Ясно още живееш в миналото. Заповядай да видиш как се изпълнява оптична кабелна мрежа до краен абонат 

lov написа:Ясно още живееш в миналото. Заповядай да видиш как се изпълнява оптична кабелна мрежа до краен абонатНе казвам, че не може. Казвам, че е тегаво, неудобно и ти трябват по-скъпи устройства. Както и навсякъде, където нямаш опция да слагаш оптична карта да слагаш по 1 медиа конвертер. И ти излиза, че ти трябва за разпределение не една Media, ами ти трябва устройство със 7-8 оптични порта. След това, за да не ти висят кабели ти трябват оптични розетки. Ако вземеш пачлета и си изградиш мрежата така, остатъка не можеш да го набуташ или навиеш толкова лесно. Ако се окаже, че не ти стига кабел, удължаването става доста кофти.
miroki написа:Та съветът ми е, там където ще има телевизори, по 2 розетки слагай. Независими. Една за тв сигнала втора за интернет на ТВ то.Няма проблем и с 1 розетка. За 100мегабита мрежа се ползват 4 проводника. Кабелът е с 8 проводника. Ако не се предвижда да има повече от 2 телевизора или 1 телевизор и 1 компютър или рутер, може да се мине и с една. Кабелчето се цепва или се използват правилните конвертери и имаш от 1 кабел 2 устройства на 100 мегабита. Но действително е по-добре да има повече, а другото е че не трябва тия кабели да се замазват, задължително в гофра. Ако се наложи подмяна, а то е много по-вероятно ако се ръчка често, понеже са много по-тънки от жиците за мрежово захранване, хубаво е да има възможност.
toolegittoquit написа:Е аз ти обеснявам нещо ама ти не искаш да вденеш. На някои места сериозните доставчици оставиха отдавна медната жица в историята. Купуваш си техника и си правиш пачлетата на място а не да се чудиш колко да са дълги и дали ще ти стигнат и къде да ги завреш. Тегаво не тегаво те това е техниката напредва и ако не си в крак и историята няма да те запомни.lov написа:Ясно още живееш в миналото. Заповядай да видиш как се изпълнява оптична кабелна мрежа до краен абонатНе казвам, че не може. Казвам, че е тегаво, неудобно и ти трябват по-скъпи устройства. Както и навсякъде, където нямаш опция да слагаш оптична карта да слагаш по 1 медиа конвертер. И ти излиза, че ти трябва за разпределение не една Media, ами ти трябва устройство със 7-8 оптични порта. След това, за да не ти висят кабели ти трябват оптични розетки. Ако вземеш пачлета и си изградиш мрежата така, остатъка не можеш да го набуташ или навиеш толкова лесно. Ако се окаже, че не ти стига кабел, удължаването става доста кофти.
Всичко може. И аз не ти говоря за мрежа до краен абонат, приятелю. Говоря ти за оптична сградна инсталация.
lov написа: Е аз ти обеснявам нещо ама ти не искаш да вденеш.Абе кой доставчик какво правил си е за него, не ме интересува, приятелю. Защо ти е оптична мрежа в дома и нима очакваш да получиш повече капацитет, отколкото може да обслужи 1Gbps медна мрежа? Всички устройства ли ти поддържат оптична връзка, защото всички устройства, които могат да бъдат в мрежа, имат RJ45, освен таблети и телефони - те разчитат само на WLAN. Има ли смисъл да опъваш оптика, на която няма да ползваш капацитета, която се терминира по-трудно, на която крайните устройства са по-скъпи? На която ще се налага да слагаш медия конвертер до всяко устрйство, понеже няма оптичен вход и си иска RJ45 медна връзка?
Svetoslavoff1 написа:Ама моля те не го приемай като покана за спор.Има пач корди, но аз може да искам произволен размер. После може да ми кефне да го свържа пак. Да го разклоня на 2. Да го бучна директно, без да ползвам медия конвертер. Ами не става. Това е.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: