто, приятел с timeline вече две години работи и няма проблеми, пък и му държи по 6,5-7 часа, но това е друга бира.от скъпите тошиба и дел държът качество и цена, HP и lenovo нещо западат напоследък.
успех
Bobby написа:
Преди имах HP - изгоря му HDD 1 седмица след като му изтече 1год гаранцията, брат ми имаше също HP - почти се разпадна...
Гаранцията по сегашния закон е минимум 2 години.
Освен това HP, предлагат закупуване на допълнителна гаранция - мисля че беше - за всяка година отгоре 8% върху цената.
ESPACE - майстор
Bobby написа:
Преди имах HP - изгоря му HDD 1 седмица след като му изтече 1год
Хайде сега HP виновни, че изгорял хард диск на Seagate или WD примерно. :)
Bobby - специалист
Прав си ,ама нали те подбират какви да сложат! Диска беше Fujitsu-Siemens и 40GB си отидоха безвъзвратно....

Сега се "кълна" в DELL. Но според мен да си купиш лаптоп, който е изчислен да работи на ръба и да го овърклокнеш си е рисковано и ненужно.

Тема "Избор на лаптоп" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: