Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
MamaMy - майстор
Темата доста се изражда. Още повече, че се намесват лица които си нямат идея с кого разговарят. Въпреки всичко и въпреки приятелството си с теб Johny смятам, че наистина не си прав. В случая ArturDent е прав. Съвети дават хора които са се образовали по форумите или са чули как стават нещата. Професионалистите и специалистите си мълчат поради факта, че няма на кой да кажат какво е правилното. Никой няма да ги разбере. Все едно да обесните на група ескимоси какво е слон. Поради тази причина просто моля да прекратите дразгите. Няма да постигнете нищо. На пусналия темата препоръчвам да посети софтуерен специалист.
ArturDent - Почти Безобиден
А какво написа :?: . Та да видим дали е вярно :shock:
1. Начина на влизане (F5, F8, F13...) в Safe Mode не зависи от вида на дъното.
2. MBR е ОК и няма нужда да се оправя. Може да навреди, ако например има инсталирана и друга OS.
3. На питащия не му достигат доста знания и умения и компютъра трябва да отиде при специалист.

И какъв друг съвет да му дам? То от въпроса нищо не става ясно. По-надолу се разбира, че и няма представа какво прави. Ако не можеш да помогнеш по-добре не вреди.

И понеже много обичам сравненията между компютрите и автомобилите:
Питащ: "Колата пали, изминавам 1 км и угасва".
Отговор 1: "Смени стартера"
Отговор 2: "Отвори капака и виж еди_какво_си" Но в зависимост от десен/ляв волан капака може да отзад.
Питаш: "Ама аз не знам как се отваря капака"
....
gogo7777 - майстор
А това е съвсем друго за разлика от предните ти постове.

Няма кво да прави в Safe Mode режим. Да преинсталира наново без Repair.
Ако е хардуерен проблем ще дава кодове (като пиука :-D ).
jorkataG - специалист
ArturDent написа:
А какво написа :?: . Та да видим дали е вярно :shock:
1. Начина на влизане (F5, F8, F13...) в Safe Mode не зависи от вида на дъното.
2. MBR е ОК и няма нужда да се оправя. Може да навреди, ако например има инсталирана и друга OS.
3. На питащия не му достигат доста знания и умения и компютъра трябва да отиде при специалист.

И какъв друг съвет да му дам? То от въпроса нищо не става ясно. По-надолу се разбира, че и няма представа какво прави. Ако не можеш да помогнеш по-добре не вреди.

И понеже много обичам сравненията между компютрите и автомобилите:
Питащ: "Колата пали, изминавам 1 км и угасва".
Отговор 1: "Смени стартера"
Отговор 2: "Отвори капака и виж еди_какво_си" Но в зависимост от десен/ляв волан капака може да отзад.
Питаш: "Ама аз не знам как се отваря капака"
....
Артуре само един въпрос имам към теб като спец /човек когато пише гледа
има бутон за преглед на написаното/ къде e аджеба F13
и за Сейфмод го написах аз и написах също защо да влезе там с оглед на това че човека явно не е достатъчно в час за да се рови в ASR, MBR и т н. В този режим му написах да направи възстановяване на системата към по задна дата и от там ако стане да си прехвърли човека нещо на др дял или флашка от С.
Спецовете явно сте доста аз понеже съм лаик и затова така говоря. И накрая ако не съм прав ми го кажете къде греша с мнението си и какво ще стане ако ме послуша. Човека не е в час а вие понеже сте разбирачи не можете на прост език да го кажете а само повтаряте това което сте наизустили. Специалиста би трябвало да може да обясни на незнаещия по прост начин и на специалиста с термини и аргумени.
Кажете на човека с думи прости а не с фрази дето и вие не можете да обясните.
Fender_str - специалист
http://the-gadgeteer.com/assets/tactilepro2.jpg
Колегата е прав, абсолютно никакво значение няма дънната платка, за начина по който влизаш в сеиф мод, отделно от това ако MBR е скапан просто няма начин да влезеш в сейф мод.
Проблема може да е в следствие на новоинсталиран драйвер, който може и да може да се изрие в сейф мод.
Благодаря на всички за помощта :)) преинсталирах го и всичко е наред
darken_nz - специалист
MamaMy, тук малко се изсили.
Едва ли не изкара всички хора идиоти.
Извинявай, но всеки (айде почти всеки) средностатистически човек (демек не гений) трябва да може да си инсталира Уиндоус-а (рано, или късно), както и Уинамп-а и т.н.
Ако има проблем с нещо и не може да се справи сам - тогава в сервиза, както и при някаква повреда.
Иначе наистина е по-добре човек, ако няма достатъчно познания да го даде на компетентен човек да си свърши работата.
Човека, обаче иска да се справи сам. Е, какво толкова ни пречи да му кажем.
Всеки си поема отговорността четейки постовете тук и работейки на своя глава. (когато не е много сигурен какво прави)
Така, че няма проблем. Когато човек сгреши - поправяме го, когато имаме какво го допълваме.
Аз съм искал съвети от специалисти понякога и са реагирали доста по-коректно, всъщност за някои неща и са ми давали сами. По твоята логика той трябва да ми каже: Разкарай се, ти си некадърник, не мога да ти обяснявам нищо.
Идеята на форумите е да се помага.
Благодаря на всички за помощта :)) преинсталирах го и всичко е наред
Радвам се, че всичко е ок. Жив и здрав! ;)
MamaMy - майстор
darken_nz написа:
MamaMy, тук малко се изсили.

Преинсталация на Уиндос? Това го прави всяко магаре. Читава такава, едва ли. В темата обаче се развихри спор за ремонт на операционата система, а се намесиха и ремонти на файловата система. Стана доста завързано, а започнаха да се хвърлят идеи които навреждат, а не помагат. Когато ти се е омазал уина на първия дял, а ти вместо да пуснеш лайф CD да си спасиш данните и да преинсталираш се захванеш да ремонтираш MBR, почти сигурно си загубил и данните от втория дял. В много от случаите от всички. Аз не бързам да давам съвети за преинсталация по много причини. Ако клиента има специализирана програма с ключ и платена само за една инсталация ти ли ще му я платиш пак при преинсталация? Уиндоса се инсталира за половин час, а донастройването и ядовете с всичко останало може да продължи и седмица. В тази точно сфера меренето на пикала е абсолютно безсмислено. Още повече когато не е направена читава диагностика и дори не е изяснено проблема какъв е: хардуерен или софтуерен. Както пък много пъти съм казвал мразя да правя аборт по телефона. За това посъветвах пусналия темата колега да го носи при специалист за диагностика, а колегите да спрат да се джавкат. А какъв е бил проблема ще се разбере едва след известно време. Много от умрелите хардове умират по този начин :lol: И софта става хард. След двете чуждици спокойно си добавете каквото пожелаете :razz:

Тема "имам проблем с windows xp" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: