Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
darken_nz - специалист
И в документите му ще има вируси - айде в един да, ама да му засича документите ?
Това може да се разбере много лесно. Изпраща им файла на тях, или на техни колеги (има си достатъчно места) и веднага ще се види къде е заровено кучето. :wink:
Чудя се как въпросния вирус няма да му изнесе информация, няма да му увреди, или поне забави системата....
Спомням си как Нортън сбърка и изтри един системен файл и стана голяма шумотевица. Горките сигурно са умрели от срам, а от Майкрософт са се кискали под мустак. :mrgreen: :-D
(т'ва го бях чел преди)
fox_vt - майстор
Ей сега си поиграх в стартъп менюто поодялках ненужното пък да видим.
darken_nz - специалист
Според мен най-доброто лекарство е една нова и свежа инсталация.
Не казвам, че е приятно, но върши работа.
Чувството после е страхотно. Машината е като нова.
Иначе една игра може да сече поради много неща. Нещо в ОС, нещо липсващо, скапан крак, крак не работещ с дадената Операционна система и т.н.
kuger - майстор
darken_nz написа:
Според мен най-доброто лекарство е една нова и свежа инсталация.
Не казвам, че е приятно, но върши работа.
Чувството после е страхотно. Машината е като нова.
Иначе една игра може да сече поради много неща. Нещо в ОС, нещо липсващо, скапан крак, крак не работещ с дадената Операционна система и т.н.
Вярно, машината хуква, но "бившите" инсталирани програми? Особено тия, дето идват със закупен лицензиран софтуер и няма дискове за тях? Имам на лаптопа доста ценни програми, закупени с него.
Във връзка с това ако може да питам - има ли начин да архивирам Мозилата /всичко, отметки, пароли/ и в последствие да разархивирам в новата инсталация?
Паролите ги имам на хартиен носител :-D
MamaMy - майстор
Има разбира се. Отметки->Показване на всички отметки->Внасяне и резервно копие->Изнасяне на отметки в HTML
darken_nz - специалист
Или в json формат. ;) (Отметки, показване на всички отметки, внасяне и резервно копие, резервно копие.)
Паролите могат да се експортнат с password exporter
Така и да се наложи да преинсталираш Мозилата въобще няма да го усетиш.
Аз от край време го правя този номер. ;)
А колкото до програмите - не съм оставил нищо от оригиналния софт (орязан боклук, или триал) на Дела (лаптоп)
Сега на Тошибата ми софта всичкия си е от мен. А, да - платените ми програми (имам такива, да) си имат диск и код.
В упътването би трябвало да си пише къде са кодовете, от къде могат да се вземат, ако не са на дисковете.
Те правят един фабричен дял с приложенията и ОС, от който да се възстановява. Дела беше така.
Значи в този случай би трябвало да се процедира така, но според мен да сложиш програма без лиценз и диск за нея е проява на идиотизъм. Иначе в нета има програми, които правят бекъп на лицензи.Може и да стане - кой знае.
kuger - майстор
Когато купих машината, вече си имаше Recovery дял. Освен това ми поиска да направя копие върху два DVD диска, направих ги. До сега не ми се е налагало да ги ползвам, и не знам какво има вътре. :? Май, като му дойде времето ще разбера.

Тема "Въпрос за ъпгрейт на конфигурация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: