Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
stiv1961 - майстор
montoya - майстор
Никак не ми харесва десетката и естествено се огледах за алтернатива, която смятам намерих за мен преди 3-4 месеца.
За домашна и лично моя употреба се спрях на https://www.archlinux.org/ :supz:
toolegittoquit - майстор
montoya написа:
Никак не ми харесва десетката и естествено се огледах за алтернатива
Като не ти харесва Windows10, ползвай Windows7 :)
sstefanov - майстор
toolegittoquit написа:
Като не ти харесва Windows10, ползвай Windows7 :)
Windows 7 е същия боклук като 10! Това не е алтернатива

montoya написа:
...https://www.archlinux.org/ :supz:
Браво, че си излязъл от матрицата!
Аз съм с Изображение вече сигурно 10 години като преди това бях със Slackware. :)
toolegittoquit - майстор
sstefanov написа:
Windows 7 е същия боклук като 10! Това не е алтернатива
Казваш го на човек, който в последните 20 години е ползвал компютър с WindowsClassic темата. От Windows95 до днес. :) Знаеш ли защо не ползвам Windows8 или 10? Защото няма класическа тема. :lol: Windows7 не е каквото беше XP-то, но е читав и графичният интерфейс не е превърнат в буламач с плочки. Плочките ги харесвам, като си ги редя с цимент в двора на село.
sstefanov - майстор
А ти прочети пак по-горе това на какъв човек го казваш.
Използвал съм Windows от версия 3.0 до Server 2012 Data center edition, както и поне 5 дистрибуции след Slackware 3 (беше на 2 дискети) и знам какво приказвам.

Пак повтарям, Windows не е алтернатива на друг Windows!
toolegittoquit - майстор
sstefanov написа:
Пак повтарям, Windows не е алтернатива на друг Windows!
Приятелю - Мозилата, УинАмпа и ВЛЦ-то като вървят, покриват 80% от нуждите на средно статистическият потребител. Не знам за какво по-точно се противиш така жестоко.
sstefanov - майстор
Да не спамим темата, няма смисъл.
Всеки да ползва каквото му харесва, аз си казах моето мнение.
Lisko - майстор
sstefanov написа:
Да не спамим темата, няма смисъл.
Всеки да ползва каквото му харесва, аз си казах моето мнение.
Съгласен, че по принцип тия спорове са излишни. Аз с годините започнах да ставам по-толерантен и да не казвам че еди коя си ОС е буламач. По-скоро, гледам да обръщам внимание на хубавите неща.
Това в което не си прав (за болшинството хора) е че всеки НЕ МОЖЕ да ползва каквото му харесва по ред причини. Например:
- В работата шефа решава
- Кефи ме OS X но нямам пари да си купя Мак
- Не знам какво друго ми харесва щото съм виждал само Windows
- Кефи ме на един приятел линукса, но нямам кураж да инсталирам у нас
-- подварианти -- мъжа ми, жена ми няма да одобри щото сме с един комп, софтуера с който работя няма версия за такава ОС, белота ми от времето на 95-цата няма да го има и т.н.
- На мен Пешето ми инсталира, обновява и т.н. - той каквото ми сложи това е !

@toolegittoquit -- ти даже много си се отпуснал - цели 3 програми. Ако мога да обобщя - масата народ може и да не забележи кой знае каква разлика в останалото ако й покажеш отде се пуска браузъра :)
Мене ако питаш масата народ не е чувала за VLC да не говорим за winamp, който е далеч зад най-славните си години.
А, момент - трябва да се самокоригирам --- зависи в коя част на света си. Примерно на запад почти, почти никой не гледа филми офлайн. Съответно никой никога не инсталира плеър. Откъде знам - Правя мой клип, пращам го на приятели (.mkv контейнер). Те ми викат - не може да се плейне (щото ако са с уиндоус имат само смотания уин плеър) - не може ли да го качиш някъде ?!? Аз съм имал причини да не го кача, примерно ютуб скапва качеството и прочие, но не - всички живеят "в облака" :lol: Понякога им викам - инсталирай си VLC че като ти пратя друг път да си готов. Включително и с тукашни българи ми се случва редовно !

По темата - пуснах си уин 10 във виртуалка да го видя - еми ок, на първо 10-минутно гледане, не виждам чак толкова разлика от 8-мица. Наблюденията ми над няколко десетки хора кой как приема 8-мица като я почва за сефте след 7-ца са, най-общо, че зависи как самовъзприема човека компютърните си умения. Колкото по-високо мнение има - толкова по-се дърпа и псува осмицата. Значение има и дали съпръгът, детето и пр. са я оплювали в предварителни разговори. Колкото е с по-ниски претенции за компютърната си грамотност един човек, толкова по леко и без мрънкане приема осмицата и почва да я ползва без душвни терзания. Склонен съм да екстраполирам че така ще е при преминаване към всеки следващ уиндовс, а също и към други OС.
evil - специалист
Някой знае ли как да премахна програмата която се опитва постоянно да ми сложи 10ката :roll: .Още първия ден когато излезе 10ката си го сложих след 10на дни си върнах 8цата защото не ми хареса.Проблема е там че съм с 5000м ограничен интернет на месец.Когато се инсталира ми дръпна около 3500м /без да ме предупреди/ и стоях без нет.Следващия месец понеже го бях дейнсталирал,изненадващо отново се издърпа #-o и отново ми изхаби нета.Сега все ме подканва да го инсталирам че бил се изтеглил.Страх ме е да не се изгубят нещо тея инсталационни файлове и да се изтегли отново и ако трети месец остана без нет ,тотално ще изпуша :rolleyes:

Тема "Windows 10" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: