• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 29
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
torbalan - Дървен философ
и след като човек има уиндоус - за кво му е линукс, па бил той и на виртуална машина?
sstefanov - майстор
Има много неща които са доста трудни (или невъзможни) за Windows, а се правят лесно с Linux.

Например:
- скриптове (писал ли си някога сложни bat файлове да видиш какъв кошмар е?)
- програмите за Windows много трудно се автоматизират (т.е. да работят без намеса на човек), докато при Linux това е една от основните идеи и се постига с лекота
- мрежови програми
и още много други.

Много програми, ако въобще имат версии за Windows, те са с орязани възможности и/или са платени.
kretio74 - специалист
След обстойно четене на темата :? да се изходя и аз . Линукс ЕДИНСТВЕННО и предимно се ползва щото е безплатен и безкрайно устойчив. Не говоря за разни хаквания и тн. който не могат да се направят по MS ОС. За хората който са юзери (нет и чат), и не се занимават по задълбочено с материята Хампютур, Windows нема равен. Но ако се занимаваш по- задълбочено ( не си чатър или геймър) то препоръчвам Линукс. Нема равен по устойчивост на системата, и можеш да си го настроиш според персоналните си нужди.
:wink:
KTT - помощник
И аз да се изходя по темята.
Някой от постващите тук виждал ли е изобщо Линукс? Толкова глупости на едно място?
bai_bradyra - специалист
Виждали сме го.
Лину(к)с Торвалдс :wink: ... и Уиндоус сме виждали , ама му нямам снимката :datz:

Изображение
Последна промяна от bai_bradyra на вт яну 10, 2012 4:27 pm, променено общо 1 път.
sstefanov - майстор
KTT написа:
...Някой от постващите тук виждал ли е изобщо Линукс...
Да, първият ми беше Slackware през далечната 1994 година. Бутваше от 2 дискети :)
От 5 години работя само с Debian на лаптопа ми (и на куп сървъри) поне по 8-10 ч на ден.

Та какви са глупостите, които забеляза?
Fender_str - специалист
kretio74 написа:
...За хората който са юзери (нет и чат), и не се занимават по задълбочено с материята Хампютур, Windows нема равен. Но ако се занимаваш по- задълбочено ( не си чатър или геймър) то препоръчвам Линукс. Нема равен по устойчивост на системата, и можеш да си го настроиш според персоналните си нужди...
Е те това е истината! Операционна система се избира според нуждите на потребителя и не винаги заради това колко е стабилна, ако аз съм геймър(а не съм) как ще ме накара някой да си сложа сусе примерно, няма как защото примерно последния NFS няма да ми тръгне(каква драма) Иначе ако компа се използва само за нет и чат, то линукса е напълно функционален в това отношение.
Универсална OS няма, няма и да има!
kretio74 - специалист
Значи, по мой наблюдения, процентно хората с минимум средна компютърна грамотност, са не повече от 20% от населението. А няма спор ,че MS е по проста и лесна за тези 80%. Линукса е за знаещи, а не за прохождащи в материята Хампютур.
sstefanov - майстор
Така беше преди 10 години. Сега линукс е много по-лесен за употреба дори от начинаещи!
torbalan - Дървен философ
kretio74 написа:
Значи, по мой наблюдения, процентно хората с минимум средна компютърна грамотност, са не повече от 20% от населението. А няма спор ,че MS е по проста и лесна за тези 80%. Линукса е за знаещи, а не за прохождащи в материята Хампютур.
явно съм начинаещ и прохождащ в материята "Хампютур", щото категорично линукса не е за мен :)
дори като сървар ми е трудно да го трая, да не говорим за работна станция...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 29

Тема "Linux vs Windows" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: