Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
darken_nz - специалист
А пробва ли със изображение ?
После го екстрактваш и толкова. ( е ако стане) :)
vvventsi - специалист
със LIVE CD LINUX няма начин да не иска да се копира,под LINUX всичко може да се трий и копира!
velsi - Почетен майстор
darken_nz написа:
А пробва ли със изображение ?
Как се прави това изображение?
ArturDent - Почти Безобиден
velsi написа:
Архив пробвах да направя още вчера. Съобщението е същото: access denied.
А Unlocker-a каза така:
Прикачен файл:
error message.jpg
Мдааа... Взе да не ми харесва. Мяза на вирус или на защита на играта.
Я разкажи сега за тази игра - от къде я взе и crack ползва ли? Какво е името на файла? А каква ти е антивирусната.
velsi - Почетен майстор
Да, сканирах го с антивирусната и тя го определи като вирус. Играта е Rohan, това е онлайн игра, жената ги играе такива. Няма кракове по принцип, защото това са безплатни игри, но тя спомена за някакъв частен сървър, вероятно този файл е направен да пренасочва играта от оригиналния сървър. Често се случва разни кракове да бъдат засичани като вируси, а всъщност да не са. Мисля, че и сега случая е такъв. Антивирусната е AVG 2011 free edition, ползвам я от 5-6 години, доволен съм. Предполагам точно тя не позволява копирането. Май нещата се изясниха.
edit: сканирах и с Malwarebites и нямаше съобщение за вирус.
Johny - майстор
Дойдоха ми на ум още два варианта. Единят вече го казха с друга ОС - някава виртуална. Няма начин да не стане. И другото, което съм правил точно за игри - пусни въпросният файл в търсачката. Все ще се намери от къде да го изтеглиш. По този начин съм подкарвал много игри на които им се губят файлове.
Но сам по себе си казуса е интересен, но цяла седмица съм на обществен компютър и няма как да експериментирам.
ArturDent - Почти Безобиден
Май беше казал, че спираш антивирусната?
1. Сега ходи в AVG/Tools/Settings/Resident Shield/ и махни отметката на Enable Resident Shield.
2. Натисни Apply.
3. Копирай файла.
4. Сложи отметката на Enable Resident Shield.
5. Натисни Apply.

П.П. AVG, доста често дава фалшиви съобщения за вирус.
Случвало ми се на програми, които аз пиша! Компилирам и хоп - било вирус. Майната му.
Ама и аз него ползвам.

А иначе дали имаш вирус можеш да провериш тук http://www.virustotal.com/index.html.
velsi - Почетен майстор
По описания от ArturDent начин стана. Вече всичко е ясно. Иначе играта отдавна е изтеглена, инсталирана и подкарана. Интересен беше самия казус. Благодаря на всички, взели отношение по темата.
darken_nz - специалист
И все пак да отговоря.
Изображение (.iso например, щото имаи други ) се прави с някои версии на daemon tools, magic iso (аз съм с нея) и т.н
При мен става с десния бутон и от контекстното меню се избира magic iso - add to image file.
После програмата се отваря и от менюто file - save as избирате място, където да го съхрани, избирате си име, после save и готово.
При другите програми може да е малко по-различно за някои неща.
Моята не е единствената - има стотици.
Аз просто си харесвам нея - по-удобна ми е, въпреки че има някои слабости, но няма нищо идеално.
Това, което ме учудва е, че антивирусната не дава нищо, а само блокира.
Това е изключително тъпо!
Аз по едно време имах една тяхна версия, но тя не правеше такива идиотии.

Тема "копиране на файл" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: