• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
montoya - майстор
Жоре, не си ми прочел предното мнение и продължаваш да си пишеш несвързани неща :?
danaildr - специалист
Аз от тук написаното разбрах е, че проблема не е в програмите, а в емулаторите и краковете.
Програмчето струва доста (900$), поне по това което намерих като информация в интернет.
Ако с тази програмка си вадиш хляба, заделяй по някой друг лев и накрая си я купи, тогава ще ти работи на 100% на 64 битовата система.
joroR73 - специалист
програмата ми е стара версия и струваше 2000 евро, вече старата не се продава, а новия базис 8 струва към 3000 евро. да не говорим за другите програми - аутокада вече струва 11 000 лв, офис пакета, програмите за разкрой и т.н.
не мога да си позволя да плащам такива цени за програми на домашния ми компютър. нито съм фирма, нито кой знае какъв производител. като всеки един от вас и аз търся това, което ми харесва и ми е нужно.
темата е за как да работят програми 32 битни на система 64 бита - било то с режим на съвместимост, чрез инсталиране на 32 битов уиндос или виртуална машина, а не ЗАЩО ПОЛЗВАМ ПИРАТСКИ СОФТУЕР.
така че пишете или не по темата, който иска да помага да помага, който иска да си чеше езика да си създва нова тема за лицензиран софтуер и да си пише там.
получава се наистина като в оня виц:
"Англиски форум : питаш нещо и ти отговарят.
Руски форум : питаш нещо и в замяна също те питат нещо.
Български форум : питаш нещо и всички се впускат да ти обясняват колко си тъп!"
darken_nz - специалист
Ами ти вече имаш доста идеи по въпроса - остава да действаш.
С гадаене не можем да ти кажем кое ще тръгне и кое не. Като искаш да не си блъскаш главата и да не си скубеш косите - слагаш 32 бита!
Компютрите могат да работят и на 64 ина 32 ( с изключение на стари системи, но новите вече не са така).Както ти се каза - харесваш си един лаптоп, за предпочитане влизаш в сайта на производителя, разглежгаш какво има там :) (драйвери, софтуер) и си избираш най-изгодния за теб вариант.Всичко може, но повярвай ми - избирай си лаптоп, който поддържа твоята система, защтото при един проблем можеш да изтеглиш друг драйвер, или нова версия, а при останалите случай, ако това, дето си го ''боднал'' не върви, или работи некоректно няма голям шанс някой да пусне нещо друго.
Пример: http://eu.computers.toshiba-europe.com/ ... =65&page=1
Ако нарушавам някое правило се извинявам! Давам линка във връзка с дискусията по темата.
Ето това значи да ти поддържат системата. Иначе пак може, но ........ писал съм по-горе.
Достатъчно е да отидеш в магазина и да им кажеш, че искаш да работи на 32 бита.Може да се пробваш и да им искаш нещо на XP, но поне от личен опит те предупреждавам, че ще мрънкат и ще те гледат сранно- дори от едната фирма вече направо отказват :-D .Е, има някои изключения от новите машини, но са малко. Аз например бях видял един ACER, който си поддържа XP, но да избера него пред Toshiba-та..... И важат същите предупреждения. XP е история вече, ако някой драйвер не се държи като хората само Господ знае дали ще има решение на проблема.И на мен не ми оттърва, но чичко Бил и подръжниците му не са ме питали какво мисля и какво искам. :weedman:
joroR73 - специалист
стария ми лаптоп е асус и съм доволен от него. затова мисля и новия да е асус.спрял съм се засега на нещо от серията ASUS K53SC, ще видим точно кой в зависимост от цената, но например този
например http://pcstore.bg/laptopi/ASUS-6/ASUS-K ... -ASUS-4281
като гледам тук има драйвери за уиндос 7 32
http://www.asus.com/Notebooks/Versatile ... /#download
наистина и варианта го мисля с 2 ОС - 32 и 64 бита - едната заради програмите, другата 64 битовата за филмчета и някоя нова игричка...
darken_nz - специалист
Дори с игричката, или филмчетата не ти трябва!
Аз гледам FULL HD съвсем спокойно на тошибата (от линка) без грижи и дори без да ползвам Cuda.Аз трън в гащите си не слагам.
joroR73 - специалист
в какъв смисъл не ми трябва? този е 4 ядрен, с 4-6 или 8 гб рам в зависимост от модела.избирам нещо такова с тенденция да е актуален поне 3-4 години,заради новите версии на аутокад и 3д макс.. стария ми е 6 годишен и си гледам филмчета на него, ама харда и паметта са малко и при някои програми има забавяне...
какво имаш предвид за асуса?
danaildr - специалист
joroR73 написа:
програмата ми е стара версия и струваше 2000 евро, вече старата не се продава, а новия базис 8 струва към 3000 евро. да не говорим за другите програми - аутокада вече струва 11 000 лв, офис пакета, програмите за разкрой и т.н.
не мога да си позволя да плащам такива цени за програми на домашния ми компютър. нито съм фирма, нито кой знае какъв производител. като всеки един от вас и аз търся това, което ми харесва и ми е нужно.
темата е за как да работят програми 32 битни на система 64 бита - било то с режим на съвместимост, чрез инсталиране на 32 битов уиндос или виртуална машина, а не ЗАЩО ПОЛЗВАМ ПИРАТСКИ СОФТУЕР.
така че пишете или не по темата, който иска да помага да помага, който иска да си чеше езика да си създва нова тема за лицензиран софтуер и да си пише там.
получава се наистина като в оня виц:
"Англиски форум : питаш нещо и ти отговарят.
Руски форум : питаш нещо и в замяна също те питат нещо.
Български форум : питаш нещо и всички се впускат да ти обясняват колко си тъп!"
Програмите които изброи работят на 64 битов уиндоус. Както на 64 битов XP така и на 64 битов 7. което отговаря на зададения въпрос. Това е така защото 64 битовите уиндоуси имат емулатор на 32 битова среда. Така ако стартираш 32 битов инсталатор, той ще ти инсталира 32 битова версия на програмата. Повечето сериозни програми имат инсталатор за 32 и за 64 битова инсталация.
Сега тука идва момента, че ако искаш да ползваш пълните възможности на желязото, трябва да инсталираш 64 битва операционна система и 64 битови версии на програмите.
П.П. не знам защо се плашиш от новата версия на програмата, аз намерих на цена 900$, не 3000 както каза ти ... а колкото до аутокад .... сигурен ли си че ти трябва точно аутокад?
darken_nz - специалист
joroR73
Не за Азуса, а за 8-те ''гъби'' рам.
Съмнявам се да не ти стигнат 4-те.
Процесора и картата да са добре - те са не по-малко важни
Ще ти дам пример.
Пусни HD видео на едноядрен, но с 2 гигабайта рам, после го пусни на двуядрен пак с 2 - разликата ще я усетиш. В случая и 4 да сложиш - все тая.Аз съм го правил.
Преди на обикновен двуядрен без куди и подобни HD-то си върви, но на едноядрения....... :weedman:
Има и още нещо.
Ти после пак можеш да си сложиш още рам.
Нищо не ти пречи.
Дъното си ги държи, слагаш му 6-8 гъби и х64 и си готов, но не вярвам да ти се наложи.
Аз на настолния ще му сменям едноядрения с двуядрен. Все още има хора, които предлагат за моето дъно ;) . Аз си бях предвидил възможността за ъпгрейд.
И пак - на лаптопа може да му се сложи още рам, но ме съмнява да не му стигат 4-те.
Абе той може и да си има емулатор, но е вярно, че хората масово реват от 64-те бита!
За неговите програми не мога да споря, но ако както казва човека са се оплаквали хора, че не им тръгва значи това не подлежи на съмнение, но дали са били на 32 бита, или по-вероятно на 64 - незнам.Аз нам за моите програми и игри и който ми предложи 64 му отказвам и ще му отказвам винаги. НЕ, нямам намерение да не си играя любимите игри - играя си ги от години, нито смятам да си сменям половината софтуер, който си ми върши работа и съм свикнал с него.
joroR73 - специалист
това е прайс лист на базис
http://www.bazissoft.ru/content/view/58/154/
тука е мястото да обясня че базис е модулна система и осн. програми са мебельщик, шкаф, раскрой и смета.
та тях сега като ги сметнах локалните - евтините версии излизат около 4100 лв...да не говорим че не е само базис.
но не е само базиса, ползвам и други програми и почти всички имат проблеми с 64 битов уиндос - като гледам мебелните форуми е пълно с такива въпроси.....
та казваш че ако пусна 32 битов инсталатор той ще си я инсталира че може и емулатора?драйвери за емулатора също трябват та пускам и тях и емулатор за 32 бита и си ги инсталира и всичко е ок? това ме интересува, също в 7 имало и някакво хр mode - съвместимост с хр или не знам какво си......
иначе си остава решението с виртуалбокс.
за гъбите - не съм решил колко, тоя модел е примерен само, спрял съм се само на серията, а при нея има варианти с 4,6 и 8 гъби.както е казал мечо пух колкото повече толкова повече - от много глава не боли.ама за гъбите не съм мислил още, това да е проблема колко рама да е...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Пускане на 32 битови приложения на 64 битова система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: