Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
nanko - специалист
KingLin, даваме му съвети в посоката в която той иска. Ако беше за смяна на PC, едва ли щеше да пуска тема и едва ли не може да се сети сам. А и това което предлагаш ти ще струва много повече от колкото той иска да даде. А и е напълно безсмислено да се инвестира толкова в нещо което няма да може да оползотвори. Това което му предлагаме е напълно достатъчно за целите за който ще се ползва компютъра.
KingLin - майстор
Нанко ти си най-правия от грешните и за това не искам да влизам в спорове. Но каквото и да говорим осезаема разлика той няма да усети с нищо от това което го съветвате като хардуер. За друга ОС не коментирам - там е въпрос на лично виждане, впечатления и предпочитания. В смисъл че ако иска промяна SSD-то е решението. Ако сложи още рам или смени проц то според мен по-добре да не го прави изобщо щото файда нулева и само се дават пари за нищо.
toolegittoquit - майстор
KingLin написа:
Валентино единственото нещо което наистина ще усетиш като подобрение на производителността е да си купиш един 64 GB Solid State Drive
С бавният процесор проблемът не се решава с каквото и да е SSD. Пак ще се пъне дори на HD в тубата.
valentino76bs написа:
Е добре... кой е най подходящия процесор за това дъно/линк към някъде ако може/ ,смяната как става има ли нещо по особено запояване или си е на слот някакъв ,че не ми се отваря да гледам.При смяна евентуално на процесор иска ли драйвери или нещо си по особено какъв е реда какво трябва да се гледа?
На слот е. Ъпгрейдът обаче не е рационален. Ще дадеш за процесор, памети и куриери толкова пари, колкото да вземеш марково компче с 2 ядрен процесор и 2-3GB RAM. Стара баба както и да я гримираш - млада булка не става.
Chefo77 - майстор
Аз по принцип съм опозиция на Тинки, но тук ще се съглася с него. Параметрите на стария ми комп бяха почти същите като на колегата. Когато реших да го ъпгрейдвам, звъннах на приятел с фирма с въпроса: "Какво да направя, за да го забързам". Отговорът беше: "Смени го".
Само с повече РАМ няма да постигне почти нищо. Ще го забърза от момента, в който напълни сегашната, демек като отвори приложения, които заемат повече от 1.5 гигабайта - защото в момента когато иска повече ресурси за оперативна памет (отворени програми и т.н.), Уиндоус-а ги взема от харда. Пък той е бавен. Мнооого бавен.
KingLin - майстор
toolegittoquit написа:
С бавният процесор проблемът не се решава с каквото и да е SSD. Пак ще се пъне дори на HD в тубата.
Със синьото съм съгласен. С червеното не съм. Прав си че има значение за какво ползване става дума. НО на поставеното уравнение да си запази сегашната конфигурация само SSD-то се усеща като забързване (генерално) на ПЦ-то.
Човека каза че първо трябва да си купи лодка :-D :-D :-D преди да си купи нов комп(от).
valentino76bs - майстор
toolegittoquit написа:
На слот е. Ъпгрейдът обаче не е рационален. Ще дадеш за процесор, памети и куриери толкова пари, колкото да вземеш марково компче с 2 ядрен процесор и 2-3GB RAM.
В крайна сметка търсим двуядрен процесор така ли? А има ли значение какъв да е марка ,Hz...?Имам едни хакерчета тука комшии много ме слушат ще им поръчам нещо да ми изкормят от някъде...
miroki - майстор
Направо им дай заданието и те да действат, като вземат нещо после и трябва да се сложи. А не всеки носи паста в джоба си.
До към 40 лв е хубавата. Въпреки, че има и от 5 лв.
Да проверят дъното с кой биос е и вероятно ще може един АМД Х2 5000+ да запали.
nikolovvd - майстор
От 2008 работя на служебна машина с двуяднен процесор на 3 GHz с 2 GB RAM, 500GB HDD и XP Profesional 32 битов.
След SP3 стана толкова бавен, че през Март реших да хвърля едни 200 лв. за 120GB SDD и 1GB RAM и компа литна.
Сега е с Wndows 7 и работя с удоволствие, защото не ми трябва суха храна за 2 дни докато го чакам да зареди или отвори приложение.
С други думи SSD-то доста вдига скоростта, но при наличие на пазара за компютри II-ра употреба (рециклирани) за 200 лв. и при това маркови (IBM, HP, DELL, Compaq и др.) няма смисъл от модернизация като моята. Тази стъпка я предприех понеже дойде информация, че към края на годината ще ми пратят SSD и 1-2 GB памет служебно, та закупените от мен части за служебната машина, ще отидат в домашния IBM. :)
Gnus - специалист
Без много излишни приказки, отиваме на сайта на дъното и там виждаме, че дъното не може да поеме повече от 2г рам:
Memory
Dual channel memory architecture
2 x 240-pin DIMM, support max. 2GB DDR2 800/667/533 ECC and non-ECC,un-buffered memory
Значи може да си вземем още една плочка 1гб рам и да станат 2. Ефект ще има, макар и неголям, но пък плочката струва 3-5 долара от ибей, примерно.

После четем за цпу-то:
The motherboard supports AMD socket AM2 single-core Athlon 64/ Sempron and dual-core Athlon 64 X2/ Athlon 64 FX processors with 2MB / 1MB / 512KB L2 cache, which is based on 64-bit architecture
Там също може за малко пари да се ъпгрейднем...

И накрая софтуера... Там изборът е или ХП или линукс.
toolegittoquit - майстор
Gnus написа:
... Там изборът е или ХП или линукс.
Дори двуядреният Athlon 64 е много стар като архитектура, с висока консумация и не толкова производителен. Иначе ако сложи поне 2GB RAM и двуядрен, дори и Windows7 няма да му се опъва много. Също така поддръжката на памет трябва да се провери. Най-много ме притеснява, че чипсета на дъното е Nvidia, те са много, ама много зле и много дефектират. Не ми се иска да препоръчвам ъпгрейд, па утре машината да умре и да ме псува човека.

Тема "RAM памет - каква?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: