Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Ако всичко е направено както трябва, такива филми няма. Даже още след инсталацията от Microsoft благодарят че използваш лицензиран продукт. И ъпдейтите си вървят ли вървят напълно нормално без някой или нещо да писка. А ти си инсталирай каквото и както искаш.
Хидразине, ти просто си нямаш на работа и се заяждаш или какво? Като си такъв умник, що не предложи на автора решението? Няма филм "да е направено както трябва". Защото само по един начин става - като платиш 300лв за оригинален Windows. Иначе активаторите рано или късно ги хващат. И в най-добрият случай се налага отново да ги прилагаш.
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
... Защото само по един начин става - като платиш 300лв за оригинален Windows. Иначе активаторите рано или късно ги хващат. И в най-добрият случай се налага отново да ги прилагаш.
Ако имах решението до сега да съм го предложил на колегата и да съм му отишъл на гости. И без това днес пак бях у неговия град. Просто не ми е там силата, влечението, кефа или както там искаш го наречи. Ама поне мога да си сложа един Win, като никой за нищо да ме хваща, освен ученичките за оная работа и без да давам никакви пари. :lol: Още по-малко на Microsoft. И това може да ти го потвърди всеки сервиз за компютри, както и всеки средно грамотен ученик, дето сам си инсталира компа. И за да не кажеш пак че лъжа, ей ти една снимка на стария комп дето не е преинсталиран от 2009-та. Другия е с Windows 7 Professional (x64) и не е преинсталиран от януари 2012-та. На никой нищо не пищи и нищо не проверява. Просто си вървят ъпдетите нормално, като на всеки нормално закупен Win.

Изображение

Та недей да даваш толкова толкова "умни" мнения, без да си изобщо в час. Това че ти нещо не го умееш и можеш, не се отнася и за другите във форума, както неведнъж стана ясно.
:partyman:
P.S. Използвайте само лицензиран софтуер! Иначе компютъра Ви ще ПИЩИ !!! :lol:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Та недей да даваш толкова толкова "умни" мнения, без да си изобщо в час. Това че ти нещо не го умееш и можеш, не се отнася и за другите във форума, както неведнъж стана ясно.
Хидразин, не съм тръгнал да поставям под съмнение факта, че не е преинсталиран някой компютър няколко години. Автоматичното инсталиране на актуализации обаче инсталира всички актуализации. Включително и WGA, WAT проверки. Инсталирал си Windows - добре, очевидно и аз съм го инсталирал. Но начинът да не се натресат тези неща е ръчно да се избира кои актуализации да се инсталират и да се пропуска посоченият по-горе тип, което за много потребители е неудобно. Ако има някакъв друг вариант, интересно ще бъде да споделиш. Определено може да се каже, че в областта съм в час. Просто всякаквито активатори често им намират цаката, а ключовете ги блеклистват периодично. Поради тази причина ако слагам нелегален Windows някъде, просто режа обновяванията. Аз лично ползвам легален Windows. Така че за мен лично не бери грижи.
Що иде реч за проблема - е, като е така, надявам се че си научил и ти нещо. Между другото - освен проблеми с драйвера подобни проблеми могат да се дължат и на прегряване на видео картата или дефектиране на същата. Но обикновено се тръгва от малкото към голямото.
gogo7777 - майстор
Аз го карам така.....
Никакви ъпдейти, никакви антивирусни, никакъв Бил Гейтс. :-D
Основните програми дето ползвам и браузъра,
гледам да се по-стари версии и не ги ъпдейтвам и тях.
Уина така кара с години преди да се скапе (ако не му помогна аз де).

Прикачен файл:
untitled.JPG
hidrazin - майстор
Към stiv1961 - не знам за къв чеп те карат да търсиш драйвери за машинката от Microsoft? Също така и тоя дето ти е инсталирал Win7 също не е бил в час. Изпраскал ти е първите драйвери дето е намерил в нета и лаптопа е успял да тръгне. А първите които излизат са за Vista. Вероятно работят но не коректно. Когато е правен тоя лаптоп е нямало седмица. С новите лаптопи пък проблема е че имат драйвери само за осмица.
Та за драйверите - търсиш ги не при Microsoft а при съпорта на производителя.

http://support.ts.fujitsu.com/Download/ ... =0&NavIDs=

Най-отдолу ще трябва да си избереш какъв ти е вин-а - 32 или 64 битов и ще ти излязат всички налични драйвери.
Късмет по завоите.
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Най-отдолу ще трябва да си избереш какъв ти е вин-а - 32 или 64 битов и ще ти излязат всички налични драйвери.
Хидразине, мисля че те питах нещо. Ще бъдеш ли така добър да отговориш?
А за драйверите от Microsoft - толкова разбираш. Те поне са сертифицирани. И проблеми с базовите функционалности обикновено няма. С Windows Update е мързеливият начин. Както гледам - проблема е решен. А го препоръчах, понеже нито марка, нито модел не знаех. Стига бърка човека. Драйверите от Windows Update обикновено са достатъчно стабилни. Виж, дали са тунинговани за най-най-най добрата производителност или поддържат X специализирани функционалности е друг въпрос. Те обикновено са генерични. И всъщност като съм инсталирал Windows7 не съм си играл да свалям всички драйвери, а само за този хардуер, за който Windows не може да намери драйвери и няма такива в Windows Update. Ако и по тази точка ще намериш какво да критикуваш - нещо като работи и нищо не ти липсва, от чист ентусиазъм да човъркаш не се пипа. Да не говорим от сайтовете на някои производители, сървърите на които са позиционирани на далече, например Намибия, Зимбабве и прочие - колко бавно се свалят драйвери с по 20К.
stiv1961 - майстор
Не се карайте [-X , проблема е решен/ за сега :) / От вчера не ми излиза никакво съобщение. Остава само да го заведа на доктор за профилактика. Вярно, 4-5 годишен е, но го взех нов от магазина и ми върши работа. На 52 години мисля, че не е времето да играем компютърни игри, достатъчно е да влезе човек в любимия форум, да послуша музика, да изгледа някой филм и те така. Благодаря още веднъж :supz:
montoya - майстор
Гледам скрийншотове от ХР уиндоус и си задавам въпроса, микромеките още ли му блек листват номерата или си барат ..., ъпдейти дали идват изобщо или си мислите че като са на автоматично нещо се обновява!?
та тия размисли, щото нали го спряха от поддръжка това ХР или се бъркам!?
hidrazin - майстор
Бъркаш се. Спира на 8-ми април. Също така спира и поддръжката Microsoft Security Essentials. Опитват се да наложат осмицата.
То скрийншота ми наистина е от ХР. Другия е със седмица съм го разглобил да му бая ама точно сега ме мързи да го събера. Ама май нещо не ми се минава на 8-мица. Ще си бича за сега на седмицата. Има още хляб в нея.
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
То скрийншота ми наистина е от ХР.
Аз съм с XP. Легален. И сигурно ще го търкалям и след месец април. Докато мога да работя и може да се работи с него, дори и да няма поддръжка - не ме бърка. Обаче зададох един въпрос, ще бъдеш ли така добър да отговориш?

Тема "Проблем с Windows 7 Home Premium" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: