• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
hidrazin - майстор
KingLin написа:
... Аз отивам да полея копъра и краставиците, че таман ги фана сянката :lol:
И понеже съм пишман винар си купих едно поморийско винце за довечера :) :partyman:
Както не веднъж съм казвал - у нас всеки се занимава с това, дето не му е работа. Овърклокър сее краставици. :-D Ама защо не? Те съдържат 99% вода и успешно биха могли да се използват за екстремно охлаждане на клокнат професор. Режеш краставицата на шайби и почваш да я пържиш на проца. :prayer:
По-точно аз не сях домати а ги пресявах:
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 80#p601279
Та толкова съм и градинар де. :shock:
А за довечера.... Ще видим какви салати, мезета и водки предлагат в менюто на ... там където отида. Още не съм решил. :?
:partyman:
KingLin - майстор
Пробвах - не става :shock: Краставицата горчи и оставя гадна миризма и кондерите почват да са оплакват :lol: Някой даже са мислят за голяма работа и са надуват кат пуйки та не смееш да ги пипнеш. Единственото решение е да ги посечеш от корена още. Пък и много цапа наоколо а мен ме понамързява да чистя някъде от Васильов ден до към Нова година. :partyman:
resistbody - майстор
Вчера намерих една кутийка паста от левче, захвърлена в гаража, беше си както като я купих, не помня кога.
Та за пробата намазах на тънко върху един картон и го оставих на произвола на съдбата в горещия гараж, да видим кога ще изсъхне. Да няма нищо общо с средата на процесора, но все пак ще видим изсъхва ли бързо :)

п.с.: Никога не съм виждал засъхнала от тази паста(след като я сменя), а само Фабрична такава в маркови лаптопи (закупени от България и Англия) и не повече от 3-4години, моят е от САЩ,но не съм я гледал, но нямам проблеми вече 7-ма година ;)
fox_vt - майстор
Тя ще изсъхне ако се прегрява машината ако си държи нормални градуси около 40-50 макс под товар ще мине доста време докато стане на тебешир.За един компютър най важното добрия поток на въздуха и правилната му посока.Достатъчно на брой вентилатори и адекватен по размер радиатор.Навремено почистване от прах и косми също.Всяка грешка в тези неща води до изсъхване на пастата.И все пак един компютър е в пъти по облекчен режима му на работа спрямо един телевизор особенно след годинка.За овърклок вече работата е друга ама то аналогично на чип тунинга при колите.
Neno Er - специалист
hidrazin написа:
Вчера по подобна причина отварях два транзистора за да им взема пастата.
Руската електроника е сделана и яка.
Със същата цел отворих КТ–903Б и ядец, няма паста, кухо. :shock:
hidrazin - майстор
Neno Er написа:
Със същата цел отворих КТ–903Б и ядец, няма паста, кухо. :shock:
:-D Нямат. Най-удобни за целта са от сорта на SFT323, 353 ... Като този. Стискаш го горе за шапката с едни клещи и някъде долу по периферията пастата си намира път и излиза.
Изображение
Другите дето са с повече паста са германиевите от рода на AD161 или ГТ.... Само дето там корпуса е много дебел и трудно се отварят. Ако ги режеш с ножовка или ракета има опасност в пастата да попаднат стружки.
thinkpad - майстор
Темата е термопаста за комп, а не скрапване на транзистори.
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
Темата е термопаста за комп, а не скрапване на транзистори.
Темата е "смяна на термопаста". Даже в заглавието е пише на какво. Всеки е свободен да си изцвърка пастата от където си реши. А въпросните транзистори са годни само за вторични. Нека дадат последното от себе си. А специално при мен транзисторите се измерват в тегло(килограми) а не бройчици.
Пък и на големите руски транзистори корпуса е от никелирана мед. Чист бакър и само трябва да се махнат втулките и някои други работи. :lol:
kozl - майстор
Пастата от транзисторите е бяла. Купувал съм от Конрад пак бяла. Някаква съм забравил с години и в шишенцето гледам се разслоила. Отдолу бяла гъстота, отгоре прозрачна смазка.
А защо пастата в комплекти на вентилаторите е бронзова. Ако е с алуминиев прах проводящ а ли е?
Johny - майстор
kozl написа:
Пастата от транзисторите е бяла. Купувал съм от Конрад пак бяла. Някаква съм забравил с години и в шишенцето гледам се разслоила. Отдолу бяла гъстота, отгоре прозрачна смазка.
А защо пастата в комплекти на вентилаторите е бронзова. Ако е с алуминиев прах проводящ а ли е?
Не се притеснявай, така се получава. Имам такава от времето на завод "Аналитик", когато работех там. Също се е разслоила, но не е беда. Предполагам, че е твоята от добрия стар материал, като тази. Ти просто я разбъркай.

Предполагам, че някои от пастите освен топлопроводими, са и електропроводими, докато тази бялата определено не е.
Ето ти за домашно четене: http://www.kaldata.com/forums/topic/169 ... %82%D0%B8/
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Смяна на термопаста" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: